Hei, vent på meg da!!!
Mandarinanden har funnet seg noen venner som kler seg i mindre prangende fjærdrakt, men som likevel ser ut til å være gode kompiser.

Her våger først fruen å gå fra isen til vannet, og da våger ikke kavalerene å stå igjen og la den ene kavaleren bli alene med dama.

Enda en i rekken av mandarinender.
Bildet inngår i albumet På ''andejakt'' - Resultat etter fotojakt etter svømmende individer, samt eventuelle andre som samtidig ønsker å bli tatt bilde av
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeDigital Raw Iso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121523} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjartan T.

Den gamle gode mandarinanda di er en ''schleger''. Jeg tror det kommer av at du har fått bilder av en usedvanlig pen fugl, i et et fantastisk fint lys, med noen flotte farger. Isen og det kalde blå vannet mot den fargesprakende skapningen setter i gang noen følelser inne i meg. Det er godt å se på.

Dette bildet er ikke et så bra artsportrett som noe av det du har presentert før, men det har en liten fortelling i seg... og det drar opp. Her har en av endene i rekken stoppet opp, og den er absolutt ikke bare en i rekken!

Jeg like veldig mye :)
Bjørn T.

Jeg liker bildet som har et humoristisk innhold og en perfekt beskjæring med halv stokkand foran og bak. Mandarinanden fremtrer som et noe overpyntet fremmedelement.
Jan W.

En vakker fugl denne mandarinanden Stig.

Festlig situasjonsbilde, men det er alltid vanskelig å få alle fuglene i noenlunde samme plan slik at de blir skarpe. Jeg synes uskarpheten på den bakre er akseptabel, men er ikke like begeistret for kuttingen av den fremre. Hvis det er nødvendig å kutte ville jeg ha valgt å vise bare litt av stjerten.
Forøvrig lett å se at du ikke har benyttet 300en din her.
Men bildet er et fint avbrekk fra arts bilder.

Mvh. Jan
Stig B.

Takker for gode og gjennomtenkte kommentarerpå nyåret. Helt enig i at jeg har bedre rene artsportrett. Dette var som KT sier et forsøk på en historie med litt mer miljø. Var som JW litt usikker på utsnittet på anda til høyre, falt ned på det som ligger ute, men ''alt er mulig''.

Objektivet jeg har brukt her er på langt nær like bra som det jeg har brukt på artsbildene, det viser i skarphet, men først og fremst detaljering.

Har nå bare pissregn og vind, ikke noen nye bildemuligheter på en stund. Kommer vel i gang igjen snart, håper jeg.

Stig
Avsluttet .

Målbevisst han fyren bak der! Artig bilde av flott(e) fugl(er). Enig med Jan at du godt kan fjerne litt av fru And slik at bare stjerten er med. Da blir det enda mer fart i bildet.
Venche J.

Artig situasjonsbilde Stig. :)

Den er nå bare lekker den mandarinanda. Støtter meg ellers til kommentarene fra de andre.

Det er nok leeenge ennå til jeg får lys nok til fuglefotografering.

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har stor sans for dine mandarinand-bilder , så også dette , som også viser litt av ''miljøet'' den ferdes i ,
syns faktisk at kuttingen av ender i dette bildet gjorde bildet meir spennende,interessant og artig.
Flotte farger og skarpe detaljer på mandarinanda.

Mvh Inger Anne
Inger Lene H.

På rekke og rad... morsomt bilde dette her! :) Fine farger! Er ikke sikker på om jeg ville kuttet noe i bildet, liker det som det er... ;)

-il
Steinulf L.

En sikker vinner, denne mandarinanda. Her har du i tillegg fanget en artig situasjon, og det noe utradisjonelle utsnittet fungerer bra her.
Morsomt bilde!
Erik A.

Først og fremst en artig liten skildring dette. Både teknisk og bildemessig ikke all verden, men bildet vinner stort på ''fortelling'' og sjarm! Har noe koselig og folkeeventyraktig over seg, noe alá den trillende pannekaka, en gåsegang eller liknende (selv om det er ender da)... Synes det passer godt med de halve fuglene i hver ende, de setter en slags flyt i eventyret, som liksom hverken starter eller slutter...
Se bare på den løftede andrik-foten på sistemann. Noen kommer, noen går -
og har de ikke sluttet, ja så går de vel ennå!
Avsluttet .

Den anda di er et usedvanlig skaperverk som fortsatt er like imponerende. Flott situasjonsbilde med flotte farger og lys.

MvhJRH
Odd Tore S.

Så nå har jåleanda begynt å menge seg med mobben, vel, det er gjerne tryggest slik på litt sikt. Men den passet på å skille seg ut igjen ved å være i skarpere fokus enn konkurrenten bak.
Fortellende bilde, føler ingen trang til å prøve på noen analyse av motivet, nå vil jeg nyte!
Odd Tore
Avsluttet .

Hei Stig

Artig beskrevet situasjon. Og Mandarinanden er en fryd for øyet. Likte kompåen godt med de to i hver sin ende kuttet på nesten samme sted med motsatt part i bildet.

Svenn
Jonas L.

Dette likte jeg. En fin rekke av ender.
Ville selv ha vurdert å kutte litt både oppe og nede, ellers har jeg ingenting å utsette på dette.

mvh JL
Stig B.

Takk for kommentarer igjen, artig at flere likte denne situasjonen som jeg likte godt selv.

Vanskelig å beskjære noe mer synes jeg, mister da speilingen i isen. Ellers passer det så godt med størrelse og positur på de tre endene i forhold til hverandre her synes jeg. Teknisk er det nok en del å gå på, får se om det byr seg anledninger fram over senvinteren.

Stig
Hans-Gunnar H.

Joda, er enig synes dette funger bra Stig!

Gleder meg til du fyrer nye serier på denne....

MVH Hans-Gunnar
Kay R.

Hei Stig og godt nytt år...

En veldig bra fanga situasjon. Fint og klart med gode detaljer og farger. Innlevelsen blir klart større etter å ha lest tekstforklaringen din. Komposisjonen halter kanskje litt men totalt sett synes æ dette var meget bra. Linsa din tegner godt..
Nb: Skal prøve å holde mæ mer oppdater på dotten fremover. Har vært veldig opptatt i det siste. synd å måtte nedprioritere en hobby æ elsker så mye.

MVH Kay:-)
Bjørn H.

Hallo Stig ...

Artig tekst som står utmerket til disse tre søte fuglene dine ...

Ser at mandarinen har fått selskap ja... koselig det ...

Søtt bilde ..

Litt usikker på beskjæringen her -... Mulig noe av ansiktet kunne vært synlig til førstemann , men neimen ikke sikker...uansett et morsomt innslag ...

God etterniddag ..

Bjørn ;¤
Nils B.

God kveld til deg Stig. Og takk for hyggelige tilbakemeldinger.
Når det gjelder dette bildet så liker jeg ideen og ikke minst at du følger opp med en enkel tekst. Man kan fort sette seg ned å spinne egne tanker omkring slike bilder. Fargemessig synes jeg det er fortreffelig
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu