Dandelions Are Free
Ett av årets løvetannbilder
Utstyr
  • Nikon D1
  • AFS Nikkor 28-70 mm f/2.8 ED-IF
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetSelv om jeg ikke lenger er ''fastboende'' her på fotodotno, tar jeg meg den frihet å slenge inn et bilde i ny og né. Dette bildet ble tatt i går og viser litt av de tingene jeg holder på med i ''årets løvetannuker''.

    Tittelen henspeiler på en website om løvetann og innholdet der.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger808
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12146} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Thomas A.
Bildet er jo veldig bra, både med dybde, farger og skarphet, men så kommer det som skjemmer bildet! Gule prikker i ansiktet, sannsynligvis fra lysskimmer fra løvetannen, og en stor stygg gul flekk på høyre lår...
Birna R.
hun har jo plukket løvetann, så dette hører nok ''naturlig'' med. ikke tilhenger av miniminiminimalistisk-purist-gjengen.
Thomas A.
jeg kan takle det gule i ansiktet, men flekken på låret burde vært vasket vekk!
Tror ikke jeg er medlem der jeg heller!
Birna R.
Hun hadde såpass mange flekker der - og andre steder -at alternativet ville være en runde i badekaret først. ikke fremmende for spontanitet akkurat.

(bildet er endel beskåret).
Lars H.
Forsåvidt en spennende beskjæring av bilde. Men jeg ville foretrukket å ha med øynene til den lille piken.
Avsluttet .
Artig og orginalt blomsterbilde eller portrett. Vet ikke helt hva det er. Likte denne varianten. Er litt uenig med L.H. angående øynene, synes de skal være skjult ellers ville de ta for mye oppmerksomhet.
Hans- Georg S.
Er enig i at øynene ikke skal synes, disse ville ha trukket oppmerksomheten vekk fra løvetann.
Jarle Hrafn G.
Spenningen i bildet kommer delvis fra at øynene ikke er med i komposisjonen.
Artig bilde. Mektig skarphet og nydelige farger. Skulle nesten bare mangle med D1. ;)
Rolf S.
Synes nok at øynene ville ''tatt'' mye oppmerksomhet her; løvetannbuketten ville blitt sekundærelementet i bildet. Trolig noe mer å gå på hva gjelder skarphet ved ytterligere bruk av USM. Men som her er det teknisk meget bra.

Mvh
Rolf
Thorfinn B.
Symmetrisk oppbygd der symmetrien brytes av at blomsterbuketten ikke er midtstilt. Det gule på låret er sikkert naturlig at er der, men er likevel forstyrrende. Bra bilde!
Avsluttet .
Fin fargepalett og et dristig utsnitt som fungerer utmerket for mine øyne. De gule refleksene/flekkene i ansiktet hennes hører naturlig med. Flekken på låret burde vel vært unngått, men den skjemmer da ikke så dramatisk?
Carsten A.
Enig med bl.a. RS og TB - men kan ikke se at den gule flekken på låret er skjemmende eller distraherende, et helt naturlig innslag. Meget fin flateutnyttelse og komposisjon, delikate toner.
MVH CA
Torbjørn V.
Flekken på låret bør være der den er--jeg ser ingen mening i å vaske den bort...bortsett fra å bli ren, men for bildet er det bra at den er der den er! Det er likevel ikke et av de mest spennende bildene jeg har sett!
Avsluttet .
Flott bilde, men for meg så virker flekken på låret veldig forstyrrende. Hadde det vært lett å se hva det var så hadde det kanskje vært greit, men her ser det mer ut som slurvete Photoshop amatør - noe jeg vet du ikke er ;-)
Birna R.
Merkverdig innstilling endel av dere har - helhet er viktigere enn detaljer. og David, du skulle bare sett hvor flekkete hun ellers var. Går ikke an å plukke løvetann i mengder liggende på kne uten å bli sånn. Er barndommen kommet så langt bak i minnerommet?

Merkverdig. Ytterst merkverdig.

Og ja, jeg er *ingen* Photoshop amatør, og bildet er forøvrig ikke gjort annet med enn en viss beskjæring. Hudtonene som gjengis av D1, noe mange klaget på i begynnelsen fordi de ikke forsto betydningen av fargerommene som ble anvendt, er så nær perfekte som man kan få dem. I morgen kommer min D1X, så får jeg se om den betyr et ytterlig skritt i retning av 100% digitalisert hverdag. Ikke usannsynlig, etter de prøvebildene jeg har tatt med et preproduksjonseksempel av D1X.
Eli L.
befriende å se disse gule blomstene i en litt annen form her på foto.no. jeg liker utsnittet kjempegodt, øynene må absolutt ikke være med. da hadde dete blitt et vanlig, kjedelig bilde av en søt pike med fine blomster.
Robert D.
Øyekuttingen, posituren og opptaksvinkelen tingliggjør jenta på en særs uheldig måte. Hadde virkemidlene vært benytta bevisst, og med innsikt, kunne det resultert i et interessant bilde. Slik det er nå er det mislykka i mine øyne.
Hudfargen interesserer meg ikke så veldig, men jeg synes likevel måten du har valgt å presentere den på her er feil.
Birna R.
Du kan like, eller la være å like, det jeg har gjort. Men jeg forbeholder meg retten til å avgjøre hva som er ''feil''. At du anser bildet for mislykket er derimot helt greit, siden det er din egen oppfatning.
Robert D.
Bare for å presisere - For m i n oppfatning av bildet er hudfargen ''feil''. Dette betyr selvfølgelig ikke at det er en objektiv sannhet, men alle bildebetraktere sitter jo med fasiten for hvordan de sjøl skal oppfatte bildene (uavhengig av hva bildemakeren mener).
Birna R.
OK, så når bildet gjengir ''virkeligheten'' så nær opp til det en tilskuer (i dette tilfellet meg) oppfatter som mulig, så er hudfargen ''feil''? En ubegripelig påstand.
Robert D.
Hm, jeg tror jeg forklarer meg dårlig. Jeg mener at du har valgt å presentere hudfargen feil i dette bildet. Selv om jeg har vanskelig for å tro det, så stoler jeg selvfølgelig på deg når du sier at jentas hudfarge var slik. Det er bare det at det er helt uten betydning for min oppfatning av dette bildet. Skjønner du forskjellen? Jeg sier det en gang til litt annerledes - Selv om fargen er aldri så mye korrekt, så mener jeg at det er feil å bruke den slik i dette bildet. Det er min personlige oppfatning som jeg forventer respekteres.
Hudfargen er likevel en veldig liten innvending i forhold til de andre jeg har nevnt.
Birna R.
hvis forholdet er ''helt uten betydning for min oppfatning av bildet'', hvorfor bruke tid og krefter på å omtale dette?

Av og til lurer jeg på om det er lettere å ta bilde av folk enn å forstå hva de selv ikke skjønner at de sier.

Robert D.
Nei BR, nå tror jeg du kverulrer bare for syns skyld. Jeg har gjort det veldig klart at det er ditt ''poeng'' som er helt uten betydning for min oppfatting av bildet. At du har valgt å presentere jenta med en slik hudfarge, har betydning for at jeg liker bildet enda dårligere.

Jeg er enig i at jeg har brukt uforholdsmessig mye tid på dette lille poenget (som er langt mindre interessant enn de andre svakhetene ved bildet), men jeg må innrømme at det irriterer meg litt at du ikke skjønner hva jeg skriver.

Hvis du fremdeles virkelig ikke skjønner hva jeg mener, må jeg nok gi opp å forklare det. Hvis du bare vrir på kommentarene med vilje (meget billig diskusjonsteknikk), ser jeg heller ikke noe poeng i å fortsette diskusjonen.
Birna R.
Diskusjonen fører ikke noe sted, som også RD innser. Jenta kan jo ikke noe for at hun har typisk rødlig, lys hud - skulle hun ha vært neger for å gjøre deg fornøyd?

Jeg anser diskusjonen for avsluttet og konstaterer nok en gang at jeg iallefall har forstått at du ikke likte bildet, vilket er 100% greit nok.
Robert D.
Ja,ja. Da har du jo ihvertfall forstått hovedpoenget ;-)

Ellers ser jeg av kommentaren din at diskusjonen nå kunne vært ført inn på temaet hvorvidt bilder skal manipuleres i ettertid eller ikke, men det er nok bare mer bortkastet tid.

(Neger-kommentaren er forøvrig bare flåsete)
Merethe W.
Artig bilde! Vellykket utsnitt, og virkningsfull kontrast mellom den lyse huden og fargene i bukett/ overdel/ lepper.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu