Høsten ble svart.
På tide å avslutte høstbildeserien. Her er vi kommet til siste del av oktober og det er ikke mye farger å finne i naturen. Trærne er nakne og triste. Bildet ble tatt sent en ettermiddag ved Rønvikjordene i utkanten av Bodø.
Bildet inngår i albumet Kong Vinter puster oss i nakken. - Noen høstbilder tatt ved Salten/Skjerstadfjorden og i Bodømarka.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-22 20:29:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde14.4mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/50s
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • AnnetDuotone - Pantone black 6c
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Her er et flott motiv med god dybde. Veldig fin komposisjon med greinen i forgrunnen her.Den er med å skape dybden.
Jeg syns det ble mer støy i v#1 , men liker veldig godt fargeversjonen.

mvh Inger-Lise
Roger V.

Hei Kurt
Ja her i Vesterålen har kong vinter satt inn for alvor. Høsten ble usedvanlig kort i år.
Husker jeg ikke helt feil har jeg sett dete gjorde før på et av dine bilder??
Jeg velger med versjon 2.
Dydefølelsen er god, selv om greina kansje er litt dominerende..

RV
Jóhann Á.

Hei Kurt!
Liker begge to! I sv/hv blir det grenen som blir det bærende elementet og mens i fargene kommer landskapet ellers mer fram.
Lurer på dette med Duotone. Bruker svart ser jeg. Men den andre fargen? Eller legger du bare på svart? Og hvordan konverterte du til sv/hv? Nysgjerrig, sjø!!
Venche J.

Senhøsten er grå nok som den er, liker derfor fargeversjonen best. :)

Flott dybde Kurt.

Wenche.
Kurt S.

Hei og takk for kommentarer.
I dette bildet har jeg tatt med greina med hensikt for at den skulle symbolisere den svarte høsten. Resten blir på en måte kulisser.
Mulig noen synes greina ble for dominerende, men har som sagt prøvd å lage litt symbolikk i dette-:)
Johan: Når du skal frem til duotone gjør du som følger: Image - mode og konverter til grayscale. Så tar du bildet på nytt og konverter fra grayscale til duotone. Du får da mye mere mulighet til å påvirke bildet enn om du bare har det i grayscale. Etter at du har fått bildet i duotone kan du velge i flere forskjellige farger, såkalt pantone med forskjellig nummer. Bruntoner, forskjellige svarttoner etc. Du får da også en kurve som du kan jobbe med for å justere de forskjellige fargetonene. Akkurat der er ikke jeg noen ekspert. Man må iallefall være varsom når det gjelder den kurven. Men det er bare å prøve seg frem.
mvh Kurt
Stig B.

Som stemningsbilde med dystre toner så faller jeg nok ned på v1. Det blir gjerne annerledes med s/hv, komposisjonen må være tydeligere enn med farger, der fargene i seg selv kan være en del av komposisjonen.
Bra løst her.

Mvh Stig
Bjørn H.

Hei Kurt ...

flott bilde det her :)

Tror jeg velger meg fargeversjonen jeg gitt !!

Buska tar litt mye plass. Skulle gjerne sett den litt høyere i ruta, ...d.v.s. rammet inn fjellet, og ikke gått i, fjellet om du skjønner ... bare en take i natten :))

Bjørn ;¤
Avsluttet .

Heisann Kurt

Jeg skjønner hva bjørn mener, men jeg synes det var bra slik du har pressentert det. Du har valgt tittelen ''Høsten ble svart'' og da passer det utmerket å legge treet på denne måten. Treet er jo et symbol på hva periode av året man er inne i. Derfor synesjeg det fortjener såpass med plass i bildeflaten.

når det er sagt synes jeg også et fargeversonen har en god visuell effekt på meg. Men somsagt.....S/H versonen er det som setter størst spor.

Svenn
Odd Tore S.

Hei!
I forhold til tittelen på bildet ditt, må jeg velge v1, for på v2 ser det jo ut til at det fortsatt er litt løv tilbake på noen av bjørkene i bakgrunnen. Men egentlig velger jeg v2!
Siden treet er det svarte, blir det riktig som du har valgt det nå, med såpass dominerende plass. Som ramme for fjellene i bakgrunnen burdet det vært flyttet høyere, men da stemmer ikke bildet med tittelen lenger.
Du har lagt ut et bilde med splittet personlighet, men stillferdig pent er det, særlig v2.
Odd Tore
Roger K.

Hei i Bodø,
Forholder meg til v1 som var hovedmotivet ditt her. Jeg synes du har gjort en god jobb her. Flott plassert gren inn fra hjørne. Først tenkte jeg på mere luft over for å fått mindre kutt i de grove grenene inne ved hjørne, men ser at du da ville mistet den fine diagonalen som utspinner seg øvre h hjørne. Trekker den tanken. Flott levert dette i en fin komposisjon og s/h fremførelse.

Ha en fin dag

Mvh RK
Inger Anne Maritsdotter V.

Joda eg hadde sansen for dette ,
komposisjonen er bra , fint i farger også , men då blir det jo eit heilt anna bilde , trur eg går for #1.
mvh IAV
Kay R.

Hei Kurt...

Ble jo fint dette... Begge versjonene e fine på hver sine måter. Tror alikevel æ holder en knapp på versjon 1. Liker de sterke kontrastene som kommer frem hær. Træet kan godt æ så pass med plass i bildet. Fint komponert i mine øyne... Ha en god kveld..

MVH Kay:-)
Jan R O.

Etter å ha sett på begge bilder er jeg ikke i tvil, svarthvittbildet er best. Fint med treet som strekker seg utover fjellene. V2 synesjeg ble litt tam i fargene, derfor fungerte V1 best.
Hilsen Jan
Sidsel A.

Likte godt sort/hvitt-versjonen. Treet tar stor plass, ja, men jeg ser på det som hovedmotivet her, og da funker det fint.
mvh Sidsel
Johan K.

Likte versjon 1 best jeg. Synes du får frem det du vil vise best der. God komposisjon er det og med greina som stikker ut fra venstre.

Flott dette

Johan
Kurt S.

Takker så mye for kommentarer.
Hyggelig at det var noen som likte dette selv om det var svarthøsten i svart/hvitt -:)
mvh Kurt
John-Tore G.

Hei Kurt. Fin symbolbruk her, og jeg blir litt minnet om at for mange er høsten en svart og dyster tid. Det er også fint å se at vinteren og ''lyset'' lurer oppe i fjellene klar til å bre sin hvite ''kåpe'' over landskapet.
Jeg liker best v1 her som undestreker budskapet i bildet.
Bra jobba:-)
mvh John-Tore
Per Ove H.

Synes høstbilder er noe av det vakreste som finnes; i allefall når de ser ut som dette. Men jeg må si jeg liker v2 best - høsten gjør seg best i farger synes nå jeg, selv om den nedre delen av bilde (marken) ble litt mørke. Men med de fantastiske fjellene i bakgrunnen og fargespillet i skyene gjør ikke det noe - en flott komposisjon.

P.
Tone B.

Heisann Kurt,

Likte dette jeg! Og det er jo slik det blir når det vakkre høstfargede løvet slipper. Hver tid har sin egen sjarme. Hovedmotivet er jo greina som også tittelen understreker, så jeg synes det er greit at den har så mye plass i bildet. Men jeg ville muligens prøvd å få greina lenger opp i motivet med himmelen som bakgrunn slik at den ikke kom nedpå fjellene. Fint bilde uansett, og jeg holder en knapp på v 1.

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu