Måneskinn
Legger inn et nytt måneskinnsbilde. Noen vil vel si at det er for lyst. Jeg legger derfor inn en versjon 2 som er mørkere. Personlig liker jeg best versjon 1.
Bildet bilde nr. 152670 var kanskje bedre. Dere kan jo vurdere det?
Bildet inngår i albumet Nattbilder i måneskinn -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-05 17:22:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-05 20:40:21
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon d70
  • nikon 18-70
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker76/s
  • Nei
  • Annetstativ, fjernutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger626
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121679} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Venche J.

Nydelig Vegard.

Liker også versjon en best, selv om litt av nattfølelsen forsvinner. Her var det mange detaljer å studere. :)

Wenche.
Øystein V.

Ja, de lærde strides her :-) Synes kanskje vers. 2 er best grunnet bedre kontraster, men uansett - et nydelig motiv!

Man skulle nesten tro du hadde tatt ett bilde om dagen og ett om natten og satt de sammen. Liker dette!

Mvh
Øystein
Avsluttet .

Veldig flott motiv dette. Fine farger og god skarphet. På min skjerm er det noe i overgangen mellom fjellene og himmelen som ikke har blitt helt bra. En kant eller halo som følge av mulig litt hard USM?

MvhJRH
Tom G.

Dette ble utrolig stilig da!

Måneskinnet ser nesten ut som solskinn, bare stjernene som viser at det er nattbilde. Her er kompen bra og mange pene detaljer å se på, et behagelig bilde.

MVH
Tom
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Øystein: bildet er ikke sammensatt.
Jan Roar: Det er kanskje ikke usm som gjør det. Jeg valgte ut himmelen som et layer og justerte levels litt annerledes enn resten. Dette gir vel også litt kanter av og til. For øvrig har jeg brukt litt usm.
Når det gjelder stjernene vises disse på orginalen som korte striper, disse er derfor justert litt. Ellers er neat image benyttet.
mvh Vegard
Stig B.

På min skjerm blir v2 litt for mørk, det gror litt igjen f.eks i elven.

Veldig lyst og flott nattbilde. Kraftig måneskinn og fersk snø gir veldig godt lys ser det ut til.

Fine linjer og masse fine detaljer. Bra nattarbeid.

Mvh Stig
Odd Tore S.

Du og D70 ser ut til å trives bra i måneskinn.
Elven med snøkledte steiner gjør seg bra, fortjener vel et eget studie?
Det blir enormt skarpt og fint, dog en tanke glatt. Antar at det er NIs ansvar, lurer på om NI egentlig er nødvendig her??
----------------
Angående NI har jeg nå forsket litt på mine problemer ned på pixelnivå.
NI gratisversjonen kan fjerne fargestøy rimelig bra på .jpg fila fra kameraet, men erstatter det med .jpgstøy pga for hard komprimering, og det må man leve med videre. Løsningen ser ut til å bli .jpg som plug-in til PS. Er det det du kjører med?
Odd Tore
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Odd Tore. Jeg tar Raw-filen inn i PS og bruker ''save for web'' og komprimerer til ønsket størrelse i jpg. Deretter bruker jeg gratisversjonen av Neat image. Det er kun felt med støy som blir endret her. I dette bildet var det bare støy på himmelen. Når jeg sammenligner med og uten NI er det bare himmelen som er forskjellen. Jeg forstår ikke helt hva mener med jpg som plug-in i ps, men kanskje jeg har svart på spørsmålet. (Jeg er ingen teknisk ekspert, men prøver meg bare litt frem.)
mvh Vegard
Vegard L.

La inn en justert versjon med lysere elv.
mvh Vegard
Odd Tore S.

Hvis du hadde forstått hva ''.jpg som plug-in til PS'' er, måtte du vært tankeleser. Det skulle stått ''NI som plug-in til PS''.
Jeg har til tider brukt gratisversjonen slik som du sier du bruker den, og den grøter til greiner og mose når den fjerner (farge)støyen ellers.
Løsningen kan jo være en versjon med NI og en uten, og så føye disse sammen, men jeg ønsker generelt å behandle alt ferdig før jeg evt. kutter og resizer, siden jeg har tenkt å bruke filene til print også.
Takk for tilbakemeldingen!
Odd Tore
Vegard L.

Odd Tore da henger jeg med. Det er ikke alle bilder man kan bruke NI på men på dette bilde kan jeg ikke se jeg tapte noen detaljer i landskapet.
mvh Vegard
Erik A.

Et klassisk og vakkert komp, av et like vakkert landskap. Men i mine øyne blir naturligheten borte når man tar fargene ut av landskapet, og beholder farge kun på himmelen. Det blir litt ''collage-preg'' over det, der himmelen liksom er lagt oppå svart/hvitt-bildet. Den uheldige konturen langs himmelranda understreker også et slikt inntrykk. Bildets beholdning er derfor kompet, pluss det jomfruelige landskapet helt uten spor av menneskeskapte ting. Jeg synes du skulle prøve en originalversjon, der kontrast og intensitet holdes litt dempet, for ikke å miste ektheten i månelyset, og der skyggene fortsatt er djupblå og mystiske som vinternatta sjøl...
Geir B.

Veldig bra igjen dette, likte versjon 1 best pga. elva, men det ser ut som det er noen lyse merker etter kloning på himmelen som ikke burde være der.
Forøvrig veldig bra.

Geir.
Vegard L.

Takk til dere også.
Erik: Å få til farge på landskapet/skyggene i månelys er vanskelig å få til. Det vil se mest svart/hvit ut. Jeg er enig i at himmelen ble litt for blå, at dette bryter litt med det øvrige. Bilde bilde nr. 152670 var nok et bedre bilde.
mvh Vegard
Lennart J.

Snyggt, imponerad man tänker på Ansel Adams.härlig bild. mvh lennart
Jan-Eilert P.

Dæven! Et særdeles flott landskapbilde. Likte godt den svarte elva mot den lyse snøen og den blå himmelen, men ville gjort denne litt mørkere (Enten ved å kjøre på mer svart i blått i selectiv colour eller bruke replace colour. Finnes kanskje andre metoder også for alt jeg vet?)

Jeg stusser forøvrig over at du ikke har fått stjernespor på 72 sekunder!

Jan-Eilert
Vegard L.

Takk for kommentar og forslag. Stjernesporene er klonet bort.
Mvh Vegard
Roger K.

Hei igjen Vegard!
Et flott bilde lever igjen fra deg. Jeg mener imidlertid du bruker noe for lang lukkertid her også. Blir noe for lyst til å virke som kveld/nattbilde. Terrenget får nesten et dagslys. Jeg ville nok redusert lukkertiden her med ca 30 s. om ikke mer utifra det jeg ser på min skjerm.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld

Mvh RK
Vegard L.

Takk for kommentar Roger. Har vært ute å reist. Skal se om jeg tar noen flere bilde ved neste fullmåne.
Mvh Vegard
Kay R.

Dette var virkelig flott Vegard... Gode detaljer, bra eksponert og veldig fine fargetoner. Vannet gjorde seg også... Dette var direkte nydelig. BRA...

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu