A stroke of red...
Januar i Åstadalen, Hedmark.
Utstyr
  • Olympus UZ-730
  • -
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger343
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ole Walter S.

Skarpt og fint bilde dette, fint lys har du fått også. Bra!

mvh/Ole Walter Sundlo
Hege L.

Ja, Hedmarken er nydelig gitt.....
Kult bilde med godt fargespill også mange gjentakende elementer at man neste blir svimmel.
Jeg likte bildet veldig godt, men jeg kunne tenkt å sett en V2 hvor både himmel er kuttet noe og kanskje litt mer diffust for å få fokus vekk fra de røde trærene som ser uskarpe ut. Kan gi et litt mykere bilde, men jeg aner ikke om det funker ;)

-Lysholm-
Ragnar E.

Et flott bilde. Hadde med glede hengt dette på veggen.
Birna R.

massevirkningen og slagkraften til de røde trærne hadde kommet enda bedre frem om du hadde kappet øverst *og* nederst. Og gjerne rettet opp bildet samtidig, det heller litt mot venstre.

Skarpheten regner jeg med er god nok på originalen. Et bilde med så mange små detaljer er ikke enkelt å få til på web.
Steinulf L.

Tåler litt kapping,ja Flott bilde.
Erik A.

Hei godtfolk! Takk for responsen.
HL: Du sier ''...for å få fokus vekk fra de røde trærne...''. Men nå var det jo nettopp den røde skogen som var motivet mitt! Den fjerntliggende snødekte skogen gir et kontrastrikt og uhyre detaljrikt pixelmønster. Dette i seg selv bevirker at hvert enkelt tre består av få pixler, og derfor kan oppfattes som ''ufullstendig'' og kanskje uskarpt. Egentlig er de ikke det. Et slikt pixelmønster kan vanskelig gjøres mer diffust, uten at det hele kun ender opp i en eneste grøt. Og da hadde skogen ihvertfall virket uskarp! Så BR har helt rett her, slikt er ikke enkelt i skjerm.

For nettopp å balansere de ''kornete'' skogsflatene har jeg derfor valgt å ta med en roligere omramming - bestående av et islagt tjern i bunn, og himmel i topp - for liksom å ha noen flater å hvile øynene på. Uten disse hadde nok inntrykket virket vesentlig mer ''rotete''.

BR: Når du først gjør meg obs på det, så kan jeg se at bildet kan virke hårfint venstrehellende. Men når så er sagt, vet jeg heller ikke om det stemmer helt . Ser man på ''blågranene'', så ser mange hellende ut, men ser man på ''rødgranene'' lenger opp, så heller ikke disse. Det kan hende at skogen på flatene under åsen er påvirket vind i opptaksøyeblikket, det snodde godt fra nord (høyre) i dalen da bildet ble tatt, dog ikke såpass at snødrev oppsto. Slanke og høye fjellgraner tunge av snø lar seg lett vindpåvirke... Jeg kan ikke forklare (eller bortforklare) dette mer, men jeg tror faktisk ikke bildet er skjevt i seg selv (men gir ingen garanti heller!).

Makes sense?
Eller er jeg på jordet?
Birna R.

var vinden sterk nok til å vbippe trærne til side så ville vi kanskje ha sett noe snødrev i lufta? Personlig heller jeg til den enkleste forklaring (Occam's Razor) at du hellet, evt. i henhold til nevnte sno, og dermed heller bildet også.
Erik A.

For all del BR, mulig å helle mot den oppfatning også...
Jeg ble jo tross alt ganske kald på øra!
Odd Tore S.

Fin effekt du har fanget inn her, ofte sett, men ikke så ofte fotografert med hell.
Jeg henger meg på Bjørn R.'s tekniske kommentarer her om kutt oppe, muligens nede også, og litt helling av trærne. Det var i alle fall det umiddelbare inntrykket mitt.
Bjørn Halfdansen uttrykt i forbindelse med et av mine bilder at det hjelper lite om et bilde er matematisk rett om det gir betrakteren inntrykk av at det heller. Betrakteren får feil fokus i alle fall.
Odd Tore
Tom R.

Hei Erik, har sett igjenom bildene dine og der var det mye fint.
Dette bilde er kanskje det beste etter mitt syn da, med noen herlige farger.
Ser at det er forslag til kutting her, noe jeg ikke er enig i da jeg syntes det bør være så mye luft rundt motivet (skogen).

Takker for inntressen og kommentarene på mine bilder.

Tom:)
Villy N.

Bildet haller ca. 1,5 grader til venstre.
Men farger er det!
Tarjei Ekenes K.

masse er sagt

kult å se slike fargeforskjeller

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu