To søstre
Jeg gir meg ikke!

Dette må jeg bare få til. :)

Nå sliter jeg med at når jeg eksporterer til jpg, så blir bildet mye mørkere, og mister detaljer (kontrast er det vel det heter) i de mørke partiene. Hva kan det komme av?
Jeg har prøvd med både Adobe- og sRGB-profil, men det blir ikke så br som i PS. Sukk...
Bildet inngår i albumet Personligheter - Både små og store jeg kjenner godt og derfor har mot til å feste på brikken.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-02 17:43:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-02 18:48:44
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-01-02 21:17:38
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D100
  • Tamron 90 MM Macro
  • Brennvidde90mm
  • Blender-
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetMange lamper med halogenlys.
    Blender f/3.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121235} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Portrettbilder er vanskelig greier synes nå jeg, men du har klart deg bra her. Jeg synes komposisjonen og eksponeringen sitter godt. Ett nært og varmt bilde.

De andre spørsmålene kan jeg ikke hjelpe deg med. RAW-format og bildebehandling i PS skal visst nok være det beste. Adobe 1998 skal være bedre enn sRGB-profil.

MvhJRH

Roger K.

Hei Wenche og godt nyttår!
Oi her var det kommet ut tre bilder fra deg på nyåret. Portrett holder jeg meg et stykke unna med kommentarer. Et område jeg kun tar for album hjemme. Følger med og får med meg andres erfaringer og drar noe lærdom av det. Jeg føler imidlertid du har lyktes veldig bra her. Kanskje litt mye lys inn fra venstre samtidig som det er litt tap av fokus på henne i samme side?

Ha en fin søndagskveld

Mvh RK
Venche J.

Takk for kommentarene til dere to.

I versjon to har jeg lagt til litt USM og lettet på skyggen i venstreøyet til Sarah (hun til venstre).

Det ble litt bedre syntes jeg.

- Og har jeg ikke sagt det før, så sier jeg det nå -

GODT NYTT ÅR TIL ALLE DOTTERNE.

Wenche, som prøver og prøver...
Ketil M.

Hei joda V2 er bra,mulig litt trangt på venstre siden.
Ivar K.

Dette blir for grått, prøv å øke kontrasten.
Venche J.

Takk for kommentarene.

Ketil: Det ble litt mye lys på venstresiden, derfor så trangt.

Ivar: Prøvde med øket kontrast, men da tenderer det til å bli lite detaljer i skyggepartiene (iallfall på min skjerm). Likevel, jeg prøvde men vet ikke om det ble så mye bedre. Sukk...

Wenche.
Lars L.

Fin blikk kontakt og fin plassering av de to.
Jeg synes du har et bra utsnitt horisontalt. Vertikalt ville jeg ha kuttet noe oppe og tatt med så mye nede at jeg fikk med hele smykket til jenta til venstre.

Så var det toner og lys da.
Dette blir som alt påpekt for grått. Med det mener jeg ikke at du skal ha det sorte til å gro igjen, men hudtonene blir for grå. Og der det skal være sort blir det ikke skikkelig sort. Jeg mistenker konverteringen din fra farge til sort/hvit for å være mindre optimal.
Når det gjelder lyssetting så synes jeg det er litt uheldig at du benytter baklyssetting på den måten du gjør. Det blir en visuel konflikt mellom jenta til høyre som har lyssetting også bak fra venstre og jenta til venstre som ikke har dette. Jenta til høyre får også noen skygger ved nese og hals som jeg ikke liker. Lyset faller mye finere på hun til venstre. På henne synes jeg imidlertid du er for kraftig i opplettingen av øyet. Mer nensom bildebehanling der vil gjøre seg.
Lysetting er vanskelig, og jeg vil heller råde deg til å benytte en primærlampe for lyssetting av modellene (soft lyset ved å lyse gjennom matpapir/kreppapir e.l. ) og benytt en replekskjerm (hvit papplate) for å lette opp på andre siden i forhold til lampen . En slik lyssetting er mye lettere å håntere i utgangspunktet. Dette bildet er lyssatt slik
http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=152180
Å håndtere mange lamper er vanskelig.

Hvil du ha helt vit bakgrunn, kan du lysette denne med en egen lampe.
Oppskarpingen din er i kraftigste laget i V2 men for svak i V1.
Skarphet er ikke værst, men du balanserer på grensen med bl. 3 og 90mm. Til et dobeltportrett trenger du noe dybdeskarphet, da øyne ikke er i samme plan.
Dette objektivet som vel er Tamrons 90/2.8 macro er glimrende optisk og sylskarpt. Det kan du utnytte, men du bør nok til et dobbeltportrett som dette ha benytte dybdeskarphet som f.eks. bl. 5.6 gir deg.
Venche J.

Takk Lars for en utdypende gjennomgang av bildet med mange flotte og gode forklaringer. Jeg er veldig takknemlig for det, og skal prøve flere ganger med dine råd som ''mal''. :)

Nå må jeg øve...

Wenche.
Jonny E.

Hei hei Wenche

Interessant og følge med på dine portretter og ikke minst flere gode kommentara til dem. Du har fine døtre og jobbe med.

Ha en god kveld

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu