Hønsehauk
Den enes brød den andres død.....
Denne Orrhanen fant jeg da jeg var ute og sjekket Orreleiken ''min'' en Vårdag, den var tydligvis tatt av en rovfugl, antagligvis en Hønsehauk.
Hanen var bare spist litt av så jeg tok hanen med meg og tenkte at den kunne jeg bruke til fotgrafering av Hønsehauken, så her er ett av bildene, jeg har lagt ut bilder av denne Hauken tidligere og.
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • EF 300 MM. f 2,8
  • Blender-
  • FilmtypeISO 200 Raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger729
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118144} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Eyvind R.

Dette var veldig bra. Flott fanget øyeblikk. Det røde på orrehodet gjør seg veldig. Nydelig lys og fin bakgrunn. Eneste ''savnet'' er litt mer lys i ansiktet på hønsehauken slik at øyekontakten kunne blitt optimal.

MVH Eyvind
Oddvar B.

Lar meg imponere på nytt.., knallbra bilde i mine øyne. God komp, skarpt, fine farger, passe luft i toppen og flott rolig bakgrunn. Dessuten er det også litt action her.

ob
Cristina B.

Helt enormt!
Bortsett fra alt er helt perfekt teknisk i mine øyne, så må det ha vært en fantastisk opplevelse å se dette med egne øyne.
Jeg er helt stum av beundring.
mvh Cristina
Kristian S.

Dæven, den satt. Er det mye arbeid å få dette til? Vet om en hønsehauk ''i nabolaget''....

KES
Ronnie S.

Slutter meg til alle positive kommentarer.
Skulle jeg pirke litt så ville jeg kanskje kuttet litt i venstre kant.

Meget Bra!
Erik A.

Det var skogsbildet sitt det, tenker jeg! Må si pulsen stiger når en slik en slår inn foran kamu'n! Særlig etter timesvis med venting, kun lyttende til skogens stillhet, skapt av smålåten lyd...
Strøkent bilde i duse skogsfarger, som forsterkes enormt av orrens blodrøde øyekam og haukens knallgule ben! Nydelig bakgrunn også, hvor man aner storskogens høystammede dunkelhet. Skal noe pirkes på, må det bli utsnittet, hvor jeg kunne tenkt meg en tomme mer mose i bunnen, for liksom å frigjøre dunsenga litt fra bildekanten. Uansett helt knall!
Avsluttet .

Stemningsfullt bilde av Hønsehauken. Pent miljø, men enig i EAA sin kommentar angående bunnen.

Når er dette tatt?

Har en slik i nærheten av kamuflasjen min. Første gang jeg fotograferte derfra (søndag) kom en Spurvehauk på besøk. Den så antakligvis etter småfuglene jeg fòrer. Håper på et besøk fra Hønsehauken også :-)

MVH Stian Håpnes
Rolf S.

Takk for kommentarene, for og få gode bilder av denne arten så må det ett åte til i ett område der Hauken holder seg vinterstid, i tilegg så må en ha en kamuflasje og en god porsjon tolmodighet.
Bildet er tatt i mars i år.
Mvh Rolf
Vegard L.

Veldig bra Rolf. Det må ha vært en opplevelse.
Mvh Vegard
Avsluttet .

Flott «handlingsportrett» av hauken, særs god fargeskala, fin og rolig bakgrunn, god skogsstemning.

Enig i kritikken av utsnittet. Et litt lysere øyeparti burde vær enkelt å få til.

Jan-Eilert P.

Et særdeles flott naturfoto! Som sagt tidligere har jeg spesielt sans for planlegginga du gjør med å velge orrhana som åte. Det gjør bildet til et glittrende naturfoto. Terningkast 6 fra meg denne gangen.

Hønskehauk, korp og rev er alle arter som er i fremgang på grunn av menneskelig aktivitet. Orrhana, ryper og storfugl har derfor fått tre sterke predatorer i sin kamp for å overleve. Måren er forøvrig disse artenes naturlige predator.

Jan-Eilert
Stig B.

Igjen et flott bilde der du er flink til å benytte naturlig åte. Det hever kvaliteten på bildene dine, som alltid er teknisk bra. Fin bakgrunn som antyder miljøet rundt, flotte farger, fine detaljer. Enig i forbedringsforslag.

Ønsker meg sånt :-)

Mvh Stig
Erik A.

JEP: Hønsehauk i framgang? Nå må du oppdatere deg gitt!
Dette er en art hvis habitat jamt blir rasert av skogbruk over hele landet. Arten er i dramatisk tilbakegang, og har vært det lenge! I dag finnes tilbake kun en liten brøkdel av bestanden som var for kun 50 år sia. Jfr. fx ''Vår fuglefauna'' for detaljert historikk og statistikk. Hønsehauk står i dag faktisk på lista over truede arter i Norge, og er totalfredet.
Rune H.

Bildet er bokmerket!!!
Dette var meget solid!
JEP beskriver det jeg også tenker!
Bildene dine er knallgode!
Rune :)
Rolf S.

Enig med EAA, Hønsehauken er ikke i fremgang slik JEP skriver, det er heller det at mennesklig aktivitet truer Hauken på grunn av ødeleggelser av hekke og jaktområder.
Mvh Rolf Selvik
Jan-Eilert P.

Det kunne kanskje oppfattes som om jeg mente at hønsehauken er en like vanlig art som korp og rev. Det er den ikke!

MEN at hønsehauken er truet er en sannhet med modifikasjoner. Hønsehauken har stått på rødlista fordi den var i en periode var i tilbakegang - grunnet sterk tømmerdrift og jakt. http://www.naturvern.no/galleri/true/hoensehauk.htm

Det er imidlertid flere enn meg som mener at denne IKKE er truet. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hedmark_og_oppland...91272.html .

Jeg står allikevel på mitt når jeg uttrykker at dette er en art som har gått frem på grunn av menneskelig aktivitet (Selv om den altså har vært truet av jakt og tømmerdrift) .

Jan-Eilert
Jan Fredrik I.

Flott Hønsehauk i fint miljø.
Kunne ønsket et streif av lys på øyet ellers meget bra utført.

Mvh

Jan Fredrik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu