Dropp rakettene i år....
...for det første kan ikke de gjøre noe som ikke vinterlyset gjør bedre; for det andre er det ekstra gode grunner til å kutte ut denne gangen
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger962
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120762} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Avsluttet .
WOW
det er et flott bilde, bare helt nydelig.
takk
HG
Cecilie L.
Nydelig bilde. Ser ut som om hele skogen har tatt fyr!
Flott!
Cecilie ;)
Birger J.
Enig med de andre samt at rakettene kunne man droppet i år, og årene etter.
Kurt S.
Enig ang. rakettene. Intet fyrverkeri kan bli flottere enn dette.
Et storslått og flott bilde.
Ønsker deg et Godt Nytt År.
Kurt
Stig B.
Fin komposisjon, nydelig lys, litt utbrent i et felt i midten til venstre. Fin dybde og bra utsnitt.

Du fortsetter med tåkebilder du :-), bare gjør det, du behersker dette bra.

Mvh Stig
monica p.
Hallo Fred
Skikkelig fargebombe det her, kan nok ikke kutte helt ut rakettene, har noen søte små som absolutt vil ha vet du, men joda jeg har begrenset det masse og gitt mine bidrag til flodbølgeoffrene.
Hadde det vært opp til meg hadde jeg nok gitt alt til røde kors og heller sett på bildet ditt på nyttårsaften:o))
DET var ordentlig smisking, med litt sannhet:o))
Stooor nyttårsklem fra Monica.
Tarjei Ekenes K.
nydelig lys og stemning her

flott med trærne i forgrunnen

fint også med de kurvede linjene trærne lager i bakgrunnen

:-D ! son tarjeiav !
Janne L.
Her var det fargerikt. Nydeligt bilde.
Janne
Vegard L.
Flott bilde med fin stemning.
mvh Vegard
Marit E.
Hei Fred!

Fint, fargesprakende stemningsbilde! Helt enig med nyttårsrakettene, de skal jeg kutte ut. Det gir en bismak å fyre opp alle de pengene, når tragedien har rammet slik.

Nyttårshilsen
fra Marit
Inger-Lise S.
Virkelig flott med lekre farger. Ligner brann,ja..
Enig med deg vedr. rakettene, av flere årsaker.De skal jeg ikke nevne,for vil nødig tråkke noen på tærne...Men du har rett i at vinterlyset gjør det bedre...

Godt Nyttår!

Hilsen Inger-Lise
Inger-Lise S.
Virkelig flott med lekre farger. Ligner brann,ja..
Enig med deg vedr. rakettene, av flere årsaker.De skal jeg ikke nevne,for vil nødig tråkke noen på tærne...Men du har rett i at vinterlyset gjør det bedre...

Godt Nyttår!

Hilsen Inger-Lise
Odd Tore S.
Hie!
På thumbnailen så det ut som om det var et bilde sponset av brannvesenet, ikke den mest vanlige fargen din.
Jeg støtter helt oppfordringen din, pengene kan brukes til et mye nyttigere formål.
Men også for lokalmiljøet kunne begrensninger være på plass, selv uten tanke på bedre formål.
En opplagt sak er brannfaren.
En annen sak er unødvendig forurensning og tåke.
Vi bor høyt, og ser langt før rakettene begynner. Om det ikke blåser, kommer tåka over dalen etterhvert som rakettintensiteten tiltar. Ikke rart med alle de partiklene som frigjøres ved eksplosjonene og som fungerer som kondensasjonskjerner. Etternvert blir utsikten vår til en mindre elegant versjon med kruttlukt av bildet ditt. Tåka er en ting, årsaken er kjernen og problemet.
Godt nytt år uten for mye rakettåke!
Odd Tore
Venche J.
Flott komposisjon. Vinterlyset har i sannhet mange farger. :)

Liker det.

Wenche, som ikke bryr seg om raketter. Jeg bruker heller kronene på andre *nyttige* dubbeditter.
Leif Håvard H.
takk for kommentaren til bildet ''Vesterålsfjorden''. Her var det farger.. Flott fotokomp. Enig med billedtittelen. Godt Nytt År. mvh. L.Halland
Anniken S.
Bruker aldri penger på fyrverkeri Fred. Patetisk å brenne opp pengene sine og sende de til himmels. Her viser du et fyrverkeri utenom det vanlige.
I PS kan man få akuratt de fargene man vil på rakettene sine og hvilket som helst element kan bli til den mest fargerike rakett...... vel, det hender jeg kjøper stjerneskudd bare for å glede hustandens yngste medlem.
Kos deg med en rakettfri feiring av nyåret, gleder meg til å følge det nye fotoåret sammen med deg ;)
Tom A. T.
Vulkanutbrudd i de namdalske skoger? Skikkelig praktskue du har foreviget her. Bra!
mvh Tom T
Jóhann Á.
Hei Fred!
Rart at jeg har ikke hørt om denne skogbrannen! :o)
Tatt fra din vanlige plass? Nytt bilde, eller kun fargen? Kunne tenkt meg de øverste områdene enda mørkere, men ellers syns jeg bildet er en fest for øyet!
Tor Eirik P.
For det første må jeg bare si at bildet er kjempeflott! :o)

For det andre så skjønner jeg ikke helt hvorfor man skal oppfordre til å ikke kjøpe raketter... Hva galt har fyrverkeriselgerne gjort for å fortjene en handelsboikott? Skal man først argumentere for å kutte ned på en ''unødig luksus'', er eksempelvis dagens dyre og elendige kosthold en bedre start for alle parter.
Eller hva med sigaretter? Sprit? Det er tross alt helsefarlig, mens fyrverkeri kun er relativt unyttig. (jeg går selvfølgelig ut fra at sikkerhetsrutinene som står på fyrverkeriet følges)

Synes dere at fyverkeri alltid er umoralsk, vil jeg gjerne se argumentasjonen på hvordan fyrverkeri skiller seg kvalitativt fra annet vi strengt tatt ikke trenger -- som for et banalt eksempel klesskift nummer tre. Et klesskift til å ha på seg mens det andre er til vask må da holde lenge?

Hva med alle smårollingene som gleder seg til nyttårssalutten!? Raketter er tross alt en lang tradisjon, og jeg tror ikke det norske folk har så lite penger at de ikke har råd til å både kjøpe raketter og hjelpe ofrene etter bølgetragedien!
Er nok enig i at raketter er fullstendig sløs med penger, og jeg bruker selv svært lite penger på raketter, men hvorfor ikke heller oppfordre til å kutte ut på unødvendig forbruk generelt i stede for å utpeke KUN fyrverkeriselgere som de økonomiske ofrene?!?

Registrerer at mange mener det er usmakelig å sende opp raketter på nyttårsaften i år, men da har jeg et like usmaklig og fullstendig kynisk spørsmål; Det dør folk i tragiske tilfeller hver eneste dag -- hvor mange skal dø på en gang før dere synes man skal avblåse nyttårsfeiringen?
Forskjellen mellom dødsfallene umiddelbart før årets nyttårsaften, og før fjorårets nyttårsaften, er nemlig kun kvantitativ. Dermed må de klare å sette en kvantitativ grense dersom fyrverkeri skal kunne godtas f.eks. i fjor, men ikke i år.

Så mitt råd blir altså; Kos dere på nyttår som dere alltid har gjort, med raketter eller uten, OG støtt opp om ofrene etter bølgekatastrofen!!
(og gjerne ta noen bilder av alle fe flotte rakettene! ;o)

Hans-Einar O.
Du har et landskap som du skildrer på din egen spesielle måte.
Ser jo ut som landskapet står i fyr og flamme, noe som sikkert også er meningen. Kan jo ikke si annet enn at dette var vakkert.
Håper du får en fin nyttårsfeiring uten raketter..... men kanskje en sigar ;-)

mvh Hans-E

Fred S.
Hei og hå....Fælt å innrømme det, men jeg er tilbake fra gammeldansklubbens 5.dags fest, står på beina, og gleder meg storligen opver så mange fine kommentarer. Og ja da, jeg er fremdeles i stand til å se bjelken io egne øyne: Visst må ungene få fyrverkeriet sitt, og ja; jeg ''fyrer av'' 20000 kroner årlig i sigaretter, og skjemmes for det. Men det er en last jeg må leve med, eventuelt kvitte meg med, men ungene mine er ikke så små lenger at de er avhengige av å se faren sin sende opp raketter. Derfor er det en last jeg med god samvittighet kan kaste på båten; fordi raketter er noe jeg aldri har skjønt poenget med; og enten dere vil eller ikke, raketter er og blir et meningsløst , og temmelig særnorsk, sløseri.
At bildet forøvrig får folk til å tilkalle brannvesenet skjønner jeg godt; kona var med på dagens tur i skoddeheimen, og hadde problemer med å kjenne igjen fargene. ''Nå har du smurt for tjukt på igjen'', sa hun, og det hadde jeg jo...
Uansett, et flammende godt nytt år ønskes alle, tror billedkvoten min er oppbrukt til ut på nyåret en gang.

vh fred
Linda C.
Virkelig lekkert! Fargene og situsajonen fanger meg :o)
Per Ove H.
Skal ikke legge meg opp i ''tittelen'' på bilde; det er så flott at tittelen er underordnet bilde. Stemningen er knakende flott og hvordan det lyset er fanget opp er imponerende. Slike bilder ser jeg gjerne mer til :)
Rune H.
Meget bra bilde. Likte fargene og mystikken i bildet.
Øyvind A.
Godt nytt år Fred.
Du behersker det å overdrive med stil.
Severdig bilde, uten at jeg får det store kicket. Synes kanskje det begynner å bli litt oppbrukt nå.
Ø.
John-Tore G.
Hei, og godt nyttår til deg.
Et bilde med sterke kontraster som gir meg refleksjoner rundt temaet når jeg ser tittelen. Det blir jo sterke kontraster når man tenker på vår nyttårsfeiring, og siste dagers hendelser. I år blir det sterneskudd til barna..... Jeg kjøper ikke argumentasjonen om at man må ha raketter for barnas skyld. Man skulle heller si : la oss for barnas skyld ikke kjøpe raketter i år......Kanskje de lærte noe verdifuldt om solidaritet og medfølelse da.....
Mine får stjerneskudd i år. Basta, bom;-)
mvh John-Tore
Fotograf Carl-Åge H.
Hei Fred!

Nå har ikke jeg lest gjennom alle kommentarer, men jeg er nok enig i å droppe fyrverkeriet i år. Selv har jeg tenkt å sende opp en rakett til minne om alle savnede og de som er omkommet, resten blir lagt vekk.

Jeg ønsker deg og dine et riktig godt nytt år. Takk for kommentarer og mange fine bilder som har gitt masse inspirasjon i året som er gått..

Mvh Carl-Åge
Kay R.
Godt utført i Fred-stil... Tåkebildene dine får man jo alldri nok av så dette var jo nok et flott gjensyn. Kjempefin gold touch i detaljene og sterke kontraster. E ikke så begeistret for det litt lysere bakgrunns partiet oppe til høyre som i min mening ikke harmonerer like godt med resten. Komposisjonen e enkel og god.
Vi har ikke så mye tåke hær oppe i nord så æ får ikke prøvd mæ for ofte på slike bilder. Liker stilen....
Ha et godt nytt år..

MVH Kay:-)
Avsluttet .
Fyrverkeri av et bilde.....veldig bra....


SÅ bildene dine i fotografi.....grattis....de var veldige gode..og fortjente sin plass....


Mags:D
Fred S.
Takker for nye kommentarer ! Er nok temmelig fraværenede for tiden, har lagt denne websiden på is en stund, og er sjelden innom. Et nyttårsfortsett som fungerer mye bedre enn jeg hadde trodd, men det har vel sammenheng med at både det som legges ut og det som skrives ( for ikke å snakke om alle de ''nyvinningene'' som stadig dukker opp) ikke byr på noe særlig nytt og originalt. Men det hender jeg klikker gjennom for å se om det har dukket opp nye kommentarer på gamle synder. Alltid hyggelig når det skjer !

vh fred
Ina W.
så utrolig fint lys de var! vakkert måten det treffer tåken! kjempeflot:)
Grethe B.
Litt sen kommentar, men så ikke denne perlen før nå! Vakkert rett og slett! Utrolig godt fanget, på rett sted til rett tid her! Bare uvirkelig nydelig!

mvh
gt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu