Måneskinnkveld med nordlys
Med minus 10 grader, fullmåne og nordlys må en bare ut med kamera. Mørkebilder er ikke det jeg har tatt mest av så det blir med utprøvingen.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF Nikkor 18-35 1:3,5-4,5 D ED
  • Brennvidde26 (39)mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker8,2s
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_116584} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.

Fint nattbilde, teknisk bra. Komposisjonsmessig er det litt tomt i bunnen. Ville kappet litt.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Dette var et usedvanlig vakkert nordlysbilde.

Fin og stemningsfull forgrunn med fin dybde.

Syns du har fått til en veldig god bildekomposisjon med stemningsfullt nordlys og lys fra byen.

God helg.

Mvh Inger Anne
Venche J.

Et nydelig stykke Lofoten by night.
Syntes forgrunnen med de flotte skyggene ble kjempeflott.

Wenche.
Avsluttet .

Bra gjort å få så god balanse mellom nordlys, by-lys og månelys.

Komposisjonsmessig synes jeg at det blir for mange elementer langs midten innover i bildet. Nordlyset og gjerdet som peker samme veien. Tror det ville øket perspektivfølelsen mye om gjerdet hadde gått litt mer diagonalt inn i bildet. Da tror jeg husene på venstre side ville blitt en fin motvekt for å balansere/bryte linjene. Men dette er selvfølgelig bare etterpåklokskap. :-)

Det er et flott bilde.
Tone B.

Hei Roger,

Et nydelig nordlysbilde med herlig vinterstemning. Så flott med skinnet fra snøkrystaller! Utrolig flott lys!

Jeg synes bildet er flott slik det er, men er også enig med Jostein Øksne i hans kommentar om komposisjonen.

Nydelig vinterbilde er det iallefall!

mvh Tone
Roger K.

Hei og takker for fine kommentarer. Jostein og Tone jeg er enig i det som påpekes komposisjonsmessig. Jeg holdt egentlig på og filmet andre ting da nordlyset dukket opp. Var sporadisk nordlys denne kvelden. Fikk ikke tid til flytting av stativ og ståsted og dreide bare kameraet 90 gr.

..Roger..
Vegard L.

Nydelig bilde med glitter i snøen. Flott!
Mvh Vegard
Kay R.

Ble pent dette Roger.. Stemningen av natt e godt gjengitt hær. Ser også ut til å være fint eksponert. Sterkere nordlys e jo selvsagt noe man ''nesten'' alltid ønsker, men dette holder.... Et pent bilde..

MVH Kay:-)
Christine Ø.

Herlige lys og krystaller som kontraster til det ellers veldig mørke landskapet. Jeg ville ikke bæskjeret det i bunn. Syntes det er bra sånn det er nå. Du får dybden i bildet veldig godt frem.

Christine
Avsluttet .

Nydelig bilde bra eksponert og komponert!

Hilsen Jørg
Odd Tore S.

Hei!
Fine skygger og blinkende snøkrystaller, litt mer beskjedent nordlys enn jeg er vant til fra Nordlysland.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til dette, det er like mørkt som mitt bilde av Hallingskarvet i fullmåneskinn med nordlys over, og det synes jeg ble for mørkt. Men så mørkt bilde gir jo en riktig følelse av natt ....
Odd Tore
Inger-Lise S.

Hei Roger! God morgen!
Her har du fått til et godt nordlysbilde. Annerledes og fint med lysene fra byen også. Jeg liker komposisjonen og ville ikke kuttet noe i bunn, da det er endel ( men ikke for mange) elementer her. God stemning!

Mvh Inger-Lise:)
Roger K.

hei og takker for nye fine tilbakemeldinger på bilde. Denne kvelden var det ikke all verden med aktivitet med nordlys, men dukket opp litt innimellom. Var egentlig ikke det jeg var ute etter denne kvelden, men ble en liten bonus. Kanskje litt mørkt, men slik var lyset denne kvelden og ønsket å gjengi det så realistisk som mulig. Har også valgt å ikke legge ut en kuttet versjon denne gangen da jeg føler forgrunnen og balansen taper seg merkbart. Likte selv snittet slik. Fint med forskjellige meninger og gir meg alternativer å arbeide med og slik skal det være.

..Roger..
Kurt S.

Heisann Roger.
Har vært borte fra dotten en liten stund. Kommer derfor litt sent inn med kommentaren denne gang. Har bl.a vært en tur i Lofoten. ( i dårlig fotovær) Ble sittende værfast på Reine en dag lenger enn planlagt da ferga ble innstilt.
Nok om det -:)
Synes dette ble flott. Etter min mening fikk du til en flott eksponering. Litt mørkt skal det jo være på denne tid av året-:)
Kjempefint med glitteret i snøen og skyggen av gjerdet som ''løper'' inn i bildet. Ser det var en som nevnte en litt mer diagonal stilling av gjerdet. Det hadde sikkert gjort seg. Nordlyset ble prikken over ièn.
Absolutt stemningsfullt og kan fornemme stillheten en sen novemberkveld i Lofoten.
mvh Kurt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu