Himmelen sto i brann
Dette bildet er tatt ved Fedje, Hordaland. Det var en fantastisk himmel som møtte oss da vi ankom denne ettermiddagen i September.
Er klar over at bildet er veldig utbrennt der sola er. Ødelegger dette mye. Liker bildet selv men ønsker gjerne innspill på hva andre mener.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-05 00:21:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus C5050
  • -
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger589
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Oddbjørn W.
Vakkert bilde, og slike kvelder har vi ikke hatt for mange av. Du spør om den utbrente solen. Det er ikke til å unngå at det vil bli et utbrent felt når du tar bildet direkte mot solen.
Men jeg synes nok du kunne fått mer utav dette bildet. Jeg ville kjørt den en runde i unsharp mask, for deretter å få litt mer ''brann'' i bildet - slik tittelen er. Fargene er for blasse - etter min smak.
Så ville jeg kuttet i toppen slik at solen stod midtveis mellom horisont og øvre kant, slik at det ble 1/3 hav og 2/3 himmel.
Etter min mening: Et flott bilde med forbedringspotensiale!

mvh
Oddbjørn
Eirik H.
Sola er grei den, men dette blir ikkje noko meir enn ei avbilding av eit naturfenomen. Komposisjonen er for tilfeldig og gjer biletet uinteressant ut over ein vakker himmel. Tenk forgrunn, forgrunn og atter forgrunn. Bruk stativ og ta deg god tid.
Lars L.
Helt enig med EH her. Dette er bare en avbildning, og mangler gjennomtenkt komposisjon.
Oddbjørn W.
Når naturen spiller opp kan det være en opplevelse! Og hva kan VI gjøre som ikke naturen selv kan gjøre mye bedre enn oss!
Utfordringen ligger i å fremstille den i all dens skjønnhet, harmoni, eller det motsatte; når den slipper sine veldige krefter løs.

Ser du har lagt ut en ny versjon - den ble noe for rød etter min smak.
Men har jeg et poeng, Joakim ? Jeg forstår du var virkelig imponert når du skuet opp mot himmelen den kvelden.

Hva mener du Joakim? Er jeg helt på bærtur?

mvh
Oddbjørn
Joakim H.
Hei!
Oddbjørn: Du er ikke på bærtur. Takker for gode råd. Tar gjerne i mot tips på dette med USM da jeg ikke er helt komfortabel med hvordan man bruker funksjonen på riktig måte. Jeg var helt klart imponert. Vi var på et flott sted og dette var som sagt skuet som møtte oss da vi ankom.
Flott at du forklarer på ryddig måte hvordan jeg kunne redigert bildet. Er dette jeg lærer av.

Eirik og Lars: Jepp det er bare en avbildning av et naturfenomen:-) Det i seg selv bør ikke være et kritisk argument da mange avbildninger av naturfenomener kan være fantastiske (sier ikke at dette bildet er fantastisk). Derimot dette med komposisjon er jeg enig i. Forstår at bildet oppfattes som kjedelig og tilfeldig. Jeg har mye å jobbe med på dette området. Prøver i dette tilfellet å formidle hvor flott jeg synes himmelen var. Burde nok fått med flere elementer i bildet som kunne gjort det mer interessant. Takker for gode innspill.
JH
Trond H.
Problemet er at ein solnedgang i og for seg ikkje alltid er nok (eller de fleste andre naturfenomen for den saks skuld). Blir som å ta portrett av en vakker dame, man ser fremdeles at det er en vakker dame sjølv om det er knipset rett i trynet med blitz, men ved å følge visse komposisjonstriks hever man det til noko meir...

Så: dette er ein rein avbildning (av en meget vakker solnedgang, det skal du ha! :-) ), men eg saknar, som EH, noko anna som kan ''ramme'' det inn, gjere det til noko anna enn ein rein minnebevarar. Og tipsa du har fått er særs gode.

MVH TH
Carsten A.
Jepp, rett på sak avbildning av solnedgang uten at det er gjort noe spesielt ut av det og med ganske middels teknikk (lite brillians i bildet og gjenmgrodde holmer og skjær). Solnedganger er og blir en gjenganger-klisjé, og selv om opplevelsen på stedet kan være fin, har de fleste sett hundre- eller tusenvis av nesten like saker. Slike forslitte motiver er faktisk ganske vanskelige, ettersom det må gjøres noe ekstra, billedmessig så vel som teknisk, om bildet skal stå seg. Og det er nok ikke tilfelle her.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu