Kongeørn på Mår
Ett av vinterens første bilde av Kongeørn. Målet for årets vinter er å få tatt bilder av ørna som jeg ikke har fra før, som fluktbilder, spesielle lyssettinger og under forskjellige værtyper.
Det første bilde er ganske tradisjonelt artsbilde men en får ta med de og.
Utstyr
  • Canon EOS 1 D mark II
  • EF 300 MM. f 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger822
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Svein B.

Ikke noe i vegen med tradisjonelle bilder, når de tross alt er godt gjennomførte. Som dette. Det som trekker opp her er først og fremst at ørna sitter på en mår, noe som gir bildet et ''penere'' inntrykk enn ett halvspist stort kadaver av en eller annen type. Ikke det at det ene eller andre er mer eller mindre naturlig eller riktig, men for øyet og bildet sin del blir måren ett penere innslag i bildet. Bildet viser også vintermørkets spesielle (mangel på) lys, med litt blåstikk og en lysmengde som tilsier liten dybdeskarphet. Blåstikket er kledelig, men jeg skulle gjerne hatt noe mer dybdeskarphet, men vet samtidig at lyset setter klare begrensninger. Fin komposisjon, og teknisk godt ellers også.

Mvh
Svein B
Geir B.

Et nydelig bilde, jeg mener mangel på dybdeskarphet kler bildet, kunne ønske litt mer kontrast, samt at snøen er for utbrent, men dette blir pirk.
Her lukter det mye jobbing for å få resulteter.

Geir.
Jan-Eilert P.

Ikke blant dine beste Kongeørnbilder, men flott nok av en art man aldri blir lei av. Enig i det meste av kritikken som blir gitt her. Det er forøvrig en ganske stor jobb å få tatt slike bilder på eget åte (og ikke på fototurer hos proffesjonelle aktører.) Jeg mistenker at bildet er tatt på eget åte og gleden må derfor være ekstra stor når man får slike resultater?

Jeg har jobbet med ørna selv i vinter, men i Kirkenes må vi nok vente noen uker til før fotolyset er noe særlig på slike prosjekter. Men jeg skal snart sjekke om ørna koser seg med åte.

Helsing fra

Jan-Eilert
Kjartan T.

Jeg synes dette ble et fenomenalt bilde. Jeg har aldri sett en kongeørn sitte på en mår før og det er nettopp dette synet som gjør at bildet fester seg. Er klar over at dette nok er et åte som er lagt ut, men likevel skal det en god del til før alt klaffer så godt som det gjør her.

Et bilde som er gull-verd i ei bok om fjellskogen (eller om mårskogen for den del). Topp!
Nils B.

Joda her stråles målbevisthet og ikke minst viser bildet noe av ørnas kraft i form av tetthet og overlegenhet. Men den lurte ikke deg Rolf. Må nok bare tilstå at jeg misunner deg opplevelsen, men...... som du vet, så jobbes der i kulissene. Flott bilde men føler at det er enda mer å hente på skarpheten her. Bildet kunne med fordel hatt noe mindre cyanpreg, eller du kunne plusset litt på i de varme tonene. Likevell et bilde som utmerker seg på en positiv og spennende måte.
mvh Nils
Jan Fredrik I.

Et mektig bilde av Majesteten!
Sier meg enig med KT og også NBH som påpeker at bildet heller litt mye over mot cyan.
Flott levert

Jan Fredrik
Vegard L.

Flott bilde. Det meste er vel sagt. Det må være en opplevelse å være så nær ørnen.
Mvh Vegard
Stig B.

Min første reaksjon var: den sitter jo på en mår!!!

Som alltid velger du flotte åte-dyr. Helt enig med initialbror SB i hans utlegninger. Skarpheten på hodet sitter bra på min skjerm.

Vakkert, ser fram til flere.

Mvh Stig
Avsluttet .

En mycket vacker bild på kungsörn. Majestätisk bild med härlig blick och skärpan ligger perfekt på örnens huvud, det är första gången jag ser en kungsörn som har en mård i klorna. Helt klart en mycket lyckad åtelbild.

Mvh
Lars-Göran
Rolf S.

Takk for kommentarene, bilde er tatt på utlagt åte en tidlig morgen i blåtimen.
Mvh Rolf
Liv Anette T.

Stakkes mår :-)
Et flott bilde av en majestetisk fugl. Fin dus bakgrund...

Mvh Anette

Godt nyttår!!
Børge J.

Meget meget bra... men det er i grunn det att den sitter på en mår, som gjør det helt store, ellers blir det som du selv sier litt tradisjonelt, men det er framført meget bra synes jeg.
Godt nytt fotoår.
BJ
Kjell G.

Bildet fortjener bare ros. Mår i stedet for tradisjonelt kadaver øker poengene til toppscore!

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu