Livet og døden
Utstyr
  • EOS 500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger183
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12291} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Patrik G.

Bra fångat, tyvärr verkar det vara ngt scanningsfel på vänstra kanten.
Mvh
Patrik
Erik A.

Sterkt motiv, og som PG sier, bra fanget. Nå ser vel ikke enhver umiddelbart at speilingen i vannet er en gjerdestolpe med en sittende måke på, så tittelen er ikke nødvendigvis selvforklarende. Ved første øyekast ser refleksen nesten ut som hals og hode på en annen trane/hegre (regner med at liket er en hegre)! Teknisk er bildet noe hardt, med et tydelig blåstikk som trer godt frem både på hegrens hals og flekkvis i gresset. En stygg stripe langs venstre kant burde fjernes.
Ståle M.

Førsteinntrykket er bra, med unntak av de overnevnte tekniske justeringer. Jeg synes bildet ser en tanke overeksponert ut også. Jeg er enig i at det er vel mye blåstikk her, men det er med på å formidle/understreke et litt kaldt/dødt inntrykk. Men jeg har et spørsmål. Lå den døde fuglen her, eller har du plassert den slik? Dersom du har lagt fuglen slik, synes jeg du skulle gjøre oppmerksom på det. Dersom du ikke har konstruert linjene, er det kjempeflott å se et slik motiv.
Egil O.

Meget bra fanget. Hvis mulig, ville jeg kanskje tatt med litt mer i bunnen, og beskjært litt i toppen. Og ja, det er noe rart med venstre billedkant!
EO
Niclas F.

Bra bild med mer innehåll än många andra naturbilder här på .no!
Ståle, jag tycker att du tar helt fel när det gäller dina tankar om linjerna, om dem skulle vara ''konstruerade'' på något sätt.
Som jag ser det så har Magne ett budskap som han vill dela med oss, om Magne då har flyttat (vet ej) fågeln, stenen eller vattnet dit han ville blir då i detta sammanhang en ointressant fråga.
Dem flesta stora dokumentärfotograferna som salgadio (säkert felstavat) till exempel har alla lagt ordning i sina bilder, flyttat befintliga element osv (dem lägger inte skul på det). Om detta är oetiskt har jag svårt att svara på men jag tycker i alla fall inte att Magnes bild är en ren dokumentation, utan jag ser det som ett rent subjektivit ställningstagande från Magnes där budskapet och kommunikationen med oss betraktare är det viktiga.

Tack för sisst Magne!
Mvh Niclas F.
Magne S.

Takk for alle kommentarer (og takk for sist, Niclas (hvordan gikk det med skoleopptaket, forresten ?)) Med hensyn til spørsmålet om jeg flyttet fuglen eller ei: joda, det gjorde jeg (en meter), men det er etter min oppfatning ikke så relevant, men det må det selvfølgelig være lov til å ha delte meninger om)
Magne
Niclas F.

Jo tack, visst blir det konststudier till nästa år! Spännande att utmana sig och utvecklas på flera områden visuellt. Vem vet vart det slutar!?
Snakkes!
Mvh Niclas F.
Thorfinn B.

Sterkt bilde med humoristisk undertone. Måka på stolpen ''gjør'' bildet. Bildet er overhodet ikke avhengig av en tittel for at budskapet skal komme frem. Minus for litt harde kontraster, men sikkert vanskelig lysforhold. Kanskje enda bedre i sv/hv? Meget bra!!!
Magne S.

Jeg prøvde en hel filmrull med s/h, men problemet ble da at den døde fuglen gikk for mye i ett med gresset.
Thorfinn B.

MS: Yepp, du har selvsagt rett i det.
Et filter som øker kontrasten i det hvite (fuglen) samt gjør det grønne mørkere, kunne kanskje hjulpet til under sv/hv-opptaket? Kanskje polafilter eller rødfilter??? Kanskje ikke polafilter, for det hadde muligens dempet refleksen av fuglen i vannet!

vel vel, et sterkt og bra bilde jeg uansett liker! Jeg forsøkte noe tilsvarende for et par-tre uker siden, og kom ikke i nærheten av dette resultatet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu