The double O arch
Med tåke så langt øyet rekker (og det er ikke langt i dag), trenger jeg noe mer oppmuntrende å se på. Jeg legger derfor ut dette bildet fra Arches National Park i Utah, og håper at det kan virke oppmuntrende på andre også.
-----------------
The double O arch holder til i den fjerneste avkroken av parken ved Devil's Garden. Her svermet det heldigvis ikke av turister og fotografer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-12 20:20:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 500
  • Canon EF 20-35 mm USM
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • FilmtypeFujicolor 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger230
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Fredrik V.

Imponerende naturskaperverk. De to hullene gjør komposisjonen, og jeg liker eksponeringen selv om den er på tampen til å bli utbrent. Dugelig med vidvinkel hjelper også på.
Fred S.

Regner med at rødfargen er autentisk. Fargemessig minner dette fjellet om et område på øya Leka, uti havgapet her oppe. Olivin er det vel det dreier seg om, der i alle fall. Litt trangt utsnitt, men sikkert vanskelig å finne det optimale her. Synes det fungerer ok, men den busken i front irriterer meg litt.

vh fred
Odd Tore S.

Fred:
Rødfargen er autentisk, det er rød sandstein (med blåstikk i skyggene). Da indianerne i dette distriket fant et fjell som ikke var i en eller annen nyanse av rødt, og som så noenlunde normalt ut, erklærte de det for hellig.
Bildet er tatt med ryggen mot (fjell)veggen, bokstavelig talt. Ikke mer plass, ikke mer vidvinkel. Busken i forgrunnen får være i fred, jeg har ertet på meg alt for mange park rangers og turister ved å sette føtter og knær utenfor de autoriserte stiene allerede.
Odd Tore
Avsluttet .

Dette synes jeg var morsomt rent motivmessig. Fine linjer og formasjoner i og rundt ''hullene'' i berget. Litt kutting på sidene - kanskje...usikker. Himmelen ser litt grumsete ut, men her synes jeg formene langt på vei veier opp for det. Dine bekymringer i underteksten støtter jeg til fulle. Et underlig tåkevær her i Hønefoss også i dag.
Odd Tore S.

Tommy:
Grumsete himmel, ja!!!
Dette er Fujicolor 400, en ordentlig drittfilm å scanne, fordi det er store fargeøyer i emulsjonen som overlever det meste. Her har jeg først klonet de verste, og deretter blurret til jeg ble mer enn lei.
Jeg synes at treet med sollys må få være med og understreke hvordan sola kommer inn gjennom øvre O.
Odd Tore
Steinulf L.

Synes du har gjort en bra jobb, både fotografisk og 'scanning'messig. Synd med dårlig film. Det merker man i etterkant. Men det er jo et enormt dynamikkområde her da...
Vegard L.

Bra utført. Utrolig fjellformasjon. Ikke rett å si at bildet er oppmuntrende akkurat, slik du nevner, med all skyggen i bildet..., men meget severdig bilde.
Mvh Vegard
Roger K.

Hei igjen Odd Tore!
Nå måtte jeg gni meg litt i øynene. Utrolig flott og den naturen er mangfoldig. Ikke rart du trekker frem slikt en gråværsdag. Har ikke noe kritikkværdig å si, men bare nyter det jeg ser.

Ha fortsatt en fin førjulstid

Mvh RK
Rune H.

Mangler bare noen cowboyer og indianere - i et skikkelig ''ambush''.. :)
Får litt westernfølelse her :)
Bra!
Rune
Stig B.

Midt i Western Country, med farger og linjer som hadde gått inn i hvilken som helst cowboy-film.

Bra komposisjon, selv om jeg er enig med FS mht treet i forgrunnen. Har imidlertid respekt for amerikanere med store hatter og store revolvere så jeg forstår din argumentasjon. Var på et hotell en gang der det samtidig var convention for US-Marshalls. Følte meg hensatt til 1850 og var hele tiden tydelig på å vise fram hvor jeg hadde hendene til enhver tid :-)

Mvh Stig
Hans Petter G.

Fargene er litt blasse her synes jeg i forhold til andre bilder jeg har sett fra samme stedet - men med solen så høyt og så mye skyggepartier har du jo ikke satt deg noen lett oppgave. Kanskje en vel behandlet sort-hvitt versjon ville gjøre seg her - det er jo former og strukturer som er det spennende i bildet.
Kurt S.

Hei.
Veldig spennende bilder begge de to siste du har lagt ut her. Dette må jo være et eldorado for naturfotografer. Mye interessent landskap med linjer, former, strukturer etc. imassevis å boltre seg i.
Det jeg først og fremst merker meg med dette bildet er hvor godt du har taklet lyset og fått til en flott eksponering. Som nevnt: Ikke det letteste lyset å jobbe i. Ellers flotte og spennende former og fine farger i forskjellige nyanser. Lys og skygge bidro i tillegg til å gjøre bildet spennende.
Godt jobba-:)
mvh Kurt
Odd Tore S.

Hei igjen!
Hra lagt inn v2.
Selv om det ikke er helt i følge min vanlige prinsipper, har treet blitt ofret til kloneguden. Kontrastene er også korrigert noe.
Western Country:
Ja, dette er ikke langt fra et område hvor det er spilt inn en bråte Westerns. Men det er nok heller de naturlige kulissene som bare tiltrakk film-Cowboysene, for de ekte et det var dårlig beiteland med heller magre beiter her, mest lavarter og stivt gras.
Hans Petter:
Jeg tror at vi har skjermer som er nokså forskjellig kalibrert. Jeg har sjekket før jeg la inn på tre forskjellige skjermer, fra OK på LCDene til litt mørk, men forholdsvis lyse høylys, på CRT. Fargene stemmer også rimelig bra med brosjyrene fra parken, selv om denne formasjonen ikke er med der. I de fleste fotobøker fra denne type natur er fargen ''bigger than life'', mao godt smurt på med Saturation og gjerne tatt tidlig eller sent på dagen.
Odd Tore
Hans Petter G.

Hei Odd Tore - jeg kom tilbake nå og så bildet på min LCD skjerm men i et mørkt rom - nå er det god fargemetning - det er vanskelig med fargekalibrering på LCD! Jeg liker versjon 1 best - jeg synes allerede der at kontrakstene er vel sterke.
Bjørn H.

Heisan ...

Joda her er V2 den beste komposisjonen ...

Men alikevel blir det liksom noe som mangler midt oppi det hele ...

Men du verden så kult det ser ut til å være der..

Sikkert tøffe kulisser for portretteringer :))

Bjørn ;¤



Odd Tore S.

Bjørn:
Hvis du tenker på f.eks. en person siluett i øvre bue, så hadde Kristin for lengst fått nok av at pappa kommanderte henne frem og tilbake i slike buer, og hadde gått til sit-down streik.
Kult? Ja, absolutt når man kommer vekk fra svermen. Jeg har nok tilbragt noen ferier i slike omgivelser, helst i forbindelse med gamle indianerbosettinger under klippene. Spennende, men vanskelige fotoobjekter.
Odd Tore
Rune H.

Ser du har lagt inn en ny versjon. Synes justeringene dine i versjon 2 høynet bildet!
Rune :)
Anniken S.

Se her ja, nå kom vi litt nærmere turistattraksjonene.
På v2 syntes jeg du fikk frem en god glød som virkelig gjorde seg.
Det ser både varmt og klamt ut. Stilfull komposisjon og fargemetningen er
rett og slett et must her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu