Toppmeis
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • EF 300 MM. f 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger586
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117428} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Svein B.

Toppmeisen er jo en nydelig meis, og gjør seg alltid godt på bilder. Så også her, og du har også fått den på en pen kvist med tørre blader. Likevel blir det ikke helt ''treff'' hos meg, jeg synes miljøet blir litt feil, jeg forbinder toppmeisen først og fremst med furu, og da helst kraggfurulier. Her i området finner en ikke toppmeis på andre lokaliteter enn i barskog, da helst furuskog, evt blandingsskog gran/furu, og da blir det litt krasj med tanke på miljøet for meg i bildet ditt. Nå er det godt mulig at toppmeisen kan finnes i andre typer biotoper i ditt distrikt, så jeg skal ikke påstå at bildet er feil mht miljøet på noen måte. Bare mitt inntrykk.

Ellers er dette et pent bilde med fint lys og ellers teknisk bra gjennomførelse. Grei komposisjon, men bildets venstre del gjør meg litt usikker, jeg synes egentlig bildet ''slutter'' ved det siste bladet på hovedgreina, og at bladet i nedre venstre hjørne forstyrrer mer enn det bidrar. Jeg ville kuttet bildet ved flekken midt på den lange snaue delen av greina til venstre i bildet, og evt klonet vekk resterende deler av bladet i venstre hjørne.

Mvh
Svein B
Rolf S.

Takk for kommentaren Svein B, det var helt bevist at jeg tok med de bladene nede i venstre hjørne dette for å veie opp mot fuglen som sitter ytterst oppe på grena da blir det for meg en linje fra venstre hjørne nede og opp til høyre hjørne oppe, jeg føler det blir mere balanse i bilde da.
Når det gjelder miljøet Toppmeisen er tatt bilde av i så stemmer det at den er mest vanlig i den tunge barskogen hos oss og, men her jeg fotograferer har jeg blandingskog med mange typer trær så jeg bruker det miljøet jeg har i område for og bilder av de forskjellige artene, om det blir feil miljø i dette bilde er jeg ikke så sikker på.
Mvh Rolf
Svein B.

Jeg ser også bladets funksjon mht balanse, og jeg er redd bildet ikke blir helt bra uten bladet heller. Kvisten kommer da litt for rett inn i bildet fra venstre, og i og med at den er så vannrett som den er så blir det noe statisk. Godt mulig du har gjort det beste ut av det hele slik det er.

Artig å høre at toppmeisen går i blandingsskog hos dere, og jeg sier heller ikke at miljøet i bildet er feil, -bare i mine øyne. Og det har mest med mine oppfatninger av toppmeisens favorittmiljø.

Mvh
Svein B
Bjarne B.

Bladene nede i vestre hjørne er heilt klart med å balansere bilde, ei motvekt til Toppmeisa om du vil. Toppmeisa er skarp og fin og detaljane i bladverket er gode og står fint fram mot den nøytrale bakgrunnen. Et flott bilde.

Mvh Bjarne.
Jonas L.

Enkelt og fint bilde, kanskje litt for grått lys.
Ellers enig med Svein i at miljøet ikke er det man først og fremst forbinder med toppmeis, men jeg har også sett den i blandingsskog flere ganger selv.

mvh JL
flemming r.

Et ganske flot billed , enkelt og elegant med med mejsen.
Christian P.

Et flott toppmeisbilde dette. Krabaten ser skikkelig livat ut her. Men syntes at bladverket blir noe i overkant. Tar opp mye plass i bildet og trekker vekk oppmerksomheten fra fuglen. Siden fargen på fuglen og bakgrunnen er grå forsvinner fuglen litt her.
Stig B.

Fine farger på fuglen og bra tilpasset bakgrunn. Synes også bladene står tonemessig godt til dette. Bladet nederst til venstre må nesten komposisjonsmessig være i dette bildet, for balansens skyld.

Skulle gjerne hatt denne på foringsplassen min, der vil den ikke være. Liker den veldig godt, hadde den av og til på min forrige foringsplass.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu