Jordbærtid!
Jordbær fra egen åker. Økologisk uten sprøytemiddel. Har enda den gamle tradisjonelle Senga Sengana. I tillegg Corona, Sonata og Honey. Bare som hobby!
Utstyr
  • Panasonic DMC-TZ80
  • -
  • Brennvidde14.1mm
  • Blender-
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1159400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Roar K.
Ja, men dyrt som .....

Roar
Jostein S.
Hei
Jo, de kan nok være dyre
Men kanskje kan det være verdt sånn innimellom, for smakens skyld!
Jeg er nå heldig da som kan spise jordbær hele sommeren!
Øyvind B.
Et veldig koselig bilde og historie av en mann som elsker å jobbe med jorden og alt det gir tilbake.
Graver mye i hagen selv. Det kurerer det meste.
Mvh Øyvind
Agnar H.
De så fine og gode ut. Økologisk uten sprøytemiddel er avgjort et pluss. Her i Molde har vi to lokale varianter som er særdeles gode; Skålabær og jordbær fra Sekken. Mente å lese at de var blant de billigste i landet; 40 kroner pr kurv. Har prøvespist en god del, samt laget jordbærsyltetøy. Mye bedre enn syltetøyet som er kjøpt i butikkene.
Jostein S.
Hei
Det var fint å høre Øyvind!
Det kan du godt si. Å arbeide med jorda har blitt en stor del av livet. Jeg ble jo født inn i dette som odelsgutt. Slik var det den gangen!
Skjønt jeg har prøvd meg litt på andre områder også innimellom
Jostein S.
Hei Agnar!
Du smatt akkurat imellom!
Blant landets billigste! Det hørtes bra ut
Nå er en kurv ikke bare en kurv lenger! Den kan være 500 gram. 400 gram, og mindre enn det! 400 grams korger er nesten blitt det vanligste
Ingvald Bright N.
Du minner meg om at jeg bør kjøpe inn til familien . Dyrt ja, men nå er film og fremmkalling en saga blott, så vi får ta i gjenn der : ) Ingvald
Jostein S.
Hei
Enig med deg Ingvald
Noe må man unne seg! Alt er blitt så dyrt for tiden!
Per L.
Jeg har nettopp vært i Valldal og smakt på jordbæra der. jeg får vann i munnen bare av tanken! Heldig du som har dine egne!
Et utmerket, veleksponert og fargerikt reklamebilde av delikatessene! Mvh Per
Jostein S.
Hei
Takk for en forfriskende kommentar Per!
Arne S.
Røde og fristende! Spiste faktisk jordbær i dag. Har jo blitt en luksusvare her sør på. Så det blir nok ikke så ofte i sommer vil jeg tro. Godt at du bare kan hente på åkeren Jostein :-) Fint bilde!
Mvh Arne
Fredrik N.
Et trivelig sommerbilde. Og typsik norsk! Må være fint å ha en egen jordbæråker og sysle med. Mvh Fredrik
Jostein S.
Hei
Takk Arne og Fredrik
Jo, prisene på jordbær har økt de senere år. Ikke slik som i tidligere da jeg drev med jordbærproduksjon. Da var det tilbud på jordbær både tit og ofte!
Jo, jordbæråker er en fin ting å sysle med. Artig med forskjellige sorter. Hvordan de vokser og hvilke smaker de har. Må gjerde inn for fuglen, ellers hadde det ikke vært en bær der!
Hans Rich. A.
Nam nam. Det beste bæret jeg vet om. Blir aldri lei.
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei
Hyggelig Hans Richard
Det er noe eget med jordbær. Enig med deg
Avsluttet .
Herlig med jordbær - et søt historie, men litt agurktid over dette spør du meg.
Mvh Gunnar
Jostein S.
Hei Gunnar!
Laget nytt profilbilde også. Flott!
Ja da, jordbær kan godt være agurktid. Jordbær og laks vet du. Da hører agurksalat til!
Men rent mediemessig er det jordbær og agurktid i disse dager!
Øyvind H.
Store og fine jordbær dette Jostein. Er det lov å spørre hva du gjødsler med? Hilsen fra en jordbærdyrker i oppstartsfasen:)
Jostein S.
Hei Øyvind H!
Hyggelig å få kommentar fra en jordbærdyrker i oppstartfasen
Jeg har drevet konvensjonell jordbærdyrking i flere år, med jordbærplukkere og salg
Nå er det bare hobby.
Jeg bruker litt kompostjord som jeg blander inn, og så bruker jeg ku-gjødsel.
Clouet er å skifte ut plantene ofte, men plant ikke jordbær på samme sted som det har vært jordbær før.
Kan ha en mellomkultur og dyrke andre ting før en planter ny jordbær der
Øyvind H.
Takker Jostein, da er jeg på sporet. Brukte økologisk kukompost og litt kalk, da en gartner jeg snakket med, mente at kalk måtte til, for å få plantene til å ta til seg næring. Plantet om i fjor, så resultatet i år ble litt magert pluss tørke, men neste år sammen med litt kompostjord, så skal det nok bli mere og større bær!
Øyvind H.
Rettelse: Plantet om nå i våres skal det være og dette med vekselbruk er smart. Tenker å starte opp et felt til, slik at det blir mer kontinuerlig drift, da det jo blir litt lite bær første året med nyplanting. Må også bli litt flinkere til å kompostere. Mvh Øyvind
Roar B.
Ok, så skjønner jeg hvorfor jeg ikke har så mye å bidra med lenger når bildekritikk har måtte vike for en lang lang rekke med landbruksnytt.
Intet galt med deg, Jostein, for all del, bare et forsøk på å ta ballen, ikke mannen.
Om bildet, joda... er vel ikke akkurat det jeg vil komme til å huske best fra ditt rikholdige arkiv.
Øyvind H.
Sorry, rota litt med nettstedene, trodde jeg var inne på jordbærdyrkerne.no, forum for jordbærdyrkere med interesse for fotografering på fritida:) Når ekspertisen er tilgjengelig er det bare å benytte sjansen! Takker igjen Jostein!
Jostein S.
Hei
Takk Roar B. og Øyvind H. for Synspunkter og meninger om bildet og bildekritikken generelt
Skjønner hva du mener Roar!
Sissel Kleivdal H.
Herlig -og fristende dokumentasjon fra egen hage. Oser av sommer og sødme...

Sissel
Jostein S.
Hei
Takker for hyggelig melding
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu