Strendene taler!
Og ta seg tid til å studere hva naturen kan fortelle oss om hvordan vi er med på å ta knekken på miljøet rundt oss kan jo være en liten tankevekker. Mellom stein, kratt og ikke minst i luft finnes det etterlatenskaper fra oss som benytter naturen. Bildet her er tatt etter at Bjørn Rørslett hadde starten en tankeprosess hos meg. Se, lytt, nyt, og slipp deg løs. Spille på bildets musikalske strenger. En plass må en jo starte, så takk til deg Bjørn for en våt, delikat og lærerik dag langs Jærens bredder
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger569
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117419} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Blir en dyster sang som spiller i bakgrunnen da..?
Bra komp synes jeg, fin fargekombinasjon.

PMN:-)
Bjørn H.

Heisan

Spennende fargebruk -

Motivet er OK - (utrolig hva som ligger i naturen ja, og hvordan miljøet forurenses av ''dritt'' -

Bra observasjon -

Syns det mangler endel på det tekniske -

Bjørn ;¤
Steinulf L.

Ikke din sedvanlige teknikk dette nei. Har veldig stor sans for det å 'male' med kameraet. Det synes jeg du får til fint her. Innholdet i bildet er heller ikke til å misforstå.

Men, dette bildet bærer preg av å være tatt av en elev av BR. Ikke noe galt i det, har sans for endel av hans bilder. Det er bare det at det er ikke din stil slik jeg oppfatter det, du kopierer en annens stil.

Dette er sagt i beste mening. Håper du ikke misforstår.
Nils B.

SL: Ikke helt meg dette nei, men likevell en litt annen måte å se naturen på. BR og undertegnede hadde en koselig, våt og utfordrende tur langs Jæren, men elev, neida. Selfølgelig lar en seg inspirere av Bjørns hærlige iver og pågansmot, men å kopiere hans teknikker kunne ikke falle meg inn, til det har jeg for stor respekt for Bjørn.
Svein B.

Bildet er bra det synes jeg, både som selvstendig bilde uten noe mer utover det, men også som formidler av en tragisk sannhet, vi er i ferd med å ta livet av vårt eksistensgrunnlag, moder jord. Liker fargebruken, men jeg får litt kink i nakken av komposisjonen.

Mvh
Svein B
Thorfinn B.

mennesket som tar på naturen med gummihansker. Kan tolkes og spekuleres i. Jeg liker bildet.... og at ingen ting er opplagt her.
Arild S.

Uten hansken hadde dette blitt litt kjedelig, men med din tekst og hansken som fargeklatt blir det mer spennede. Jeg syns det er bra at du eksperimenterer litt - og dette var et bra forsøk.

Tom A. T.

Naturbilder er såvisst mye mer enn vakker natur, noe du viser her. Etter min mening er denne type bilder minst like verdifulle og ofte adskillig mer interessante enn de mer ''pene'' bildene. Jeg er ikke enig i at teknikken ikke holder her. Den er tvert i mot ganske så kledelig for motivet.
Som du forstår så liker jeg bildet ditt ;o)..
mvh Tom T
Birna R.

Klart naturbilder har dimensjoner utover det vakre. Heldigvis vil nå jeg si, ellers skulle vi snart forgå i vår egen naturprektighet eller forspise oss visuelt på enda flere Dørålen-i-høstfagrer bilder.

Dette bildet viser genuine naturfenomen (oljehinne fra jernbakterier) så det er ikke egen gang noe ''suspekt'' elevarbeid (Nils er da altfor selvstendig til å ende som elev av noen, og slett ikke av meg. jeg har ingen elever meg bekjent). Komposisjonen er klassisk og enkel, noe som kler motivet.

Det eneste jeg kunne prike på her var behov for litt mer finpussing i bildebehandlingen.
Stig B.

Fint bilde hvor det ser ut som om hansken er kilden til oljehinnen. Fin komposisjon, bortsett fra at alt virker litt skrått. Bra og iønefallende farger. Savner vel litt av den skarpheten du alltid bruker ha, men det er kanskje tilsiktet i dette tilfellet.

Mvh Stig
Hans-Einar O.

Visuelt spennende og et bilde som gir ettertanke og flere tolkningsmuligheter.
Liker godt komposisjonen med oljestrømmen som leder oss opp mot hansken som jeg tolker som ''mennesket'' og skaperen av elendigheten her...
Fargene står også godt til hverandre.

mvh Hans-E
Tarjei Ekenes K.

meget spesielle farger
som skiller seg godt ut fra de grå omgivelsene
og gjør bildet spennende

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu