røde dråper
Dette er en type bilde jeg trenger en del hjelp med. Det er første gangen jeg tar slike bilder, og jeg har eksperimentert masse. Setter stor pris på all hden hjelpen jeg kan få.
Bildet inngår i albumet En dråpe - Mitt første møte med vannets mange muligheter
Utstyr
  • Cannon eos 20d
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger374
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121534} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Torbjørn K.
Hei

Jeg har prøvd meg på tilsvarende dråpebilder med Canon 300D. Du skriver lite om teknisk informasjon her, så da blir det litt vanskelig å se hva du har gjort. Jeg har prøvd meg både med og uten (innebygd) blits .

Her har du to med blits.
bilde nr. 150820
bilde nr. 150820

Og her har du ett bilde tatt uten blits.
bilde nr. 147701

Ut fra bildestøy vil jeg tro at du har brukt høy iso for å oppnå rask nok lukkertid. Fortsatt er bildet litt uskarpt, om det er fordi du har brukt for treg lukkertid eller fordi du ikke har lykkes helt med fokusen er jeg ikke sikker på. Jeg har funnet ut at dersom du bruker blits så kan du bruke mye mindre lys og lavere lukkertid. Jeg har brukt ekstra lyskilder for å få reflekser i vannet. På canon 300D er 1/200 sekund det raskere jeg får bruke dersom jeg bruker blits, men det korte blitsglimtet gjør likevel at bevegelsen ''fryses''. Jeg har brukt 75mm brennvidde, men jeg tror det er lurt å bruke noe lengre da det er lett å få mange dråper på linsa ved den korte distansen. Jeg har også brukt ganske små blendere. Det virker som om det ikke spiller så stor rolle, da blitslyset blir såpass intenst på korte avstander (har brukt iso 100 eller 200).

Dråpene har jeg laget ved å henge opp en brødpose med vann over en glassbolle med vann. Deretter stikker jeg noen hull i posen med en tynn nål.

Håper at dette kan være til hjelp. Jeg er rimelig fersk jeg også, så dersom du finner ut noe annet lurt tar jeg gjerne mot hjelp jeg også.

Mvh
Torbjørn

Torbjørn K.
Hmm

Jeg gav visst samme link to ganger. Her er bildene jeg har tatt med blits:
bilde nr. 149146
bilde nr. 148927
bilde nr. 150820

Mvh.
Torbjørn
Frank H.
for å få frem slike bilder på en bra måte er rask lukkertid et must mener jeg. man skal ha en klarhet i dråpene og vannet du ikke har fått frem på dette bildet. blir for pixlete
Camilla H.
takker for kritikk. vet att jeg ikke har fått det til bra nok. Men jeg valgte å legge det ut likevel, men forhåpninger om å få hjelp slik att jeg skulle få det litt bedre til neste gang! Og det har jeg da også fått, jeg takker for de gode tipsene jeg fikk av Torbjørn, nå blir det mer eksperimentering:)

mvh Camilla
Dagny L.
Bruk seriefunksjonen, på 20D har du en meget rask seriefunksjon.
På mitt dråpebilde bilde nr. 153643
Har jeg brukt 1/250 s Du bør ikke ha så mye lengre lukkertid.

Pass på at du har rett fokus. Bruk helst en ekstern blitz. Selv bruker jeg ISO 100. For å få dråpene til å falle jevnt, bruker jeg en plastflase jeg har skåret bunnen av, setter på en drikketut og henger den opp på kjøkkenskapet over oppvaskkummen. Still inn tuten så dråpene falle jevnt og på samme plass, da er det lettere å få fokus.
Som en ekstra lyskilde brukte jeg lysarmaturen over vasken.

Regn med at det går endel bilder mellom hver vellyket bilde. Still deg også i en litt annen vinkel så du får dråpene litt mer fra siden.

Lykke til.

Dagny


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu