Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1948
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
John Einar L.
Dette var da et frisk innslag blandt alle de andre bildene, vi har blitt bombadert med i det siste, av mørkhudede mennesker som løper fra bølger.
Amund Blix A.
Sterkt, viser hvordan ting drastiskt kan endre seg......
Det relgiøse smykket i hans venstre hånd gir det hele en ekstra dimensjon også.
Bjørn H.
Hei Arne... og et riktig godt nyttår til deg :))

Fint å se deg her igjen ..

En strålende blid gutt, i full fart med leik og masse morro på stranda .. flott som bare det, men desverre en stor kontrast til dagens tragiske hendelser der nede... vel vel ... :((

Uansett, bildet har kraft, energi og utstråling i bøtter og spann -

Er desverre litt usikker på effekten med det kritt hvite havet ditt ...

Blir vel mye av det gode kanskje ...

Ellers er badenymfen i bakgrunnen meget viktig for kompet ...

Som sagt, .. et flott bilde, men som jeg personlig tror hadde funka vel så bra med litt mer tegning og struktur i ...

Bjørn ;¤
Marit E.
Hei Arne!

Herlig å se ungdommelig livsglede! Med tragedien som bakteppe er det godt å se at det går an å leke med bølgene også.

Er litt usikker på det knallhvite havet...... Men tror jeg liker det, det blir full fokus på gutten og spranget. Den badende i øvre del av bildet er viktig.

Ha en god kveld.

Marit
Eirik H.
Fantastisk smil og fint driv i biletet, men det kvite havet blir for mykje for meg.
Arne S.
Takk for gode kommentarer!

Det hvite havet er et eksperiment. Marit er inne på årsak og virkning. Nemlig å forsterke fokus på guttens utstråling. Bølgen og gutten i bakgrunnen blir en skisse med lett penselstrøk.

Men jeg forstår innvendingene. Bildekritikkes styrke kommer til sin rett når meninger er ulike og diskusjoner oppstår.



stian w.
Hello mister!
Jeg syntes alt det utbrente var veldig kult jeg,
knalltøft faktisk!
Syntes det forsterker følelsen gutten kommer ut av bildet på.
Et veldig levende,
stor kontrast til dagens triste skjebner.
Bra !

-)
Marcelo V.
Meget vel komponert bilde. Gutten som er på vei ut av bildet, skaper fin balanse. Jeg er ikke enig vedr. det hvite synes dette ir et fint ramme rundt den glade gutten. Ansiktet hans utstråler liv og glede.
MV
Øyvind A.
Fint driv. Jeg liker bruken av utbrente flater + beskjæringen nede, begge deler fremhever hovedmotivet effektivt. Men kanskje litt mer kontrast på bølgen?
Ø.
Arne S.
Takktakk! Jeg har prøvd ut alternativet med mer kontrast i bølgen, Øyvind (ser absolutt poenget ditt). Men jeg fant ut at strukturen i bølgen ble litt for hard og forstyrret guttens (og bildets) uttrykk. Pastellpreget er altså tilsiktet, men må ikke oppfattes som fasit. Finfine tilbakemeldinger.

:)
Frank W. G.
En stolt gutt som løper mot fotografen og som strutter av glede. Det hvite kler bildet, blir som en slags drøm. Det er noe drømmende over det hele.
Fint bidrag fra deg igjen.

Frank
Venche J.
Eksperiment eller ikke, jeg syntes nå det ble flott med alt det hvite.

Deilig å se på bilder som er så gjennomtenkt bearbeidet som dine.

Wenche.
Dag J.
Dette er veldig originalt, og jeg syns ikke det utbrente bidrar negativt, tvert imot. Uttrykket er ubetalelig. Kjempeflott, er min dom.
John-Tore G.
Hei.
Jeg mener at når eksponeringen brukes bevisst for å fremmheve noe eller få frem en spesiell effekt, så kan det godt være så utbrent og hvitt det bare vil for meg, så lenge jeg liker det jeg ser. Det gjør jeg her. Kjempemorsomt uttrykk på fyren var det også.
mvh John-Tore
Jon Fredrik S.
Det er ikke lenger særlig originalt å like alt det utbrente, men jeg må bare si at jeg synes det kler dette bildet meget godt. Utrolig fin måte å fremheve hovedmotivet på. Liker godt analogien til lette penselstrøk.

Det er spennende å se hvordan du tenker komposisjon i bildene dine. Forsøker å lære av det. Her er den perfekt.

Mvh JFS
John G.
Litt annereldes med alt det utbrente(til deg å være?), men det er mulig at det understreker/forsterker komposisjonen? I tillegg fremheves selvfølgelig gutten i forgrunnen(spesiellt) og de bak.
Førsteinntrykket var derimot litt lunkent, men etter gjentatte betrakninger har det(uttrykket) løsnet noe. Tror allikevel jeg ville foretrukket det med noe tegning i de lyse partiene...
John :-)
Avsluttet .
Jeg synes ikke bildeinnholdet er så sterkt som det kunne ha vært, Arne. Jeg er ikke så opptatt av det utbrente her. Heller ikke reagerer jeg på den lave metningen. Det passer forsåvidt, og forsterker uttrykket på gutten, men ikke så mye som å ha gutten i helfigur ville ha gjort. Det er m.a.o. utsnittet jeg ikke liker. Figuren i bakgrunnen tilfører ikke mye, tvert i mot er han på vei ut av bildet og er ikke tilknyttet hovedpersonen. Den våte singlet'en og vannet som spruter av hovedpersonen er fortellende nok, og det som ikke tilfører noe kan kanskje med fordel kuttes? Liker bildet bedre bare ved å holde over venstre del!

Mvh Ola.
Avsluttet .
Herlig med personen på bølgen...han må være der!
Ser poenget ditt med å få fokus på gutten. Akkurat det ville neppe funke like bra med mørkeblå himmel...Litt i tvil ang. fargevalget her, men at bildet spruter skal jeg ikke krangle på.. :)
Arne S.
Takk for nye, fine kommentarer!

Jeg har ikke vanskelig for å se poenget ditt, Ola. Normalt liker jeg å rendyrke motiver slik du skisserer. I dette tilfelle ønsket jeg å beskrive miljøet, dvs leken i bølgene. Da er gutten i bakgrunnen beskrivende for den aktiviteten som også den løpende gutten bedriver. Altså blir bildets fortelling og budskap videre.

På den annen side er MIN lek med utbrente flater og bildets uttrykk med på å distansere betydningen av bildets handling, og slik sett et argument som går i favør forenkling. Skal tygge på den.

Jeg er litt i tvil angående fargevalget selv, Øyvind. Har prøvd mange varianter, også ren sorthvitt, men fornøyd blir jeg aldri.

:)

Hilde J.
Mange meninger her - hva med å klone vekk sjøskummet nede til venstre, og så kanskje den lille området til høyre rett ut for skulderen? Tror det ville gitt bildet et mer grafisk preg, men samtidig renere? Jeg har sans for kvadratet også, så jeg hadde nok kuttet litt på begge sider ;-)
Men ellers så var det befriende med et bilde der gleden står i sentrum.

~~hilde~~
Avsluttet .
Jeg vender til stadighet til bake til dette fotografiet. Det er en vakker livsglede og lek og et nydelig uttrykk i bildet som fenger. Det trange fargerommet og sparsommelige registeret bilet spiller på, gjør det til en nydelig opplevelse, synes jeg.

-k
Line Kristin W.
Et bilde med sterke motsetninger.
Ved første øyekast lek og latter,
ren og lys glede.

Så ser jeg mala'en - hinduenes bønnekrans,
og tenker med hjertet
- hvitt er sorg -

Line
John G.
Ved første øyekast og siste, ser jeg lek og latter. Ikke noe annet. Selv om hvitt er sorg på de kanter av verden, greier jeg ikke å forbinde dette bildet med sorg. Hvis det er meningen, noe jeg altså ikke tror det er, funker det ikke.
Fotografen selv skriver at han ønsker å formidle miljø og lek i bølger. Da funker det utmerket.
John :-)
Marius F.
Ah, et utradisjonelt og alldeles fabelaktig bilde i mine øyne. Et herlig og entusiastisk uttrykk på herren i forgrunnen. Synes utbrentheten her er effektfull i den forstand at det isolerer personene, dog uten at omgivelsene blir anonymiserte. Hvis jeg skal pirke så må det bli at jeg tror bildet hadde tålt beskjæringer både til høyre og venstre. Veldig pent fanget.

Mvh, MF
Line Kristin W.
Hva vi ser avhenger jo til en stor grad av erfaringsbakgrunn John, - og våre er forskjellige :-)

Hva fotografen ønsker å formidle og det at du og jeg opplever innholdet forskjellig (og/eller hva vi opplever), er slik sett helt uinteressant. Det vesentlige er at betrakteren opplever bildet å gi noe.

Når bildet faktisk kan spille på flere og så forskjellige strenger - avhengig av hvem som ser - er vel det i seg selv et slags ''kvalitetsstempel'' og neppe noe Arne river seg i håret av ;-)

- Line :-)
Line Kristin W.
Den siste kommentaren gjelder selvfølgelig dette bildet i denne settingen, - ellers vil det alltid være et spørsmål om i hvilken sammenheng bildet er ment brukt :-)
Rune H.
Har hatt bildet oppe en del ganger etter at det ble lagt ut og synes det bare blir bedre og bedre!! Tolkningsmulighetene i bildet er mange sett i lys av de siste 3 ukene, som nevnt over. Men for meg handler bildet om guttene og leken i havet. Synes du har fått fram et meget godt og uttrykksfult bilde med hovedfokuset på gutten i forgrunnen. Det er bevegelse på flere plan i bildet og det hvite står i fin kontrast til det mørke - hvorpå det fremhever hovedpersonen i forgrunnen.
Rune :)
John G.
Hallo Line!
Joda, vi er enige vi, selv om vi oppfatter bildet forskjellig :-)
Det hele koker egentlig ned til at betrakteren alltid har ''rett'', uansett hvor objektivt ''riktig'' et bilde er.
Dette(bildet) er bra og riktig for oss begge, selv om vi ikke hele veien ser det samme. Og som du skriver, at dette bildet spiller på flere strenger er selvfølgelig en styrke.
Og for å sitere enda en gang; nei, tror nok at Arne verken mister hår eller nattesøvn på grunn av det...
John :-)
Caroline M. S.
Synes absolutt du har fått fram gleden ved å leke i høye bølger (og det kan vel være fint å bli minnet om nå noen uker etter flommen i Asia - hav og bølger er som det meste - en kilde både til sorg og glede). Som bilde uten en sammenheng synes jeg alt det hvite gjør dette bildet litt for enkelt og kjedelig - kan ikke fri meg fra å tenke på alle duo-tone-brosjyrene som var så in en gang på ca midten av 1990-tallet. Men samtidig tror jeg det vil gjøre seg fint sammen med bilde nr. 146329 og flere bilder av samme typen (i en kolleksjon kan jeg fri meg fra brosjyreassosiasjonene og kunne se dette mer som et veggbilde enn som en brosjyreillustrasjon). :-)
Asbjørn M.
Lyser av positiv energi og glede personen i forgrunnen.
Føler også, at det hviler en uro over bildet.
Gutten som svømmer bak befinner seg på toppen av en bølge.
Syns det ligner på en livbøye han svømmer mot.
High-Key effekten gir meg følelsen av uvirkelighet og assosiasjoner til
flom-katastrofen.

Sakner litt mere detaljer i bølgene, men ellers ett nytt engasjerende
bilde fra deg.
Arne S.
Hjertelig takk!

Jeg har hår og nerver i behold. Nattesøvnen er det verre med. Som John sier er bilder betrakterens ''eiendom''. Jeg velger å la dette bildet leve videre i betrakterens bevissthet - og underbevissthet. Det er interessant å høre hvordan de tilførte hvite partiene virker på ulike betraktere.

Ja, jeg har en serie i tankene, Caroline. Flere bilder fra India blir presentert med den samme teknikken. Dette kommer ikke godt fram på dotten. Men det er heller ikke et stort poeng for meg. Jeg vil gjerne høre hvordan de enkelte bilder fungerer i seg selv.

Jeg kan nevne at samme motiv ligger i Samfotos arkiv - med detaljer i bølgene. I denne sammenheng ønsker jeg å være eksperiementell.



Tarjei Ekenes K.
herlig utrykk og godt komponert

jeg har virkelig respekt for deg og bildene dine

pirk:
her ville jeg kuttet litt på høyre
(nei, begge sider faktisk)
for enda tightere komposisjon

:-D ! son tarjeiav !
Arne S.
Takk for fine ord. Jeg ser at bildet med fordel kan strammes inn, som også andre har vært inne på. Jeg ville nok gi guttene litt rom å boltre seg i da bildet ble til.

:)
Marianne M.
Hei Arne
Jeg får samme tanker som Caroline når jeg ser på bildet. Det er fint at det å leke i bølgene kan vises som noe morsomt og positivt også nå etter den store flomtragedien som har berørt oss alle. Barnlig glede,satt ekstra fokus på og understreket ved det at detaljene i bølgene er utvisket. jeg for min del kunne nok ha tenkt meg litt mer detaljer i bølgene bak gutten ;-}

Hilsen Marianne
Arne S.
Takk for synspunkt, Marianne. Et bilde med detaljer i bakgrunnen er nok riktig til sitt bruk. Dotten er et fint sted å eksperimentere litt :)
Ronny Manuel D.
Veldig tøft og bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu