Colours.
Må innrømme at dette bildet er arrangert-litt iallefall.
Holder på å lage et kurs for Bodø Fotoklubb som bl.a. skal inneholde litt om fargebruk og fargeteori. Fant så denne gamle paraplyen i et skap, og tenkte den måtte kunne brukes til noe. Paraplyen inneholder vel både kontrast og komplementærfarger. Tenkte også litt på form da jeg ba dama gå slik at paraplyens runde form ble satt opp mot den spisse formen på husmønet i bakgrunnen. Paraplyen ble sikkert laget for å tiltrekke oppmerksomhet, skulle jeg tro.Vet ikke om dette funker noe særlig men litt farger lyste iallefall opp på en grå dag. Bildet ble tatt i Bodøsjøen Friluftsmuseum for ca 1 uke siden. Et gammelt nordlandshus i bakgrunnen.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde17.6mm
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/30s
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123305} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
Jeg ser poenget med paraplyen, absolutt! Men jeg må tenke litt høyt her, er litt usikker på resten.

Det første jeg tenkte var at det huset slår i hjel bildet. På bakken er det fine buede felt med forskjellige farger, blått, gult (i hvert fall litt), grønt og så mer gult igjen bak det store huset. Tror det hadde vært bedre med bare det lille tømmerhuset i bakgrunnen. Eller at personen hadde stått lenger fra eller lenger til venstre for det okergule huset, så det ikke blir så fremtredende.

Blir jo mye tankespinn dette her, kanskje jeg til og med påpeker feil ting, men det er noe i komposisjonen som jeg ikke blir helt venner med.
Bjørn H.
Hei Kurt ...

Jeg ser en fargerik og flott paraply, men .. tjjjaaaa .....der stopper det ...

Syns i grunnen motivet blir for kjedelig ... ( kort sagt ) !!

Ser du har konkrete planer med disse fargene i forbind. med kurset - så da tenker jeg paraplyen gjør nytta si alikavæææl -

Bjørn ;¤

Odd Tore S.
Paraplyen holdes korrekt i forhold til personen, bra at de litt forskjellige rødnyansene på jakke og paraply ikke kommer i kontakt med hverandre.
Forholdet mellom paraply og gult hus er jeg ikke så komfortabel med. Hadde ikke paraplyen alene vært fargeklatt nok? Ville det gamle grå vært en mer passende bakgrunn?
Selv med de sterke fargene virker bildet en smule grått på skjermen. Vel er været grått, men ....
Odd Tore
Øyvind A.
Kan kanskje fungere greit som kursfoto på sine premisser.
Men reint bildemessig blir det fort for mye av det gode. Effekten av paraplyen som fargeklatt og interessepunkt ville blitt mye sterkere i mer fargeløse omgivelser.
Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Likte de ulike elementer , hver for seg , i dette bildet , sammen ble det imidlertid litt vel mye å forholde seg til , tror en mulig tett beskjæring slik at du bare fikk med person med paraply , muligens ville gjort nytten her.

Stilig og fargerik paraply.

Lykke til med fotokurs:-)

Mvh Inger Anne
Kurt S.
Takk så mye for kommentarer alle sammen.
Motivet er kanskje ikke all verdens mest spennende. Har likevel fått en forståelse for hvordan dette kunne vært forbedret.
Øyvind sier det bra: Effekten av paraplyen som fargeklatt og interessepunkt ville blitt mye sterkere i mer fargeløse omgivelser.
Absolutt noe å huske: For mye av det gode ( for mange farger å forholde seg til gir ikke alltid det beste resultatet) Det kan gi en rotete komposisjon.
Vel å merke dersom man bevisst ikke er ute etter å skape et kaotisk bilde.
Mvh Kurt
Roger K.
Hei hei Kurt!
Prøver med litt tid å kommentere noen bilder. Huff ja, surkete dager vi har hatt en tid nå. Merkelig hvor stor effekt det har på et bilde med slik innblanding av forskjellige farger. Den paraplyen føler jeg ikke går overens med verken byggningen eller underlaget. Hadde du hatt to bilder her med og uten paraply for å sett virkningsgraden av dette eksperimentet. Tror nok det ble i meste laget av farger å forholde seg til. Fint og lærerikt å se på slike resultater.

Ha en fin dag

Mvh RK
Kurt S.
Roger: Takk for kommentaren.
Jo det ble litt kaotisk dette-:) Får ta det som et eksperiment.
Blått og oransje er jo komplementærfarger (står på motsatt side av fargesirkelen) Det samme med rødt og grønt. Disse skal da skape fin kontrast og stå godt til hverandre. Hadde paraplyen vært ensfarget blå ville det nok blitt et litt annet resultat mot huset. Når man mikser flere sterke farger kan det lett bli et rotete inntrykk og komposisjon.
Har lest at man helst ikke bør ha mer enn to sterke farger i bildet dersom en
skal skape en rolig stemning, og bevisst ikke er ute etter å skape et kaotisk inntrykk.
Her ble det vel absolutt litt for mye av det gode ja-:) Skulle nok ha tenkt på det før jeg tok bildet, og før jeg la det ut her. Men, men.. man lærer forhåpentligvis så lenge man lever.
mvh Kurt
Janne L.
Her må det en tettere beskjæring til. Bakgrunnen blir feil, så den må viskes ut og inn med en ny bakgrunn. Fin ide.
Janne
Odd Eirik S.
Mye er sagt allerede og jeg er ikke sikker på om jeg kan tilføye noe.
Interessant ide og din siste kommentar oppsummerer mye av det jeg kunne tenkt meg å skrive selv.
Har en mistanke om at det hadde blitt bedre om det hadde vært benyttet sterkere/renere farger. Slik fargene fremstår nå så er de litt utvaskede/blass.

mvh
OddES
Avsluttet .
Hei Kurt

Jammen meg morsomt å se hvordan fargene spiller i bildeflaten her. Takk for kommentaren på mitt ''farge'' bilde også. Du gav meg en meget gjennomtenkt kommentar som settes stor pris på.

Lykke til med kurset du har laget for Bodø Fotokubb da Kurt !

Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu