Løvenskiold fyrer for kråkene
-8 oC og sno fra nordøst. Avdampen fra Fossum Brug drar mot kråkelunden ved Fossumbanen, forhåpentligvis til glede for beboerne der.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/8
  • Lukker15s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Rune L.

Spennende måte og utnytte belyst røyk på. Ser ut som flammetunger...

Knallskarpt bilde.

Mvh
Rune
Øyvind A.

Stilig effekt dette Odd Tore. Fint eksponert.
Jeg kunne tenkt meg noe mer rom på høyre side for å balansere mot den mørke flaten på venstre side. Men jeg aner jo ingenting om hva du hadde fått med da, kan hende har du dine grunner for den beskjæringen du har valgt.
Ø.
Odd Tore S.

Øyvind:
Dette er bare et utsnitt, kuttet på begge sider. På høyre side er det en vei i bue, noen ganger med baklys av biler, og et godt utvalg av stolper med kraftige gule lys. Jeg har flere bilder med dette også, og har da kuttet i venstre side for å balansere bildet.
Men jeg landet på denne fyre-for-kråkene versjonen på grunn av at den konsentrerer seg best om den opplyste dampen. Hvor mørk høyre side er, avhenger av skjermen din. På flatskjermen min er det tydelige opplyste dampskyer helt til venstre kant.
Odd Tore
Avsluttet .

Heisann

Det er rart du nevnte det med at røyken går helt over i venstre bildekant. Jeg ser den ikke så langt bort på skjermen min her hjemme. Det er en dårlig flatskjerm. men den på jobben er bedre og der ser jeg den helt bort.

Det er klart at dette bildet kan om mulig sees på mange forskjellige måter etter den skjermtype man har. Men det er også kalrt at jeg og sikkert maaaaaange anndre bør stille in skjermen bedre.

Jeg synes likevel at bildet ser flott ut !

Svenn
Odd Tore S.

Svenn:
Takk for kommentaren din!
Innstilling av skjermen er én sak, denne her er kalibrert både etter en eller annen Adobe metode og deretter sjekket etter C Arnholms metode. Det er er 20'' CRT med høy oppløsning som skulle være velegnet for bildebehandling.
I tillegg har jeg en bra 17'' flatskjerm og har tilgang på enda en 19'' flatskjerm.
Bildene på CRTen er tørt og mørkere i mellomtonene enn det de er på flatskjermene. Bilder som er helt fine på disse, blir nærmest ubrukelige på CRTen fordi detaljene i mellomtonene forsvinner. Forskjellen tilsvarer en innstilling i Levels på ca. 140! Da dukker det gjerne opp fargestøy i tillegg, og bildene blir blasse på flatskjermene.
Jeg tror nok at vi til tider sitter og kommenterer samme bilde, men ganske forskjellige versjoner at dette.
Om jeg får gravet nok gull til å kjøpe fotoprinter, skal det hele kalibreres igjen mot denne! Digitalt er ikke bare hensiktsmessig!!
Odd Tore
Eli B.

Et spennende bilde. Jeg trodde også først at det var flammer, men så er det altså belyste dampskyer. Det at du også har klart å få lysene ved bedriften til ikke å bli utbrente gir bildet et ekstra pluss.
Hilsen Eli
Inger-Lise S.

Dette var nydelig! Og så er det røyk..Du har klart å lage et vakkert motiv ut av dette. Dyktig jobba!

mvh Inger-Lise
Roger K.

Hei Odd Tore,
Først tenkte jeg at det var da voldsomt til pipebrann det var her da. Virket slik ved første øyekast og hva nå det kunne innebære. Fikk med meg teksten og vil vel tro den vindretningen gleder noen til han snur igjen. Dyktig jobbet med en fin komposisjon og snitt. Likte dette og det så virkelig ildfult ut.

Mvh RK
Janne L.

Jeg er ikke bedre enn de andre. Jeg såg også flammer. Stilig måte å bruke røyk på. Flott bilde.
Janne
Kay R.

Veldig stilig rett og slett... Venstre siden e kanskje litt mørk men det funker totalt sett meget bra. Hærlig lys, hærlige effekter av lyset....

MVH Kay:-)
Fred S.

Behold gjerne godsadelen der nede i sør, hvis de er slike flammekastere. Ikke for det, vi har dem her oppe også ( de a la Løvenskjoldene), det er mye fristende skog å sikle etter i Namdalen. Ellers et ildfullt motiv dette, uten at jeg blir helt i fyr og flamme av den grunn. Men pent nok, og teknisk er du god ...(tror jeg, som ikke har greie på slikt)

vh fred
Øyvind A.

Bare for å presisere: Jeg mener ikke at venstre side er for mørk. Det var bare slik ordene falt i argumentasjonen om hvorfor jeg ville ha mer rom på h. side.
Ø.
Kurt S.

Hei.
Synes dette ga en flott effekt og ble spennende å betrakte.
Kunne kanskje tenkt meg en ørliten beskjæring til venstre. Forøvrig ser eksponeringen, på min skjerm, helt ok ut.
mvh Kurt
Oddvar B.

Mye problemer med disse skjermfargene.., ser bare mørke i venstre kant her også.
Ellers et bra og ganske uvanlig bilde, kanskje litt mye luft øverst (eller er det ''usynlig'' røyk der også?).

ob
Tone B.

Heisann Odd Tore,

Dette var da et riktig så flott bilde hvor røyken gir en spennende effekt. Flott lys og fine varme fargetoner. Her hos meg blir bildet noe for mørkt nede i venstre siden, men røyken ser jeg helt ut i venstre billedkant. Likte dette riktig så godt :-)

mvh Tone
Odd Tore S.

Hei, og takk for kommentarene!
Arig at dere liker det, og har forslag til endringer. Jeg synes selv at dette er blant de mer interessante bildene jeg har lagt ut, både på grunn av effekten av dampen og at bildet konsentrer seg hovedsakelig om denne.
Her er det mange muligheter til utsnitt. Ved å bytte ut litt mørke i venstre side med mye lys i høyre side skifter bildet helt karakter. Men det var dampen som dras ut til intet som jeg synes var det mest interessante her.
Kutt i topp av himmel er alltid et diskusjonstema. Her synes jeg at dampen må ha rikelig med luft over seg, ellers får den det for trangt.
Nede i venstre bildekant var det kaldblå gatelys. De ble ofret til PS, siden de ikke lyste opp trærne i kråkelunden. Hele kråkegjengen slo forresten et slag bortom meg for å se hva slags tull jeg drev på med.
Når det er -8 oC og svakt vinddrag som her, er dette et ganske dramatisk skue om kvelden. Det gule lyset kommer fra selve sagbruket og fra flomlyset på Fossumbanen til venstre og utenfor bildet.
Odd Tore
Inger Lene H.

Stilig bilde dette her! Det meste er jo sagt før når jeg kommer så langt ned i lista.. ;)

-il
Bjørn H.

Flott bilde.... Bra teknisk det her, og mye nydelig lys fra Løvenskiold :))

Hadde kanskje kappet litt på venstre side, og ...samlet bildet i en tynn ramme ...

Likte dette godt OddTore

Bjørn ;¤
Ann F.

Enig i å kutte som du har gjort hvis det var mer og sterkere lys til høyre for bildet.
Synes beskjæringen din i topp og bunn er OK, det er svake gyldne fargetoner ganske langt oppover i himmelen, og det sorte i bunn trenger ikke være større for å danne en basis.
Var du på Bærum- eller Oslosiden av elva?
Mvh Ann
Vegard L.

Hei. Jeg må si meg enig med de andre. Flott og kreativt utført.
Mvh Vegard
Venche J.

Kommer sent, men forhåpentligvis godt. :)

Syntes du fikk til et flott og spennende bilde av avdampingen fra bruget. Har ikke noe ønske om å endre på noe, liker det som det er. ;)

Wenche.
Avsluttet .

Hei igjen Odd Tore

Jepp, helt enig med deg. Det er nok noe vi bare må innse......det er like mange versoner av et bilde som det er skjermer.

Jeg synes også det er viktigere at en evt printet versom stemmer med det man har på skjermen. Jeg har en slik kallibreringsverktøy man setter på skjermen og dette tuner opp skriveren i forhold til skjerm. Dette vertøyet har jeg brukt med hell. Interresant at du tok opp den tråden. Jeg tror vel at trykkerier også vil se det gjennom samme linse som deg hvis du får kallibrert skriver etter dine øyne og din skjem. Til syvende og sist så er det vel på utskrifter og ''svære'' plakater vi vil se bildene våre tilslutt....hehe......ihverfall jeg !!!!

Svenn
Odd Tore S.

Hei, og takk for flere innspill!
Når det gjelder kutt i venstre side synes jeg fortsatt at lyset fra dampen skal få dø ut innenfor bilderammen, og ikke bli kuttet.
Ann:
Bærumsiden, helt på jordet i snøfonnene.
Bjørn:
Bildet er lagt ut på dotten-alternativet sort med tynn hvit ramme, men den hvite rammen følger ikke med på fullskjermvisning. Da må du legge den til fra menyens mørke. Men tynn hvit ramme var hensikten.
Odd Tore


Avsluttet .

Kult kvelds/nattbilde.

Synes crop'en er helt ok, trenger ikke mer luft synes jeg.

PMN:-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte dette motivet ,
fin stemning og fin effektbruk.
mvh IAV
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu