Traffic
Fra den store stygge slemme trafikkmaskina i Bjørvika
Utstyr
  • Canon EOS 1N
  • Tamron 200-400mm f.5.6
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger712
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11978} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Thomas A.

Bildet hadde vel ikke vært noe særlig dersom ikke vanndammen var der, men noe uvant med slike ''ordinære'' bilder fra din side!!
Aleksander J.

Hadde ikke vanndammen vært der, hadde jeg ikke tatt bildet heller...
Thomas A.

Du hadde jo forresten jævlig flaks siden ikke det kom noen biler i andre fila.... hvordan går det forresten emd øldrekkinga di... så på en kommentar på ett av bildene mine at du skulle prøve å konsumere noe av det samme jeg gjorde i en glad vinter/vår sesong 97!
Aleksander J.

Biler er intet problem. Hadde det kommet noen i feil fil, var det bare å dekke til linsa.
Jeg brukte multieksponering når jeg tenker meg om, så exp.tiden er vel ca 90 sek.

Lite øldrekking nå. Mai-lønninga gikk med til studielånsavdrag og utstyr. Kjedelig nok...
Dag T.

Staakar, en mai-måned uten øl.

Stilig bilde!
Lars-Anders M.

Det finns andre verdier en øl. Ellers ok bild.
Hilsen fra en avholdsmann.
Carsten A.

Ganske OK, men etter min oppfatning ikke helt på topp. Endel bra elementer i bildet (farger, vanndam m. refleks), men komposisjonen blir vel helst ikke så vellykket.

Ellers er Tamrons 200-400/5.6 et teknisk/optisk sett ganske svakt vurdert objektiv. Det er imidlertid ganske bra om det er bilder en er ute etter.
MVH CA
Aleksander J.

Jeg er i det store og hele rimelig fornøyd med komposisjonen, så jeg håper CA kan presisere hvorfor han mener den ikke er vellykket.
Det er noen elementer i bildet jeg gjerne skulle unnvært, men valg av ståsted var begrenset i forhold til refleksen i vannet (som jeg anser som et bærende element i bildet) og dets kontrast i billysene.

Når det gjelder Tamrons objektiv, må jeg si meg enig. Briljans og skarphet er ikke sammenlignbart Canons L-klasseobjektiver, men jeg bruker dette brennviddeområdet såpass sjeldent at jeg ikke ser noe poeng i å brenne av mer penger enn nødvendig.
Carsten A.

Jeg får ikke høyre og venstre bildehalvdel til å henge sammen rent kompositorisk. Slikt er imidlertid stort sett et skjønnsspørsmål (=en personlige oppfatning), og er ikke være mer ''korrekt'' eller vektig enn autors egen vurdering.
MVH CA
Eli L.

jeg trodde det var et hull i vegen først. et dypt hull som viser hva som egentlig er under den grusomme asfalten; nemlig en vidunderlig blå verden fri for biler. men så var det bare en sølepytt, akk ja.
Thorfinn B.

Er nok enig med CA og at kompen ikke fungerer helt. Det første som slo meg etter ''jøss for noen tøffe farger'', var at en beskjæring kunne vært foretatt på venstre side for å få en annen (og mulig bedre) balanse i bildet. Muligens også litt på høyre.

For øverig meget godt sett!
Hans- Georg S.

Kult striperetterbillysbilde! Den blå vanndammen skaper fin balanse til de røde stripene. En liten beskjæring på venstre side til midt på det mørke partiet, hadde gjort bildet litt ryddigere. Bra utført!
Mats N.

En bra bild som givetvis ''lever'' på vattenfläcken.
Enig med HGS om evt beskärning.
AJ: tror du inte att CA menar att detta Tamron är underskattat, alltså inte med det rykte det är värt? Han skriver ju att det ''er ganske bra om det är bilder en er ute etter'' ...

MVH/Mats N.
Aleksander J.

Takk for kommentarer.
Som vist her er bildet ikke beskåret. Jeg prøvde noen ''omskjæringer'' før jeg la det ut, men kom da fram til at det funket best i sin nåværende form, selv om jeg ikke liker rotet til venstre i bildekanten. Jeg ser nå at H-GS's forslag sammen med oppstramming på høyre side kan gjøre susen.
Man lærer så lenge man ikke er død.
Aleksander J.

MN:
Jeg mener Tamron-objektivet er et utmerket objektiv å ha liggende i kamerabagen just in case. Jeg bruker brennviddeområdet svært sjeldent og føler det ikke berettiget til å la en 20 000-kroners doning fra Canon oppleve det samme.
Jævlig fin penisforlenger er det jo også...
Thorfinn B.

Har også en ''billig'' telezoom (Nikkor 70-300 mm) til disse to formålene, just in case (ettersom det er sjelden jeg bruker tele), samt som en råfin penisforlenger.

Det flotte er at den ikke kostet all verden, samt i 70 mm stand ikke er store saken å ha i bagen. På 300 mm instilling derimot fungerer den veldig bra som en erstatning for at jeg ikke har cabriolet.

Har ikke dratt noen damer på'n enda, men bare vent.....! Med solblender er'n helt rå, men den har jeg ikke turt å ha på enda i frykt for å bli nedrent av østfolddamer....:-)
Åse G.

Jeg likte Eli's kommentar, og det er også slik jeg så bildet (før jeg begynte å lese om penisforlengerne ...?!)

Artig bilde - hilsen Åse :-)
Aleksander J.

Jeg kan avsløre at sølepytten slett ikke er en port ned til en blå vidunderlig verden fri for biler, men et speilbilde av et brutalt, nådeløst og kynisk mediesamfunn!
(egentlig speilbildet av Aftenposten-neonskiltet bortenfor jernbanetorget...)
Ha en fin helg, med eller uten penisforlenger!
Magnus Knutsen B.

Dette var veldig fint..

Det første jeg tenkte når jeg så bildet var noe i retning av det Eli beskriver. Synes komposisjonen funker veldig bra.
Johan G.

Jah ! Det er ikke helt korrekt alt sammen, -og det liker jeg virkelig(!). Dette bildet gir mye. Ettersom komposisjonen ikke er som CA sier, -helt perfekt, -så fremstår dette bildet litt fjernt. Samme intrykk får jeg av de røde ''pølsene'' som er såpass godt definerte, og den illsinte vanndammen. Også de morsome skyggevekslingene i asfalten er viktige elementer i bildet.

Kan du sende dette til meg i skrivebordsformat(1280x1024 ? Det kan være god inspirasjon i våre lyse tider her nord.

En vinner !, fordi alt IKKE er på plass.
Aleksander J.

Tikk takk.
Jeg har ikke bildet i annet enn web-format (dårlig plass på hardisken for tiden), men kan skanne det inn på nytt i morgen, så du får nyte godt av det på 19-tommeren din, stakkars nordlending....
Avsluttet .

Du har virkelig sans for detaljer . Dette er veldig bra .
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu