Måneskinn i Lofotnatur
I manko på muligheten å filme litt julestemning med hvit sne snoker jeg litt i arkivet mitt. Her er det ikke mye som minner om vinter for tiden. Vi får da håpe han lager litt julestemning til oss i år også selv om det begynner å se mørkt ut nå.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-18 18:49:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF Nikkor 18-35 1:3,5-4,5 D ED
  • Brennvidde18 (27)mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker9 s
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger232
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_119392} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei.

Har sansen for slike måne-belyste motiver , i tillegg stemningsfullt belysning fra bebyggelsen der , fin dybde i komposisjonen.

Mvh Inger Anne ( som også håper på ei kvit jul ;-)
Odd Tore S.

Fin vintermånenattstemning, teknisk OK på vanlig betraktningsavstand (og jeg bøyer meg ikke fremover for å sjekke nærmere om det ikke er noe som ser rart ut på den avstanden!)
Litt dumt at huset i forgrunnen går i ett med vannet. Det gir meg litt ''tung kladd'' følelse. Ikke noe galt med plasseringen av huset i bildeflate, men en bi-effekt som jeg ikke synes at gjorde seg.
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker for kommentarene. Odd Tore jeg ble litt usikker nå. Jeg lurer litt på om jeg ser bildene mine lysere en andre. Her på min skjerm har jeg helt tydelige tegninger med skille fra naustveggen til fjæra og skille fjæra/sjøen. Ser du nevner at naustet går i ett med vannet og aner at du ikke da ser tegning av fjæra? Har kanskje hatt en liten følelse at jeg kanskje har en litt for lys skjerm.

..Roger..
Kurt S.

Hei.
På den skjermen jeg sitter ved nå, gjengir bildene mørke, ser jeg det samme som Odd Tore ang. huset i forgrunnen. Skal sjekke på min egen skjerm når jeg kommer hjem.
Ellers ser dette ut som flott måneskinnstemning og et pent bilde.
mvh Kurt
Kurt S.

Nå er jeg på min egen maskin. Dette ble mye bedre. Flott månelys og rolig fin stemning. Veggen på huset ble litt mørk, ser jeg.
Sporene i sneen ved naustet ble en artig detalj.
Kanskje ville jeg kutta litt i toppen (bare litt) Ellers ble dette, som sagt, flotte greier-:)
mvh Kurt
Odd Tore S.

Motsatt opplevelse av Kurt, her på denne CRT-skjermen ble det enda mer sammenfall.
Men nå når du har sagt det, kan jeg se fjæra som noe som er mørkere enn vannet. På LCD-skjermen tok jeg dette for ei grunne med vann over.
Sukk!!!!
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker Kurt og Odd Tore for tilbakemeldingene. Jeg er litt i tvil på om jeg skal kalibrere denne skjermen. Ser av kommentarene at det virker som om at mange også er i nærheten av den visningen som min skjerm gjengir. Det blir ikke helt enkelt å kommentere eller bli kommentert når skjermene viser så forskjellig. Hm, det skulle nå ikke være helt enkelt. Får vurdere dette litt til ang en kalibrering av skjermen.

..Roger..
Odd Tore S.

Nå ble grensen mellom hus og fjære tydelig, og huset ble brunt. Nattstemningen forsvant stort sett også.
Vanskelig!
Odd Tore
Inger-Lise S.

Et vakkert motiv med typisk ''mørketidlys''. På min skjerm ser jeg godt konturene du nevner. Ville nok foretrukket en mellomting mellom v#1 og v#2,siden jeg kjenner mørketiden der nord. Men velger nå v#1.

Ta vare på deg! Og ha en riktig god jul og et Godt Nyttår!

Mvh Inger-Lise:)
Jonny E.

Hei hei Roger

V1 for meg...ikke tvil.

Eg trur nok vi må ha omtrent lik innstilling på skjerman angående lysforhold,
eg synes V1 gir en helt riktig opplevelse av og være ute i måneskinn og eg har ikke så godt nattsyn at eg kan se detaljan i skyggeområdan på en mørk vegg og da bør det vel ikke være detalja i skyggen på det her bildet,
det villa blitt skikkelig og unaturlig.
Eg går en del skitura i måneskinn og selv om det e fullmåne
og helt klar himmel e det ikke dagslysaktig...
På flere av de fotografan eg har bokmerka tar eg av erfaring og justerer lyset litt på skjermen før eg kommenterer, trenger ikke det på dine bilda.

Fint bilde som eg liker best med tynn grå ramme.


Ha en god kveld

.JonnyE
Tone B.

Hei Roger,

Et virkelig vakkert måneskinnsbilde og en flott stemning. Hos meg er det ingen problemer å skille naustet fra fjæra - det bader i flott månelys. Vakkert dette Roger!

mvh Tone
Roger K.

Hei åg takker for nye kommentarer på bilde. Tror jeg beholder skjermen min slik den er Jonny. Ut fra min skjerm er lysmengden gjengitt så nært opp til virkeligheten og ser at de fleste oppfatter det slik på sine skjermer.

..Roger..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu