Ervika ved Stadthavet.
Utstyr
  • Hasselblad Xpan
  • 45mm f4
  • Blender-
  • FilmtypeIlford XP2
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger629
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121604} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Oddbjørn W.
Ja her står du omtrent så langt vest vi kan komme i Norge - har selv vært der og tatt mange bilder i disse omgivelsene. En nydelig sandstrand når solen skinner om ettermiddag / kveld!
Du har valgt et panoramabilde i s/h. Panorame er ok, men jeg ville nok lagt det ut i farger; så mange farger er det ikke allikevel. Men jeg tror det ville blitt en større visuell opplevelse.
Kansje du engang kan ta et bilde av stranden når solen skinner også? Fått med litt mer av stranden, og rot eller noe i forkandt. Tror det kunne blitt spennende!

mvh
Oddbjørn
Eirik H.
Eg kan garantere deg at ein versjon i fargar med ein knall blå himmel og strålane sol ikkje ville ha vore ei større visuell oppleving. ''Fint'' vær er kjedeleg vær. Det er uansett ingen fargeversjon å vise sidan filmen er svart/kvitt.

Eg ser ikkje heilt poenget med å få med meir av stranda og meir rot i forgrunnen. Dette biletet viser ca. 2/3 av stranda i sør-vestleg retning. Stokken i forgrunnen er vel rot nok? Det var iallfall min intensjon at den skal tene som blikkfang i forgrunnen.
Trond H.
Om EH skulle ha nokon som helst svakhet, er det at bileta som oftest følger boka så til dei grader, dette biletet intet unnatak.

Lekker utnytting av panoramaformatet, perfekt plassering, og ein komposisjon det ikkje går å setje fingeren på, med mindre ein ønsker seg noko anna enn det stilistisk perfekte. Ja, dei som ønsker det finnes, men for min del er dette tilfredsstillande i lange baner.

Flott gjort Eirik

MVH TH
Eirik H.
Tja, ikkje akkurat etter boka dette bilde nr. 150698 :)
Birna R.
Panoramaformatet er fint utnyttet, men min opplevelse er at bildet blir lovlig statisk og dermed lett vil oppfattes som kjedelig etter en tid.

Teknisk sett kan det kanskje la seg gjøre å få et XP2-basert bilde til å gi farger, men det er nok ingen selvfølge (!)

Bildet heller litt mot høyre. Bra sv/hv arbeid forøvrig, men som jeg har sagt mange ganger før: enkelte bilder tar seg ikke ut til sin fordel i den visuelle tvangstrøya som webpublisering medfører. Dette er nok blant dem.
Eirik H.
Ja du er inne på noko her Bjørn (også TH). Biletet er relativt statisk og klassisk komponert. Eg vil ikkje slutte å lage slike bilete sidan eg likar denne typen bilete sjølv. Planen er likevel å ta eit steg vidare med natur- og landskapsfotografiet. Eg har så smått byrja, men dette blir nok ein lang prosess med mykje prøving og feiling.
Birna R.
*Ingen* sier at du skal slutte med slikt, Eirik. Jeg forteller bare hva *jeg* opplever. Mitt syn er ikke mer *viktig* enn andres eller ditt eget. Ordet ''riktig'' anvender jeg ikke i det hele tatt, men det skjønner du sikkert hvorfor.

Jeg tar høyde for at webvisningen ''dreper'' inntrykket av slike bilder, så det filteret er allerede på plass.

Om du vil velge å rendyrke ditt nåværende konsept, eller finne frem til alternative uttrykksmåter, får være opp til deg. Innenfor den nåværende rammen kan det helt sikkert oppnåes mye bare ved å tilnærme seg motivene litt mer ''aggressivt'', f.eks. den forslitte men dog alltid aktuelle klisjéen om å gå nærmere.
Eirik H.
Eg oppfatta deg ikkje slik at eg burde slutte. Derimot har eg kome til eit punkt der visse typar bilete lett blir rutine for meg. Det klassiske landskapsfotografiet er eitt av desse. For min eigen del føler eg at eg må utvide horisonten ein smule, og dermed prøve å gå nye vegar (for meg). Hasselblad Xpan er eit kamera som ber om det teknisk ''perfekte''. No skal dette kameraet på reparasjon (fjernutløysaren er utslitt), og framover skal eg bruke dslr med plastobjektiv og storformat. Eg skal prøve å ikkje gå i den klassiske fella med storformat når det gjeld komposisjon.
Birna R.
Hm. Trodde jeg var den eneste som klarte å slite ut snoruløserfestet på XPan?

EDllers har jeg stor sympati for trangen til å utvide egen horisont. Hvorvidt dette skjer på et rent mentalt plan, eller via utstyr (og da ofte ved ''nedgradering'') er ikke så vesentlig - viktigst er at vi ikke stivner i fastlagte konvensjoner.

Bruk pinhole poå storformatkameraet ditt (antar du har 4x5'' og det fungerer fint med pinhole). Les Eric Renners bok om Pinhole Photography og bli inspirert. Mer ''low-tech'' enn strikkepinner og kakebokser går det neppe an å komme.
Eirik H.
Takk for tipset. Eg har tenkt på pinhole, og eg vil nok teste det ut når eg for tid.
Per Ove H.
Dette var veldig bra!! Skulle ønske det var litt større kanskje, men som bilde er det bare deilig. Liker stemning og motiv. Jeg vet det er en del av motivet, men jeg skulle gjerne ønske at den hvite ''flekken'' midt i bilde på åssiden var vekk - den er litt for i øynefallende. Men det er en bagatell i er så flott bilde.
Eirik H.
Takk for kommentar. Den kvite flekken er bølgeblekktaket på ein gamal steinfjøs.
Erling K.
Likte dette her! Selv om jeg mener at landskapsbilder gjør seg best i farger, syns jeg dette er fint. ''Rotet'' på stranda gir liv til forgrunnen og fyller ut en litt tom flate.

Mvh Erling.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu