Emilie i Gresset
Tok en serie bilder av min datter med kameraet i gress-høyde. Et par av dem ble ok, synes jeg.
Bildet inngår i albumet Emilie -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-16 20:01:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon PowerShot S45
  • -
  • Brennvidde9mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122737} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anne-Grethe S.

Barnebilder får visst lite komentarer her inne hvis dei ikkje er ''heilt perfekte''.
Eg synest bildet av Emilie er fint, eg. Bra uttrykk på jenta og skarpt og fint.

Eg vil komme med nokon råd / tips til deg, men ta dei med ''ei klype salt'' for eg er ikkje noko flink sjølv..

Bakgrunnen blei litt rotete. Teltet, menneska og fotobagen (?) skulle ikkje ha vore med. Det trekker oppmerksomheten litt vekk frå jenta.

Eg ser du har brukt brennvidde 9 mm. No veit eg ikkje kor stor linse du har men når eg tar barnebilder brukar eg nesten alltid 70mm (18-70mm linse) Da blir bakgrunnen meir diffus slik at ungen får full fokus. I dette tilfelle hadde sansynlegvis personane og teltet blitt nesten usynleg.

Hvis du hadde laga det i høgdeformat i stadenfor trur eg det hadde blitt bedre. Da kunne du ha kutta vekk treet til venstre og kutta nesten bort til handa på høgre sida.

Anne-Grethe:-)
Roger M.

Jeg er enig i mye av det som Anne-Grethe skriver foran. Bildet av barnet er bra, men barnet er plassert i omgivelser som ikke hever bildet. Bakgrunnselementer kan skape miljø i et bilde, slik er det ikke her, det blir rot som trekker ned bildet. Når himmelen er overskyet og så pass kjedelig og ensartet som her, er det ofte en god ide å unngå (for) mye himmel i bildet.

Det er veldig bra at du tok bildet fra barnets høyde! Alt for mange barnebilder blir tatt ovenfra-og-ned, det blir nesten aldri bra.


- Roger

Hege J.

Herlig, rund tulle som du sikert har mye glede av å fotografere. :)

Enig med de to over...
Når man først har ''bommet'' litt på dybdeskarpheten, kan man jo ''jukse'' med å blure litt på bakgrunnen i etterkant.
Ellers er det jo en fordel å prøve å luke vekk forstyrrende elementer i det man tar bildet...

Mvh Hege
Hans Henrik F.

Takker for meldingene! Barnebilder er nok ikke alltid det mest spennende å kommentere og vi får jo bare prøve å ta litt mer fengende varianter som vekker oppmerksomhet. Hyggelig at noen så på dette allikevel!

Jeg er helt enig i kommentarene og synes det er fint høre litt hva andre mener her også. Bildet er tatt med et kompaktkamera, så jeg har ikke noe valg mhp linse. Det blir derfor ikke så lett å få optimal bakgrunnseffekt, selvom jeg ikke skal bruke det som noen unnskyldning (noen instillinger på eksponering osv kan jo gjøres). At det står 9mm vet jeg egentlig ikke helt hva betyr i denne sammenheng, men det er info som kommer på bildefilen. 9 mm er jo normalt sett ekstrem vidvinkel og det har jeg jo ikke. Jeg er vel ikke alene om å ha en D70 på ønskelisten !

Omgivelsene ble litt tilfeldig, da dette ble knipset litt på sparket. Jeg så også på spesielt telt og folk som forstyrrende, men fant ikke noen god kutte-mulighet som ga et godt format, men her kan jeg forsøke litt videre. Å ''blure'' ut bakgrunnen, kan jeg prøve på, men generelt sett er det vel ikke så enkelt å rette opp en slik miss og få et godt resultat. Jeg skal gjøre et forsøk å legge ut ny versjon.

Tulla har blitt litt mindre rund med månedene (var jo rene Michelen-mannen i form), men jeg regner med å ha en god modell for hånden som fotograf her ja. Heldig slik - storebror er ikke alltid like villig til å la seg avbilde uten abligøyer.
Hans Henrik F.

Har prøvd å justere litt etter tips fra dere og noe bedre ble det vel. Blir jo mer fokus bare på Emilie nå og det gjør det nok mer ryddig. Hjalp jo mye å fjerne folkene og litt blur gjør seg også, ser jeg. Fotobagen fant jeg ikke noen ''pen'' metode for å fjerne.
Anne-Grethe S.

Det blei mykje bedre!
Kamran K.

haha tøff barnebilde dette her, personen til høyre gjorde bilde mere interrewsant for min del så v1 etter min smak, bra jobbet

MVH K.K
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu