På kanten av stupet
Variasjon over tema Lundefugl - sml. gjerne det tekniske med siste bilde Carsten Arnholm har lagt ut av lunden bilde nr. 147549 tatt samme sted, på samme tid, men tatt i litt forskjellig lys og antagelig av en annen fugl.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 200-400 VR f4 G
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117452} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Rune Edvin H.

Fint lys på denne og. Litt mer spennende positur enn den forrige til CA som jeg kommenterte, rolig, men savner litt ''action''. De er jo langt med livlige enn de alltid ser ut til å å være på bilder.
(Vet at flukt / landing er #''%##& vanskelig av disse)
Rune
Carsten A.

Veldig bra denne Ketil, både med farger og detaljering. Du satt slik at du ikke fikk fullt så mye motlys, tror jeg.

MVH CA
Avsluttet .

Det som hever dette bildet er nok lyset. Bra bruk av motlyset for å fremheve de flotte fargene i nebbet. Behagelig bakgrunn som skifter farger i linje med nebbet.

Som Rune sier har dette bildet litt mere spennende positur en CA sitt.

MvH Stian Håpnes
Jon Erik V.

Oiiiii.... Hvilket flott bilde av Lunden! Fint lys og flott bakgrunn. Posituren er og morsom! Rikt på detaljer!!

Jon
Svein B.

Utrolig pent lundebilde Ketil. Fin positur og kontakt med lunden. Jeg synes det kan se ut som om du har løftet tonene i de mørkeste partiene vel mye (sees spesielt på ryggen på lunden). Bortsett fra dette et glimrende lundebilde. Nydelig utnyttelse av motlys her, og fargene i nebbet nyter godt av dette.
Fint også med gjentakelser i linjene fra steinen lunden sitter på og delingen i bakgrunnen.

Mvh
Svein B
Geir Arne M.


Dette er topp Ketil. Nydelige motlysfarger i nebbet. Bakgrunn nydelig.
Jeg synes i det hele at komposisjonen er meget bra med god balanse.

Nydelige fargetoner. En nydelig fugl.

mvh
geir
Arild S.

Dette er det bare en ren nytelse å se på. Flott med berget mot den fine bakgrunnen. Jeg syns også at ryggen er lysnet en tanke for mye.
Ketil K.

Takker for kommentarene. Det er helt riktig at ryggpartiet er lysnet, det er gjort dels for at ryggen ikke skal se gjengrodd ut, men også for å få vist detaljene som finnes. Enig i at det kan virke noe unaturlig, og at det er en justering som skal til.
Ketil K.

Carsten, du har rett vedr. lysretningen - det ses forøvrig på skyggenes vinkel også. Her er det nesten rent sidelys, mens du fikk omtrent direkte motlys. Jeg har også, på grunn av den dårlige dynamikken i lyse partier med D70, måttet kjøre et adskillig mørkere bilde med lysning av mørke områder enn det du har behøvet på ditt bilde. Det kan lett sees ved å betrakte de to bildene sammen., hvor ditt bilde viser adskillig bedre mestring av kontraster og dynamikk.
Johan K.

Hei
Nydelig bilde. Flott lys og friske farger. Skarp og fint på Lunden. Fine fargenyanser på bakgrunnen. Kjempebilde

Johan
Thore A.

Et flott lundebilde med spennende lys. Litt harde skygger på steinen - som gjør at den blir litt urolig. Siden det allerede er sammenlignet med CAs bilde fra samme sted - så synes jeg at dette utnytter lyset på en ganske annen måte - ingen kjedelig avfotografering i flatt lys dette her - langt mer spenstig og spennende lyssetting.
Hans-Gunnar H.

Ikke noe og trekke på dette Kjetil....

Herlig fanget øyeblikk.....bare og nyte resultatet..

MVH Hans-Gunnar
Odd Tore S.

Veldig bra bilde av lundefuglen. Jeg klarer ikke å henge meg på kommentarene om hardt lys her, men ser det på LCDskjerm hvor mellomtonene stort sett er lysere enn på de CRTskjermene jeg bruker/har brukt.
Om du ikke hadde hatt tittelen, hadde jeg ikke tenkt på at dette var på kanten av et stup. Dvs. det er intet i veien for at det er det, men det kunne jo godt vært en stein også med bakgrunn tilstrekkelig langt vekk. En komplisert måte å si at bildet ikke gir særlig dybdefølelse, men den savner jeg heller ikke når selve fuglebildet sitter så bra.
Odd Tore
Stig B.

Bokmerket.

Et aldeles nydelig portrett av en overfotografert fugl. Kjempefint lys, fin positur, flott bakgrunn. Fine konturer og bra nebbfarger.

Får sette dette opp som et målbilde til neste års runde-tur(er).

Mvh Stig
Lennart J.

flott bild perfekt skärpa bra komposition. mvh lennart
Tom A. T.

Nydelig bilde.
Kjedelig kommentar, men hva annet kan man si ;o)..
mvh Tom T
Avsluttet .

Den blasse ryggen ødelegger fullstendig - ja, jeg mener bokstavelig talt «fullstendig» - det som ellers ville vært et svært vakkert (skjønt ikke altfor originalt) lundeportrett.
Jonas L.

Pent bilde som absolutt *må* sees i fullscreen for å komme til sin rett.
Fikk en god sommerfølelse av dette bildet, noe jeg ikke har noe imot på denne tiden av året.

mvh JL
Bjørn H.

Halloen Ketil .

Syns dette er meget vakkert jeg ..

Joda, kanskje ikke den mest utradde posituren og det mest orginale lundis bilde som er tatt, men herregud man kan da ikke ha kioskveltere hele tiden ... :))

Dette er så flott så flott... lys, skarphet og tegning ...

Ser det KSH påpeker, men det er sannelig til å leve med ..

God lørdag ...

Bjørn ;¤

Ketil K.

Ser nå på bildet med en dårligere skjerm enn normalt, hvor ryggen på lunden får et helt feil grålig preg. Så jeg tror reaksjonene her er delvis skjermavhengig, selv om ryggtonene nok uansett er løftet vel mye. Takk for kommentarene!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu