Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1166397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Herlig Jostein - dette har i hvert fall vi greie på - minnes barneårene med sildtid hvor vi stjal sild om bord i båtene og gikk på dørene til folk for å tjene noen 10 ører. Gode utsnitt, velger v2 :-)
Mvh Gunnar
Per L.
Stekt sild er godt! V2 med middagen ferdig ser svært så fristende ut! Mvh Per
Vidar S.
Herlig å se Sild Jostein! Ble litt sulten nå:-)
Kos deg med havets sølv:-)
Mvh
Vidar
Agnar H.
Ei sild og to til. Anretningen i panna ser delikat ut, men sild var aldri en favoritt i barneårene. Det var alt for mye bein. Fiskemåltid var dog det vanlige. Favorittene var hjemmelaget blandaball eller fiskekaker. Laget av hyse vi fisket på line. Hvalkjøtt var også vanlig. Det var en hvalstasjon bare noen hundre meter fra der jeg vokste opp. Så når hvalbåtene kom inn med fangsten var det bare å forsyne seg. Kostet ingen ting det, var i overflod.
Men sildemåltid har jeg ingen gode minner fra.
Arild T.
"Ei sild og ei til", vise av Harvig Kiran, var det første jeg tenkte på. Er favorittmaten min også, Jostein.
Fantastisk mat! Bare en digresjon fra min side denne gangen og ingen bildekritikk, som blir mer og mer vanlig her inne på dotten.
Arild
Jostein S.
Hei
Takker for silde-praten Gunnar, Per, Vidar, Agnar, og Arild!
Gunnar: Jo, husker godt fra sildetida! Pappa var på sesongarbeid på sildoljefabrikken i Kristvika. Sild-kaker var bla. på menyen.
Per: Synes og at stekt sild er bedre en kokr (trekt)
Vidar: Ble sulten jeg også da jeg fikk tilbud om fersk sild!
Agnar: Du har nok peiling på fisk av ulike slag. Blandaball var i barndommen en favoritt. Den var laget av sei. Det var den det var tilgang på. Hvalkjøtt var det også en del av. Min tante kom fra Harøya
Arild: At sild er favoritten høres jo bra ut. Smaker godt da med persille til
Olaf M.
Flott dokumentasjon av et herremåltid
Mvh Olaf
Jostein S.
Hei
Takk Olaf!
Kan bekrefte at dette var et ordentlig herremåltid!
Ingvald Bright N.
Originalen. Dette er kunst. Hva er en sild ? Man må stille seg nye spørsmål. : ) Ingvald
Jostein S.
Hei
Takk Ingvald!
Ja, hva er sild!
En kan saktens spørre
Før var sild mye, og mye verdt. i dag heller lite
Men smaksopplevelsen er fortsatt intakt
Kan absolutt anbefales!
Øyvind H.
Fint med litt matfotografering her på forumet Jostein. Synes du kommer godt ut av det med den fine duken, tallerkenen, vignetteringen og ikke minst det ferdige resultatet, klart til servering. Her i dalstroka innafor, fikk vi aldri fersk sild, kun speket og servert med poteter og rå løk, noe som aldri ble en favoritt. Spiste jo den berømte silda, når jeg gikk på befalskurs i forsvaret. I dag derimot, står sild på menyen hver dag. Kaffe, juice, et bløtkokt egg og ei grovskive med enten rømmesild eller sennepsild til frokost/lunsj. Velbekomme!
Walter S.
Sild, ja!
Stekt slik du viser, filetert, nøttebrunt smør og spøtt skinn - en klassiker som var nok så vanlig på 60- og 70-tallet. Husker det godt - vi måtte lufte kjøkkenet (og gangen!) i 3 dager etterhverande, for å få ut sildlukta fordi den gangen hadde vi ikke kjøkkenvifte en gang.
Men, du verden så godt, sammen med kokte poteter og kålrotstappe var dette en "høydare", tross de mange fiskebein!
:o)
Takk for ny opplevelse av svundne tide, Jostein!
Mvh,
Walter
Jostein S.
Hei
For en herlig kommentar da Øyvind
For ikke å si sildeprat!
Nå spiser jeg ikke sild hver dag men det høres fristende ut! Får utprøve flere varianter etter dette!
Får sånn lyst på sild når jeg hører Ulf Lundells vise, Jag trivs best i uppna landskap....... der brannar jag mitt brannvin sjølv og krydrar med Johannesurt. Og dricker det med velbehag til sill og hembakt vørt.......
Litt på siden dette, men......
Jostein S.
Hei
Der smatt du jammen meg det mellom Walter!
Takk for fine meddelelser om sild og sildemåltider fra den gang! Har så mange minner fra den tid.
Artig å høre hvordan delikatessen ble tilberedt. Og alt styret med lufting etterpå!
I grunnen var dette en tid jeg ser tilbake på med mye glede!
Roar K.
Lekker mat.
Litt synd at bestanden er noe truet hvilket går ut over større dyr i havet som bl.a. hval.
Roar
Jan-Erik S.
Fine, artige bilder. Ser godt ut dette. Delikat foto i Verson 2.
Hans Rich. A.
Ikke så mye av denne sorten i Andersen sin matkasse.
Spiser du sild, blir du snill. Spiser du torsk, blir du dorsk, og det er nok mere av hos meg. Men har sansen for spekesild og rødbeter.
Og som Øyvind sier, fint med matfoto, og V2 ser jo innbydende ut.
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei
Takker så mye for silde kommentarene Roar, Jan-Erik og Hans Richard
Roar: Bestanden har nok gått betraktelig tilbake siden glansdagene. Får tro det vil ta seg opp igjen!
Jan-Erik: Sild er godt, i alle fall for de som liker det. Mange alternativer hvis en vil prøve seg på det
Hans Richard: Det er vel Lofot-torsken der nord! På denne tid en delikatesse av den edle sorten. Torsk, lever og rogn er en favoritt. Likedan torskehoder og torsketunger!
Randi H.
Hei Jostein !
Det var koselig å se silda di både rå og tilberedt. Husker steikasilda hennar mor med glede.
Gubben og jeg var heldig og fikk sild på kroken for noen år siden ved Hustadvika. Det var ordentlig morsomt. Ut med snøret og opp med flere på hvert kast. (Hadde bare bunnsnøre med mange kroker på)
Var på campingtur - ga bort noe til nabovogna - stekte noe selv og fikk heldigvis fryst ned resten til senere kos hjemme.
Det er ikke mere enn noen sild som skal til å slippe fantasien i kok.
Mvh Randi :-)
Jostein S.
Hei Randi!
Det var veldig interessant å høre om barndommens opplevelser med silda.
Vi som har levd noe år har mange minner å se tilbake på da sildetida sto på for fullt
Husker lukta fra sildoljefabrikkene, både her og i Kristiansund. Folk var i arbeid med silda, og fiskebåtene lå tett i tett på kaia i Kristiansund.
Det var tider det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Mvh Gunnar
Kos deg med havets sølv:-)
Mvh
Vidar
Men sildemåltid har jeg ingen gode minner fra.
Fantastisk mat! Bare en digresjon fra min side denne gangen og ingen bildekritikk, som blir mer og mer vanlig her inne på dotten.
Arild
Takker for silde-praten Gunnar, Per, Vidar, Agnar, og Arild!
Gunnar: Jo, husker godt fra sildetida! Pappa var på sesongarbeid på sildoljefabrikken i Kristvika. Sild-kaker var bla. på menyen.
Per: Synes og at stekt sild er bedre en kokr (trekt)
Vidar: Ble sulten jeg også da jeg fikk tilbud om fersk sild!
Agnar: Du har nok peiling på fisk av ulike slag. Blandaball var i barndommen en favoritt. Den var laget av sei. Det var den det var tilgang på. Hvalkjøtt var det også en del av. Min tante kom fra Harøya
Arild: At sild er favoritten høres jo bra ut. Smaker godt da med persille til
Mvh Olaf
Takk Olaf!
Kan bekrefte at dette var et ordentlig herremåltid!
Takk Ingvald!
Ja, hva er sild!
En kan saktens spørre
Før var sild mye, og mye verdt. i dag heller lite
Men smaksopplevelsen er fortsatt intakt
Kan absolutt anbefales!
Stekt slik du viser, filetert, nøttebrunt smør og spøtt skinn - en klassiker som var nok så vanlig på 60- og 70-tallet. Husker det godt - vi måtte lufte kjøkkenet (og gangen!) i 3 dager etterhverande, for å få ut sildlukta fordi den gangen hadde vi ikke kjøkkenvifte en gang.
Men, du verden så godt, sammen med kokte poteter og kålrotstappe var dette en "høydare", tross de mange fiskebein!
:o)
Takk for ny opplevelse av svundne tide, Jostein!
Mvh,
Walter
For en herlig kommentar da Øyvind
For ikke å si sildeprat!
Nå spiser jeg ikke sild hver dag men det høres fristende ut! Får utprøve flere varianter etter dette!
Får sånn lyst på sild når jeg hører Ulf Lundells vise, Jag trivs best i uppna landskap....... der brannar jag mitt brannvin sjølv og krydrar med Johannesurt. Og dricker det med velbehag til sill og hembakt vørt.......
Litt på siden dette, men......
Der smatt du jammen meg det mellom Walter!
Takk for fine meddelelser om sild og sildemåltider fra den gang! Har så mange minner fra den tid.
Artig å høre hvordan delikatessen ble tilberedt. Og alt styret med lufting etterpå!
I grunnen var dette en tid jeg ser tilbake på med mye glede!
Litt synd at bestanden er noe truet hvilket går ut over større dyr i havet som bl.a. hval.
Roar
Spiser du sild, blir du snill. Spiser du torsk, blir du dorsk, og det er nok mere av hos meg. Men har sansen for spekesild og rødbeter.
Og som Øyvind sier, fint med matfoto, og V2 ser jo innbydende ut.
Mvh Hans Richard
Takker så mye for silde kommentarene Roar, Jan-Erik og Hans Richard
Roar: Bestanden har nok gått betraktelig tilbake siden glansdagene. Får tro det vil ta seg opp igjen!
Jan-Erik: Sild er godt, i alle fall for de som liker det. Mange alternativer hvis en vil prøve seg på det
Hans Richard: Det er vel Lofot-torsken der nord! På denne tid en delikatesse av den edle sorten. Torsk, lever og rogn er en favoritt. Likedan torskehoder og torsketunger!
Det var koselig å se silda di både rå og tilberedt. Husker steikasilda hennar mor med glede.
Gubben og jeg var heldig og fikk sild på kroken for noen år siden ved Hustadvika. Det var ordentlig morsomt. Ut med snøret og opp med flere på hvert kast. (Hadde bare bunnsnøre med mange kroker på)
Var på campingtur - ga bort noe til nabovogna - stekte noe selv og fikk heldigvis fryst ned resten til senere kos hjemme.
Det er ikke mere enn noen sild som skal til å slippe fantasien i kok.
Mvh Randi :-)
Det var veldig interessant å høre om barndommens opplevelser med silda.
Vi som har levd noe år har mange minner å se tilbake på da sildetida sto på for fullt
Husker lukta fra sildoljefabrikkene, både her og i Kristiansund. Folk var i arbeid med silda, og fiskebåtene lå tett i tett på kaia i Kristiansund.
Det var tider det!