Life is a Kitsch....
...and then you jive.

(Nabobildet til ''Silence is Golden'')
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117737} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
John-Tore G.
Hei i natten. Dette var pent jo....spennende bilde dette og spesiellt. Fint med de strålene som kommer ned. Nesten litt bibelsk hehe.
mvh John-Tore
Janne L.
Det var en nydeligt lys om kommer strømmende ned fra oven. Venter nesten på en engel. Himmelen gjorde hele bildet. Vannet under er litt hardt, har du brukt usm? Eller er det refleksene fra vannet? Litt skarpt ble det iallefall nederst i bildet, for min smak.
Men det glemmer jeg snart når jeg ser den nydelige himmelen. Flott med treet i høyre side, samt tretoppene som vi skimmter gjennom lyset.
Janne
Fred S.
Vet du har religiøse tilbøyeligheter, John-Tore, men ikke tro på alt du ser.
Janne: Tittelen sier det meste...

vh fred
John-Tore G.
Hehe mine religiøse tilbøyeligheter begrenser seg nok til bilder i så fall:-))
Avsluttet .
tja... fint er det (og ordenlig kitchi;)) ..... men er det ekte???? ser ikke sånn ut.... føler bilden egentlig hører under manipulasjon..... hva mener du? hans
Siri Elisabeth J.
Uvirkelig vakkert lys.
Liker bildet.

Siri
Erlend M.
Det var jo ganske fett dette da. Du er en ekspert på ''klisjéer''. Jeg er foreløpig ikke lei. Og manipulasjons-kategorien er en dårlig vits, så er det sagt.
Avsluttet .
lyset oppe ved bladene stemmer ikke....;)
Fred S.
Hva bildet ''hører under'' ? Jeg har ærlig talt aldri brydd meg om hva bilder ''hører under'', derfor legger jeg alle mine konsekvent under ''natur,'' rett og slett fordi bildene nå engang må ha en merkelapp, og fordi natur er en vesentlig del av bildene mine. Og diskusjonen om hva som er ''ekte'' tok jeg opp under et tidligere bilde, som betimelig nok ble kalt ''dette er ikke et ekte foto'', eller noe slikt. Det var ironisk, og både det og dette er ekte nok for meg, så får andre mene hva de vil.

vh fred
Roger O.
Dette likte jeg, ekte eller ikke, hva så:-) Bildet er ekte det, er jo det vi ser. Men syns kanskje det mangler noe på lyset rundt greinene oppe til høyre.
Mvh Roger
flemming r.
Et elegant billed.
Marit E.
Himmelsk, vakkert lys med fine fargetoner!
Har scrollet opp og ned nå, lurer på om det hadde blitt bedre uten tretoppene oppe, jeg. Tror jeg har bestemt meg for det, gitt......

Ha en trivelig søndag!

Marit

Torbjørn V.
Veldig fascinerende bilde, helt uavhengig av om noe av det er manipulert eller ikke. Likefullt hadde det fra et teknisk synspunkt vært interessant å vite hva som evt har vært gjort i etterarbeidet, slik at man kunne lære noe av det.

Forøvrig også enig med MEG i at tretoppene øverst kunne vært kuttet. Det gjør bildet enda mer trolsk, men også enda mer kitsch. :)
Fred S.
God morgen, og takk for kommentarer. Dette med kutting av tretoppene stod på dagsorden også i forbindelse med ''tvillingbildet'' ''Silence is golden''. (Dette er ikke det samme, men jeg har tonet det omtrent identisk). Om det blir mer ''trolsk'' med en slik kutting ser jeg ikke uten videre, men OK; muligens mer ''kitsch''. Foretrekker å ha med grantoppene likevel.
Etterarbeidet ? Vanlig lapskaus a la Fred: Levels for å forsterke lyskjeglene, og denne gangen plusset jeg på noen spiseskjeer curves også. Sanns.vis curves som må ta skylden for de hvite feltene bak lauvet øverst til høyre.
Normalt er slike felter i bildene mine resultat av snargjort kloning ( som i treet på bildet ''Dette er ikke et ekte foto'', men her har jeg ikke klonet)
Dessuten forbauser det vel ingen at bildet er bruntonet ....

vh fred
Anniken S.
Wow Fred, her går nesten hatten og det meste igjen... ;)
Dette var aldeles nydelig og ikke minst....endelig noe som fenger....
Fargene, komposisjonen og ...ja, alt stemmer så sinnsykt bra.
Jeg blåser vel i hvorfor det er bruntoner og alle andre unaturlige fenomener.
Dette fenger meg ved første øyekast og jeg er fornøyd med det.
Trenger ikke alltid en grundig forklaring på alt. Dette likte jeg, helt enkelt og greit!
Fred S.
Hei Annikken: Tja, jeg har jo etterhvert blitt vant til å se deg både uten hatt og ''det meste'' annet her på¨siten, så det går bra....
Hyggelig at du liker det i alle fall.

vh fred
Torbjørn K.
Rett og slett nydelig!
Tom A. T.
Et ''strømme''nde bilde, hvor du formidler lysfenomenet på en bra måte.
Severdig og vel så det.
mvh Tom T
Marius F.
Virkelig flott belysning. Bra komponert bildet.

Marius
Avsluttet .
Magisk,....i ekte Fed stil.....veldig veldig bra...

Mags:D
Yvonne Anita R.
Veldig flott bilde og tretoppene må være med, det blir tomt og kjedelig uten dem. En ung jente som sto ved siden av meg her og så på bildet sa '' oi for et fint bilde, det ser nesten ut som et pusslespill'
Line Kristin W.
Fred, sett i sammenheng med din kommentar under bildet ''Dette er ikke et ekte foto...'' må jeg si jeg stusser over dette bildet.

Det er jo identisk med ''Kitchy Greetings from the Big Bad Bully'', bare litt større utsnitt og i annen farge. Hvis du savner inspirasjon er vel ikke de samme ''klapp-på-skulderen''-kommentarer fra tildels de samme dottere akkurat det mest givende? Personlig ville jeg i hvert fall hatt mer å hente i å ta nye bilder, fremfor å slite på et ''gammelt''.

Eller er hensikten å finne ut hvor ''dypt'' det forrige versjonen festet seg, hvor nøye folk egentlig ser når de bedømmer et bilde?

Min billedkritikk er uansett den samme som forrige gang, - med unntak av fargen, jeg liker det bedre som blått :-)

- Line :-)
Ketil M.
Fint bilde Fred! men nor dårlig arbeid oppe mellom buskene til høyre!
Fred S.
Takk igjen til alle, og ikke minst til Line: Du er faktisk den første som stusser, og du har god grunn til det. Ikke bare ligger ''søstra'' til dette bildet ute som det nevnte ''Kitschy greetings'' i en litt gyselig blåfarge, det verserer også som ''Silence is golden'' lenger bak i portfolien. Men dette ER et annet bilde, selv om det langt på vei er identisk med de to nevnte (de to er samme bilde), og jeg gjør nå engang slikt når jeg mangler bilder, men likevel faller for fristelsen til å legge ut noe. (Men jeg burde kanskje ha pønsket ut en ny tone, eller hatt det i sv/hvitt)
Og joda, noen nye bilder hadde gjort seg, men på det punktet er tørken total, foreløpig. Så jeg gnager på gamle bein enn så lenge, og registrerer at det er mange som ikke har snust opp disse beina tidligere.

vh fred
Kay R.
Å leke med gamle bilder e jo noe æ gjør OFTE sjøl. Mangel på råvarer e jo noe vi alle opplever. Like greit å trikkse med bra materiale fremfor å legge ut tamme bilder. Har enda ikke lagt ut et slikt bilde, men det kommer vel...!!!
Synes bildet ble bra til tross for at det har gått ut på dato...he,he...
Gode kontraster, fine toner... Liker jo sånt.
Ha en fin kveld...

MVH Kay:-)
Marina R.
Fantastilk lys...
Stemningen er upåklagelig, og godt gjenkjennende fra deg.

Marina
Odd Tore S.
Hei, Fred!
Ikke nødvendig å se hvem fotograf og komponist er her, det måtte være deg. Både stil og utførelse stemmer, lurer på om ikke motivet virker litt kjent også.
Treet til høyre med blader virker noe spesielt, ujevne nyanser mellom bladene i topp, mye glitter og stas lenger nede. Men det er jo snart jul!
Odd Tore
monica p.
Hallo Fred
Likte det bedre i blått jeg, og mannen som stiger opp fra vannet mangler fremdeles:o))
Mvh Monica:o)
Avsluttet .
Jævla flott. Takk for oppmerksomheten. :)
Jóhann Á.
Hei Fred!
Nytt er det kanskje, men som du selv har påpekt er slektskapet med noen av dine andre bilder ikke til å ta feil av!
Med spakekontrollen har du fått fram noe som gir meg klare assosiasjoner til 70 tallets mange plakater. Det med utgangspunkt i de kraftige kontrastene og fargene. Om jeg liker det? Tjaa,..,. Syns å huske at ''silence is golden'' gjorde et noe større inntrykk.
Hans-Einar O.
Joda, Fred.... det funker som bare det fortsatt.
Hvis jeg skal sammenligne med ''Silence is golden'' (Gammel hit med Tremoloes hvis jeg ikke husker aldeles feil), så faller dette like mye i smak fra min side.
Håper også på nye bilder fra deg, når tørken en dag tar slutt ;-)
No må du bætterde kom dæ ut å ta nåkkå nytt gut, he,he....

mvh Hans-E

Ishi K.
har sett på dette flere ganger, jeg må si det er blikkfengende, men... too kitchy. Litt for mye av det gode.
Nichlas K.
Himmelen gjorde bildet. Uten det, hadde det nok vært litt for standard. Bra fanget!
Fred S.
For mye av det gode er bare deilig, er det ikke så det heter ? Nåja, tittelen min forteller vel at jeg har litt blandete følelser til bildet selv, og når jeg la det ut i nesten identisk form igjen innrømmer jeg at det er litt ''populisme'' innblandet i det valget. Bildet ER kitsch så det holder, og kunne sikkert ha gjort seg bra i storformat på veggen i et vestlandsk bedehus; det er et litt glorete blikkfang som jeg på forhånd vet engasjerter, på godt og vondt. Det ser jeg jo på antallet seere, så ja, jeg har nok vært en smule beregnende ved å legge ut dette. Men den nakne mannen din får vente enda en stund, Monica !
Takk for alle nye kommentarer.

vh fred
Inger-Lise S.
Hei Fred! Våger meg hit siden det ikke er nyttår ennå;) Rakettene hviler vel:)

For et fantastisk lys du har fanget her. Motivet er virkelig pent og fargenyansene lekre.Fint hvordan de gradvis lysner oppover i billedflaten.
Jeg liker hvordan elementene er plassert i forhold til hverandre i billedflaten. (Låt det bedre enn god komposisjon,tro;)
Du har mange flotte bilder.

mvh Inger-Lise
Tarjei Ekenes K.
flott lys og koolt bilde

:-D ! son tarjeiav !
Inger Hilde F.
Åh!
Dette var flott!
Virkelig lekkert lys og skikkelig bra effekt i vannet! Trolsk stemning over skogen.
Et wow-bilde.

mvh Inger Hilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu