Uvær på vei
Kjapt og enkelt behandla i Photoshop. Hva synes du?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-21 23:13:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-12-22 17:36:10
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 18-35 mm AF-D
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1683
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_119962} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Lars-Anders M.

Meget fint lys. Toppenbilde.
Bjørn H.

Flott lys og stemning.
Dagny L.

Noe skjev horisont, men ellers et bra bilde. Likte skynene i bakgrunnen som skapte en spennende stemning. Flotte farger og bra komp.

mvh Dagny
Daniel F.

Skyene var meget spesielle!
Steinulf L.

Litt i tvil om va som er ekte og hva som er fikset på. De lyse feltene på naustveggen f.eks?
Erling K.

Fint lys og flott stemning! Men som SL lurer også jeg på hva som er ekte og hva som er fiksa på.

Hilsen Erling.
Nils G.

Hei Kjartan.
Mye dramatikk her, spesielt skyene lager trykk i bildet.

Nils
Jon Erik V.

Hei Kjartan!

Tydelig at lyset og skyene skaper trykk i bildet! Det blir nok ei hvit jul i år i denne lille bygda.
Undrer litt på lyse partier i forgrunn samt på naust. Er dette som følge av behandling i PS? Det skapte en ekstra stemning i bildet!

Jon
Kjartan T.

Hei og takk for kommentarer!

Først Dagny, jeg tror jeg har retta horisonten, den var skeiv i utgangspunktet, men det er mulig at jeg ser litt skeivt i kveld:)

Så til PS-jobbinga: Ja, de lysefeltene i forgrunnen er et resultat av litt fiksing i Photoshop. Har ellers dratt litt i levels og curves, skal legge ut orginalen litt seinerer i kveld.
Avsluttet .

Der kommer været ja. Fra blått til grått!

Spennende landskapsbilde. Er det bare meg eller er det litt tungt på venstre side? Flott med naustene på høyresiden. Ønsker meg snø til jul!!!

MvH Stian Håpnes
Fred S.

Jeg synes at du gir Namdalen en helt ny dimensjon, blottet for DDE-floskler ! Kanskje det finnes en grunn til at jeg blir boende her likevel....?

vh fred
Jan Fredrik I.

Flott og dramatisk bilde.

Synes du har fått til ett spennende bilde, men synes det bærer for mye preg av å være lettet i skyggen på skjulet og jeg synes de lyse feltene på skjulet blir unaturlige.Jeg synes at de lyse feltene du ellers har laget tilfører bilde det lille ekstra. Så en blanding av originalen og V1 tror jeg hade blitt veldig flott.

Mvh

Jan Fredrik
Kurt S.

V1 ble best synes jeg. Dramatisk og kjempeflott. Siden det er snart jul tror jeg ikke jeg vil pirke på noe i det hele tatt -:)
Ha en God Jul.
mvh Kurt
Morten B.

ville gått 10 meter lenger til høyre, glemt hele dokkehuset, vridd kamera 20 grader mot venstre og 5 grader opp og fått med bakklandet og den kommende stormen. blir litt mye hus
Kjartan T.

Morten: Nei, du kan sitte der å drømme. Jeg var der, og knipset selvfølgelig i alle retninger. Den versjonen du beskriver kan jeg jo også legge ut, men den holder ikke mål.

Jan Fredrik: Tror nesten jeg må si meg enig

Ellers får jeg bare takke for kommentarer fra dere alle!
Kai-Wilhelm N.

Går for V2 her, med litt oppretting i høylys og skyggepartier.
V1 blir rett og slett for unaturlig, det stemmer ikke med vinkler og farger i det naturlige lyset. Skal du gjøre ting som dette, må du ta utgangspunkt i det naturlige lyset, og reglene som gjelder der (farger, vinkler, tilgjengelighet) slik at bildet ikke blir ''syntetisk''.

-k
Vegard L.

Flott motiv. Kanskje ikke helt heldig i PS-behandlingen i V1. Ellers et meget severdig bilde. God jul!
Mvh Vegard
Steinulf L.

Noe basert på v#2, med hvitere snø og oppletting av naustveggen tror jeg vil svinge.
Per Harald O.

Funker utmerket!
Kjartan T.

Hei og takk for ærlige tilbakemeldinger. Prøver nå med en ny versjon...
Jan-Eilert P.

Likte faktisk v1 godt Kjartan. Syns dette ble et flott bilde. Syns at lyset på båtnaustet ble flott.

Jan-Eilert
Jan Fredrik I.

V3 treffer meg mye bedre, selvom jeg synes veggene fortsatt bærer litt for mye preg av å være lettet. Du har nå også fått en litt rar lyseffekt langs møna og vindskyene på taket uten at jeg kan sette fingeren på hva det er.

Mvh

Jan Fredrik
Erik A.

Du verden for skyer! Ingen grunn til å male med PS her, når naturen sjøl gjør et slikt forarbeid. V3 best. Noe engig med MB, med et slikt himmelmotiv tilgjengelig, blir det her litt vél mye hus. Har du et med brygga bak der som forgrunn kanskje? Tror den er bedre som forgrunn, da den ikke opptar så mye av bildearealet, og heller ikke maskerer bort skyene der de soper mot bakken, slik mønet på naustet gjør. Håper du tok mange bilder her, for makan til himmel og horisont ser man ikke ofte!
Kjartan T.

Hei igjen. Jo jeg tok mange bilder, men det viste seg fort at motivet trengete en forgrunn for å få fram dramatikken. Jeg synes det vesle skakke naustet, som har stått mot mange slike skyfronter, gjorde seg godt.

Tok flere med både båter og den nyere brygga til høyre som forgrunn, det ble også fine bilder... Takk for kommentar.
Kjartan N.

Hva med dette i sort/hvitt? Jeg tenker det kunne passet seg siden temaet ''storm'' er relativt dystert.Tror bildet hadde blitt nesten helt motsatt og mye mer dramatisk i sort/hvitt, i forhold til de pene og harmoniske fargene vi ser her.

Men bildet var bra, det fungerer slik det er!

Dette er forøvrig første gangen jeg kommenterer bildene dine - selv om jeg har ''hatt deg under oppsyn'' i lang tid. Jeg må si at du er en stor inspirasjon og en dyktig fotograf (ikke minst pga navnet ;). Elsker bildene dine, og refererer til dem stadig vekk i Nikon vs Canon-diskusjoner med bekjente...

Mvh
Kjartan
Kjartan T.

Takk for oppmuntrende ord fra en navnebror:)

Har kikket litt på det, og er enig i at dette bildet gjør seg svært godt i sort/hvitt. Kan nok absolutt være noe å tenke på for framtidig benyttelse av det.

Nikon har vært mitt arbeidsredskap i nesten 20 år, jeg ser absolutt ingen grunn til å bytte. Utstyret er noe, men det viktigste er alltid å være på rett sted til rett tid - og det med et godt kamera (og et enda bedre objektiv) pekende mot det som skjer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu