Karlsonsvognen og månelys
Legger inn en oppfølger til mitt forrige bilde. Hva syns dere om dette?
Bildet inngår i albumet Nattbilder i måneskinn -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-27 20:58:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-12-27 23:11:02
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-12-27 23:28:49
    Versjon #4
Utstyr
  • nikon d70
  • nikon 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger639
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Dagrun S.

Dette bildet var eg spent på, for eg såg berre blå himmel på thumbnailen. Og så sanneleg brettar heile Karlsvogna seg ut på sjølve bildet. Veldig flott fanga og som vanleg eit stemningsfullt bilde frå deg. Dette bildet likte eg svært bra.

:-)
D@grun
Avsluttet .

Ikke noe dårlig bilde, men jeg synes det er altfor lyst - nattestemningen forsvinner fullstendig.

Jeg hadde gjerne sett noen få bærende elementer i forgrunnen og en bedre dybdefølelse. Det kunne du kanskje fått til ved å gå nærmere trærne.

(Og kanskje skremt ut en skiløper med hodelykt, eller et par kompiser som kunne sitte ved et bål og koke kaffe...)

Geir B.

Fint bilde dette, men jeg syntes det er litt for lyst, det gjelder ditt forrige bilde også, veldig pent det også, men kunne vært noe mørkere.
Ellers bra komp og idylliske bilder.

Geir.
Erik A.

Nå vet ikke jeg hva som var det forrige bildet, men hvis det er bilde nr. 152670 du mener, så er ikke dette i nærheten av samme klasse. NI-versjonen best, men innhold og komp ordinært. Kunstlyset på trerekka i forkant (særlig på granene til venstre) bryter ut med et litt sjukt gulbrunt stenk, som ikke passer med helheten. Lystråder og opplyste hus avler heller ikke fram nattestilla slik bildet egentlig er ment å gjøre. Stjernehimmelen selv er dog veldig pen på v2, men helheten er som KSH sier i lyseste laget. Vi vet du kan så meget bedre! Beklager.
Vegard L.

Takk for kommentarer. Det er nok noe lyst. Skal se om jeg legger ut et mørkere bilde.
Knut-Sverre. Bildet er tatt fra bilen. Ute var det ca 15 minus og lite interessant å legge mer arbeid i det.
Erik. Du har rett vedr. kunstlys mv. hadde ingen bedre steder å ta bildet i fra, spesielt ikke når jeg evt. måtte gå ut av bilen i kulden. Da jeg tok forrige bildet klikket kameraet etter et bilde.
Mvh Vegard :-)
Vegard L.

La ut en mørkere versjon 3. Kanskje den ble bedre?
mvh Vegard
Erik A.

Nope! På min skjerm blir v3 for mørk. Er nok ikke mer å hente her, men jeg vet du har det andre steder...
Geir B.

V3 ble noe mørk og endel støy på himmelen, er kanskje vel negativ nå, men funka ikke helt.

Geir.
Vegard L.

Ser dere er våkne. Skal prøve med en mellomting :=)
mvh Vegard
Geir B.

Lyset ble bra her, mer riktig, men fortsatt noe støy. Får mer nattstemning på dette.

Geir.
Vegard L.

Takk Geir. Kan sikkert ordne det i neat image. (grunnarbeidet kunne kanskje vært gjort bedre av og til, men når man har kone og tre barn som krever sitt, kan det bli litt ''hastigt'' av og til....
Mvh Vegard
Jan-Eilert P.

Flott vinterbilde med Karlsvogna. Versjon 4 er en klar forbedring etter min mening (v3 ble litt for mye av det gode). Støyen plager meg ikke.

helsing fra Jan-Eilert
Odd Tore S.

v4 ble bra her.
Jeg har ikke problemer med støy, men jeg krabber heller ikke helt opp i bildet for å sjekke støy heller. Jeg skal gjøre meg opp en bedre mening om støy når jeg får tak i printer og kan bedømme resultatene der. Slik det er nå, ser bildet bra ut på denne LCD-skjermen, men det kan godt se kornet ut på CRT-skjermen.
Jeg ser ikke helt at snøflata i forgrunnen bidrar positivt til bildet, men den var vel ikke lett å unngå fra bilen. Jeg ser lyset på trærne, men det plager ikke meg.
Jeg er litt overrasket over at kameraet ditt ga opp ånden i -15 oC. Da jeg tok bilde nr. 98900 , var det kaldere og kameraet hadde ligget i sekken i nærmere to timer allerede. Det funket også OK to timer senere, men da hadde tempen gått litt opp. Det er ikke den eneste gangen det har vært ute i skikkelig kulde uten andre problemer enn at forhåndsfokus blir umulig grunnet hansker og kalde fingre. Uventet.
Odd Tore
Erik A.

V4 absolutt bedre hva gjelder formidling av et reelt månelys. Klikker man seg fra det ene til det andre (V1-V4), så ser nå V1 rent blasst ut. Så det var bra, men resten av tidl. kommentarer vedstår.
Vegard L.

Takk til dere for kommentarer.
Odd Tore. Kameraet klikket en gang i sommer også antagelig da det ble litt høy fuktighet. Ellers har kameraet fungert bra.

Mvh Vegard
Odd Tore S.

110 sek lukkertid forklarer kanskje noe, men likevel synes jeg det er litt rart.
Jeg har brukt 160 sek og mer i sterk kulde, og tok ca. 35 bilder på 25-30 sek i -10 oC før jul uten klikk.
Uventet av en Nikon, har veldig gode erfaringer fra før-digital og før-elektronisk tid med merket. Odd Eirik Skjolde har jo samme kamera og det ser ut til å like seg godt i kulda?
Odd Tore
Vegard L.

Takk for tilbakemelding. Det var greitt å vite. Skjer det igjen skal jeg kontakte leverandøren/importøren.
mvh Vegard
Stig B.

Flott utnyttet periode av finevær. V4 stemmer best for meg. Ellers så har du fått gode kommentarer som kan være lærerike for flere enn deg :-)

Mvh Stig
Roger K.

Hei igjen Vegard!
Med stor interesse jeg ser ditt problem og de kommentarer som kommer ved ditt kamera. Jeg bruker samme kamera som deg og har ikke hatt problemer så langt. Jeg må innrømme at det har vært brukt under noe tøffe forhold og spessielt hva fukt angår. Det har så langt ikke vært problemer på kalde dager og lange lukkertider. Skulle det være noe å sette fingeren på er det batterilevetiden. Tar ikke mere en 3-400 bilder før opplading og kan skyldes batterifeil som skal testes ut for event. reklamasjon.
Stilrent motiv igjen fra deg. Det er ikke alltid like enkelt å svinge unna lyset fra gatelyktene, men jeg føler dette ikke skjemmer noe her. Med den lange lukkertiden din har du mistet litt av den lune måneskinnfargen ved fullmåne i sneen. Ville nok redusert lukkertiden betydelig her til ca 20-25 sek og blender 3,5 som du har på ditt objektiv. Ellers kan det kommenteres mengde himmel/landskap og blir da mye personlige følelser. Føler at du ville gjengi stjernehimmelen mot et måneskinnsopplyst landskap og det har du gjort med god stil her.

En riktig fin romjul til deg og dine

Mvh RK
Inger-Lise S.

Vakkert motiv med fin stemning. Jeg liker best v#4.

God romjul til deg!

Hilsen Inger-Lise
Inger-Lise S.

Vakkert motiv med fin stemning. Jeg liker best v#4.

God romjul til deg!

Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .

Komposisjonen synes jeg sitter bra. Litt dumt med kunstlyset på et slikt bilde som allerede nevnt. Jeg likte en blanding mellom v#2 og v#4.

-Svein Ove-
Vegard L.

Takk til dere også.
Roger: Takk for info om ditt bruk av tilsvarende kamera. Jeg får ikke testet om ditt forslag til lukkertid og blender før tidligst under neste fullmåne. Er det noen som har erfaring med om valg av blender har innvirkning på dybdeskarpheten?
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu