Snev av sol i kommende snebyger
Endelig litt tid, vær og overskudd til en fototur. Ikke enkelt lys i dag og glemt stativ er det en del mere å hente her, men ut fra de rådende forhold føler jeg ikke dette ble så galt. Litt mere dybdeskarphet ville løftet dette bra.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetFri hand, støtte.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger680
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122849} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Kurt S.
Hei Roger.
Synes dette ble riktig så flott. På min skjerm kan jeg ikke se noe galt når det gjelder skarphet. Det spørs hvor kritisk man skal være.
Komposisjonsmessig synes jeg bildet ble helt ok.
Flott lys og fint gjenskinn i havet. Ser antydning til snebyger i det fjerne i høyre bildekant - gjorde seg godt.
Kald, rolig og fin stemning.
God helg.
mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Roger.

Gjenskinnet i rosa på sjøen der var det eg likte best med dette bildet,
ellers et helt greitt bilde , fint lys og bra komposisjon,
Det kunne nok vært en smule skarpere, om mulig sharpen/usm i PS,
men syns at bildet fikk et ganske fint ''postkort''-preg over seg;-)

God helg:)

-Inger Anne-
Frank K.
Njaa! Ikke helt overbevist her. Litt for tilfeldig komposisjon synes jeg. En anelse ''tung'' skarphet/kontrast i bildets nedre del, hjulpet av PS? Ser også en kloneverktøy-feil nederst til venstre i bildet. Det som er litt morsomt her er at det er et snev av gjentagelse i forgrunn og bakgrunn. Mulig det siste her slår ihjel min påstand om tilfeldig komposisjon?
Roger K.
Hei og takker for kommentarene. Må inn å svare litt før sengetid. Hensikten var å fange det tunge skylaget som kom sigende over fjelltoppene i bakgrunnen Frank. Jeg hadde nok valget i å kutte ut forgrunnen med bare sjø, men det ville virket ganske tamt. Behandling i PS er ikke gjort, men rettet opp litt. Ser den saken nå i venstre hjørne som kan virke som klonefeil. Dette har jeg vært borti tidligere at det blir hengende igjen ved oppretting og skjønner egentlig ikke hvorfor. Noen forklaring på dette?

..Roger..
Carsten A.
Pent landskap og lys, OK bilde. Enig med Frank K. når det gjelder bildets nedre del, hva det nå kan ha for årsak, men noen ekstra konturer er det der så litt for hard USM er en mulighet. Det samme gjelder noen kanteffekter på den rosa skyen

Komposisjon og flatebruk er OK.

MVH CA
Frank K.
R.K. Ja du sier noe.. Kan det hende at du ikke har fått valgt /hele/ bildet da du roterte? Forsøk med 'Ctrl + A' /'select all' om du til nå har benyttet andre ''avgrens metoder''. Om så ikke er gjort, så må det rett og slett være en feil som har oppstått i selve rotasjonen, om det finnes muligheter for det.
Inger-Lise S.
Et pent motiv med fint lys og lekre farger.
Lar de andre henge seg opp i det tekniske jeg:) Liker dette.

Inger-Lise
John-Tore G.
Hei. Jeg har vært inne å kikket litt i smug på bildene dine :-)
Må si det var svært mye pent hær. Du er svak for samme motiver som jeg er, legger jeg også merke til. Fint dette også men ikke ditt beste, men bevares her var nok å velge i
mvh John-Tore
Carsten A.
RK: Du spør i direkte melding om årsaken til det FK (og jeg) har festet oss ved. Samtidig gir du så få tekniske opplysninger at man bare kan gjette på årsaken. En eller annen noe for hardhendt bildebehandling ligger nærmest å anta, bildet har uansett klart for lav kvalitet i forhold til det man venter seg av dette kameraet med rimelig god optikk. Man kan gjette på JPEG som opptaksformat og lagret litt for mange ganger, men det blir som sagt bare gjetning.

MVH CA
Roger K.
Hei og takker for nye kommentarer. Frank jeg bruker din fremgangsmåte ved rotasjon av bildene. Det er ikke ofte dette skjer, men går greit når jeg tar bilde ut og prøver en gang til.
Carstein jeg var ute etter dette rotasjonsproblemet jeg opplever. Bilde i seg selv har nok tekniske svakheter bla fordi det er tatt på frihand med lukker 1/40s. Opptaksformatet i dette tilfellet er JPEG som du antyder. Lysforholdene denne dagen var også litt spesiell. Litt lys av sola i skyen og mørke felt både på h og v side. Samtidig står jeg under et fjell her som det var ganske mørkt.
John-Tore takker for kommentar. Har nok vært innom dine bilder også noen ganger. Liker det jeg ser der.

..Roger..
Vegard L.
Hei Roger.
Bildet er fint det. Pluss for den rosa skyen, men det lille ekstra uteblir kanskje. Ellers en fin stemning. Interessant å lese korrespondansen. Fortsatt god helg.
Mvh Vegard
Roar Frich V.
Dette er eit gint bilde. men det er eit ''typisk fint bilde.''
Av alle typiske fine bilde du har lagt ut her er bilde nr. 13846 fremdeles det finaste.
Roar Frich V.
Eg sit i dag og leser komentarer som eg skreiv i går.

Den kommentaren som eg skreiv i går, høyrer ikkje heime her på fotokritikken. Så eg må beklage dette.

Ellers var eg ganske einig i V L sin kommentar. Har kikka i galleriet ditt, og der ligg det mange flotte naturbilder.
Kay R.
Pent nok dette men langt unna dine beste... Ser ut som du har trøkka litt hardt på magentaèn i skydekket... Flater litt ut.. Komposisjonen e vel heller ikke all verden så spennende men går ganske mer i det trygge??... Som Carsten sier undrer æ meg også på at den tekniske kvaliteten e litt under det utstyret kan levere... Det har du jo vist i andre bilder at kan bli vesentlig bedre...hmm.... Ikke topp fra mæ idag Roger men du får stå på...

MVH Kay:-)
Roger K.
Hei og takker for nye kommentarer. Roar jeg fikk vel lite av din første kommentar og fint du retter det opp.
Kay jeg var nok smertelig klar over at dette ikke holdt mål. Var litt ivrig etter å komme igang igjen etter å ikke ha tatt i kameraet siden først i desember av forskjellige grunner. Bilde skulle ikke bli lagt ut på denne siden i utgangspunktet og bommet noe på dette nye som er på dotten. Setter pris på alle tilbakemeldinger og det skal ikke gis ros for teknisk slurv.

..Roger..
Carsten A.
RK : Som alt sagt, du gir alt for få og og alt for upresise tekniske opplysninger til at det er mulig å finne ut av noe årsaksforshold.

Mitt fornavn er ikke supenorvagismen''Carstein''.

MVH CA
Roger K.
Beklager Carsten litt skrivefeil. Nå har jeg prøvd her flere ganger å rotere bilder for å provosere frem feil slik som på bildet mitt her. Dette ser du bla nede i v-hjørne. Feil fikk jeg frem og da skjer det noe med bilde som virker som en dragning. Roterte jeg mye fikk jeg klare forskyvninger i bilde som virket som dobbeltfjell. Lite rotasjon fikk bilde en noe underlig preg over seg. Virket nesten som en har trykket skikkelig på med usm. For meg virker det som at det roterte bilde legger seg over originalen som en dobbeleksponering. Dette er vel det som skjer her med bilde. Jeg tok her ikke vare på originalen. Ved rotasjon bruker jeg select all, copy, paste og free transform og dobbelklikker på bilde når det er ferdig just. Har snakket med en datakyndig kar her og han anbefaler meg å reinstallere programmet. Det hender at det oppstår uforklarlige feil ved installasjon og programmene ikke virker tilfredstillende. Får ta den jobben.

..Roger..
Frank K.
Om du sløyfer ''copy, paste'' så tror jeg du har kommet frem til en løsning.. ;-)

Et alternativ og et som jeg mye heller foretrekker er verktøyet 'measure tool' (ligger sammen med eyedropper tool i knapperaden tools). Venstreklikk hold og dra langs der hvor du forestiller deg horisonten går i virkeligheten.. Slipp. Gå så på 'image' - 'rotate canvas' - 'arbitrary'. Her vil en vinkel vise seg. Dette er hvor mye linjen avviker i fra horisontal. trykk 'OK' horisonten er blitt horisontal... DEnne kan også benyttes på å finne en vertikal i bildet. PRøv, forsk og lær.
Kay R.
Hei igjen Roger...

Klart du kan legge ut et slikt bilde på kritikken... Må jo bare regne med at kommentarene blir en del hardere en på galleriet. E det ikke det vi lærer av? Tror uansett min kritikk hadde blitt den samme under galleriet...

En liten kommentar til måten du roterer bildene din e på... E ikke sikkert på free transform verktøyet, men vil nok ikke anbefale denne måten å rotere på. I photoshop har du et ''genialt'' lite verktøy som heter measure tool.. Dette er en liten linjal som du kan trekke opp den virkelige horisontale linjen. Det være seg vertikalt eller horisontalt. Når du satt linjen sånn den skal være går du så på Image - Rotate canvas - Arbitrary... Nu står gradene for korreksjon i CW eller CCW. Denne justeringen e gjordt etter målingen med measure tool. Trykk så på ok å se bildet korrigere seg. Da e det bare å croppe utsnittet dit du vil ha det... enkelt? Blir dette ditt nye verktøy? Håper det hjalp noe..
Ha en fin kveld...

MVH Kay:-)
Kay R.
He,he... Ser ut til at Frank var 2 min før mæ... Vel, du får iallefall banket inn en ny måte å rotere bildene dine på... He,he... Sov godt...

MVH Kay.-)
Roger K.
Hei og takker Frank og Kay. Her får jeg virkelig verdifull informasjon. Nå blir det bare å få satt det ut i livet en av de første dagene. Enig Kay ang utleggelse av bilder. Jeg for min del har fått med meg mye nyttig anbefalinger og lærdom som settes stor pris. Sengetid for meg og god natt til dere alle.

..Roger..
Carsten A.
RK: Det ser ut som du velger en merkelig og direkte feil metode for å rette opp et bildet. Rotering av bilder, mye eller lite, er et betydelig inngrep, og JPEG er i svært liten grad egnet som utgangspunkt. Flere gangers lagring av JPEG kan som alt sagt være en forklaring. Med stor motivkontrast (som her) er også JPEG lite egnet.

MVH CA
Odd Tore S.
Småpent, men dramatikken i skyer og snø uteblir. Uten denne blir bildet litt ordinært og rett på.
Jeg ser det er bra med teknisk diskusjon her. Skal ikke legge meg opp i den, men når jeg jobber med bilder, konverterer jeg med en gang til .tif, og gjør alt ferdig i PS inkl resize og usm før jeg helt til slutt går over til .jpg igjen. Unntaket er NI, fordi gratisversjonen alltid lagrer i .jpg, og det gir synlig .jpg struktur om jeg lagrer før bildet er resized.
Rotasjon med Image > Rotate canvas osv. har ikke gitt problemer for meg.
Odd Tore
Roger K.
Hei og takker alle for veiledning og gode kommentarer til bilde. Flott informasjon Odd Tore du kommer med. Har nok gjort en del ting som ikke funker helt bra med å kun jobbe i jpeg. Har jo lagt merke til at bildene svekkes litt når jeg komprimerer fra jpeg og til størrelsen som aksepteres for utlegging her på dotten også. Kommet et godt skritt videre med jobbing og forståelse av digitalt billedbehandlingsprogram.

..Roger..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu