Gangtunell
Dette en en gangtunell, scannet på en 1240U fra Epson. Kontrasten er økt med to pkt. i PS før bildet publiseres her. Dårlig skarphet skyldes scanneren.
Utstyr
  • Rolleiflex SL 35
  • Schneider Kreuznach 50mm f/1.8 XL Xenon
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/?s
  • FilmtypeEC200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11639} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Bra bilde med bra potensiale. Veldig bra farver, men synd med skarpheten.
Johan G.

Jotakk for det. Farvespillet er fint, det grønne blir litt ekstra grønt ettersom jeg benytter ec200 med lang eksponeringstid, og det blåe er kveldslyset i Tromsø når det begynner å nærme seg sommer. Dette bildet er dog tatt for to år siden.
Erik A.

Urkhh - psykedeliske farger! Hadde nesten betenkt meg for å gå inn der, blir man grillet eller bestrålt på annet vis derinne, eller møter man det svevende grønne spøkelset man ser på veggen inni der? Ville ellers hatt sokkelen på blåveggen synlig også i nedre høyre, da hadde tunnel-inntrykket blitt ytterligere forsterket. De to lysflekkene på ''gulvet'' burde ikke vært der. Annerledes og spennende, såpass surrealistisk at uskarpheten ikke skjemmer.
Carsten A.

Når det gjelder skarphet synes dette bildet (etter betraktning i PS) ikke oppskarpet, noe som er et helt nødvendig ledd i all digital bildebehandling. USM med lav threshold, radius 0.4 og max amount gir et rimelig bra skarphetsinntrykk (selv om det ikke er ideelt å kjøre USM på en JPEG-fil). Bildet her fenger ikke hos meg, men det er jo en annen sak.
MVH CA
Johan G.

Mm. Takk Carsten, dine tips om digitalt-tull er veldig hjelpsomme. Fungerer USM på psd filer bedre ? En annen ting, jeg har USM i scanner driveren min, skal jeg skru den av eller hur ?
Carsten A.

JG: ''[...] tips om digitalt-tull [...]''? Helt standard dette her.

USM funksjonerer bra på PSD, TIFF, BMP osv. JPEG-kompresjonen lager bl.a. et slags ''blokk-mønster'', som ofte kan skape noen problemer for etterfølgende bruk av USM. USM skal etter læreboka, som nok stemmer med hva de fleste har erfart i praksis, settes inn som siste grep i den digitale billedbehandlingen (USM er destruktiv). For web-bruk reduserer (downsampler) jeg for min del gjerne en større TIFF eller PSD til ønsket størrelse, legger på så mye USM som passer, og derfra lagrer jeg så i JPEG.

Ettersom USM som alt sagt skal være siste grep i den digitale billedbehandlingen, er det etter min mening helt nødvendig å slå av all form for slike inngrep fra scannerprogrammet. Dessuten gir USM i PS langt større kontroll over oppskarpingsparametrene, som bl.a. avhenger av filstørrelsen (liten radius på små filer, høyere på store) og karakteren av den enkelte fil. I filer med jevne toneområder, f.eks. portretter, bør threshold som regel settes godt over 0(null), da en ellers kan få en ganske sjenerende grumset kornvirkning, men bra om du vil at modellen skal se ut som ha/un har en hudsykdom.
MVH CA
Johan G.

Mange takk til carsten for veiledning i innscanning. Det har hjulpet stort. Forvent bedre innscanningsresultater etter dette !
Carsten A.

Bare hyggelig!
MVH CA
Avsluttet .

Smukke farver !


Mange flotte fotohilsner :
http://www.rene.asmussen.as
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu