'Reflekser'
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Filmtype'Fuji Provia100F'
  • Nei
  • Annet''
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger671
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Rune E.
Duse farger, myke linjer, vakre farger. Dette er et bilde som jeg tror gjør seg i stort format. Det første jeg tenkte på når jeg så bildet var fisk.
mvh Rune
Dag T.
Fint, dekorativt bilde, kanskje ikke så veldig mye mer. Jeg likte strukturen i de lyse feltene. Litt Thorfinn over det...
Thorfinn B.
Vannvittig bra! Sier ikke mer.... :-)
Julie Brannfjell E.
Kan ikke se det fine i dett. Det er såpass intetsigende og kjedelig, og jeg kan ikke se at ''kustneren'' prøver å fortelle noe, tvert imoot virker det bare som en demonstrasjon av fotoutstyret sitt.
Espen K.
Kunstnerisk, men jeg er enig med JBE.
Tor-Erling T. R.
Hva er det reflekser av?
Jeg synes ikke han viser fram det fine kamerautstyret (som for øvrig er utmerket og helt likt mitt) men heller at fotografen har blikk som ser motiver der vi andre er blinde.

Jeg er ikke noe stor fan av slike bilder, men noe av grunnen til det er nok at jeg ikke har et øye som er trenet til å se slike bilder...
Dag T.
JBE: Det at du ikke ser at kunstneren prøver å fortelle noe behøver ikke å bety at han ikke gjør det. At du ikke oppfatter fortellingen behøver ikke å bety at fotografen bare er ute etter å vise frem utstyret sitt. Det der var en ganske navlebeskuende og unødvendig provokativ påstand.

(Med fare for å få enda flere treff, se diskusjonen her: bilde nr. 17012)

Det slår meg noen ganger at utstyrshysteriet er like mye hos dem som er opptatt av at andre har det, som hos dem som bruker det.
Rune E.
Nå har jeg brukt 5 minutter på å vurdere om jeg skal kommentere dette. Som dere forstår så har jeg bestemt å gjøre det.
RE DT
JBE skriver at ''...jeg kan ikke se at ''kustneren'' prøver å fortelle noe'' Det må hun jo få lov til. Hun skriver ''JEG kan ikke...''. Når man legger ut et bilde på Foto.no så gjør man det fordi man ønsker tilbakemeldinger, og det er det man får. Når den som legger inn en kommentar skriver at han eller hun ikke får noe ut av bilde, så ma han eller hun få lov til dette.
RE JBE
Hvordan kommer du frem til at fotografen bare vil demonstrere sitt fotoutstyr, dette mener jeg er en unødvendig kommentar og påstand.
Carsten A.
Sterkt uskarpe spekulære reflekser i steikende solskinn, en list og det røde baklyset på min Skoda Felicia under venting på en ensom parkeringsplass på Nøtterøy. Noen løvetann og en busk med rustbrune blader var ikke så spennende, men disse (uskarpe) refleksene syns jeg så litt dekorative ut. Dette er former som ikke forestiller noe kjent, og de kan ikke oppfattes med det blotte øye. Det var det dekorative aspektet av frie eller ikke-representative former jeg ville vise, noen fortelling er det selvsagt ikke tale om.

Like selvsagt er dette heller ikke noen demonstrasjon av fotoutstyr. Uskarpe spekulære reflekser på et bilpanser i solskinn kan en fange opp med nær sagt alle typer kamera (om en vil). Dersom jeg skulle gjøre en demonstrasjon av utstyret mitt (det fotografiske altså), så er det forøvrig andre typer av motiv som passer bedre (skarpe bilder en gjenkjennelige former, f.eks.). Dessuten er bilder og informasjonsmateriell om F90X og det brukte objektivet tilgjengelig i haugevis på nettet, så det ville jo være ganske meningsløst å kaste bort tiden med å lage egenproduserte demonstrasjoner.

En helt annen sak er spørsmålet om dette bildet har noen dekorativ eller annen verdi. Som alt sagt syns jeg det selv. Slikt er det gjerne delte meninger om, det er greit, slik skal og må det være.
MVH CA
Erik A.
Skodaens rykte må jo bedres etter dette. Hadde jeg ikke visst at det var en Skoda, hadde jeg trodd det var Hindeburg i solnedgang! I så fall, et mindre forslitt solnedgangs-motiv enn de fleste.
Avsluttet .
Dekorativt nok, og kompetent utført. Kunstnerne får ha meg unnskyldt, men jeg tillater meg å av og til å nyte synet av et pent bilde selv om det ikke tilfører livet mitt noen dypere mening.
Audun S.
Minst like spennende som annen abstrakt kunst jeg har sett. Fantasien settes i sving. Det ligger nok en del fantasi og kreativitet bak dette bildet. Bildet skulle ikke hatt tittel, og det skulle heller ikke vært opplyst hva som skaper motivet. (Ikke til forkleinelse av Skoda som snart lanserer en ny luksusmodell som skal konkurrere med toppmodeller fra Europeisk bilindustri). Utstyret spiller heller ikke noen rolle, kunne like gjerne stått kamera med objektiv. mvh audun
Hans- Georg S.
Er dette det du tok på Nøtterø(y) altså? Synes det ble dekorativt, og jeg er enig med Dag at det er litt Thorfinn over dette!
Gjør seg sikkert sammen med flere av samme type også, så du får nok ta flere bilder av pansert på Skoda`n.!
Dag T.
RE: Vi er enige, det var det med utstyret jeg reagerte på, jeg også. At folk ikke ser hva et bilde formidler er en helt grei sak.

CA: Med fortelling mener jeg selvsagt utvidet. Jeg tolker også en stemning eller estetisk opplevelse inn under begrepet :-)
Ann F.
Det har nok vel så mye med øyet som ser, som kamerautstyret, i mange tilfeller.
Må ærlig innrømme at jeg ikke engang tenkte på å se på hverken din eller min egen bil på denne måten.
Rent bortsett fra det, synes jeg at totalvirkningen er dekorativ, men noe skarpt lyst i de ovale blå/hvite feltene.
Mvh Ann
Carsten A.
HGS: Jepp, mens jeg ventet på deg, var litt tidlig ute - jeg vil jo ikke ha sittende på meg at jeg ikke er presis til avtaler. Og så syns jeg altså at blomster og bier ble litt kjedelig, men det er jo ikke det samme som at jeg ville demonstrere utstyret mitt!

AF: Enig i at de blåhvite feltene ser litt blasse ut. Hvor i all verden kom blåfargen fra, forresten? Skoda'n er sjøgrønn, antakelig har den knallblå himmelen ytet et bidrag.
MVH CA
Dag T.
Hmmm, de er ikke blasse her, ihvertfall ikke det store.

Apropos utstyr: Her har vel bilen hatt større innvirkning på bildet enn utstyrsfabrikatet. Moralen er: Kjør Skoda, ta bedre bilder?

8-)
Carsten A.
Kommentarene kommer inn i litt merkelig rekkefølge. Her leste jeg, og svarte på, kommentarer fra HGS og AF, men sannelig hadde DT greid å snike inn en kommentar mellom disse to, som ikke ble vist. Før jeg rekker å svare på den, har så Dag meldt seg tilbake.

Jeg tror ikke at viskal være uenige om at en stemning eller estetisk opplevelse kan komme inn under ''fortelling'' - og da som en utvidelse av begrepet. Selv ville jeg da foretrekke å bruke ordet budskap, men det er pirk. Uansett ligger et slik budskap, eller en slik fortelling, i bildet, med eller uten et dypere innhold.

Kanskje blass ikke var ordet. Den kunne gjerne vært litt friskere, likevel ble det litt rart om jeg jekket den mere opp.
MVH CA
Avsluttet .
En alldeles utmärkt bild som passar inom impressionismens gränser..former och färger ger utrymme för egna fantasifulla utsvävningar..stå på,Carsten..ruskigt nära en guldstjärna från mig..
mvh/gunte..
Thorfinn B.
at det antydes at det er noe Thorfinn over dette bildet tar jeg virkelig som et kompliment, uansett!!! Synes dette er særdeles dekorativt og spennende. For øverig kan jeg vise til mitt bilde bilde nr. 8277, med en viss likhet hva angår form!

Thore A.
Skodaer gjør seg helt klart best når bildet er såpass uskarpt som dette...;-)

Jeg synes bildet er behagelig å se på - fine former og farger, men jeg lurer på om ikke den lille refleksen ytterst til venstre burde vært unngått. (Hvordan du skulle fått til det er en annen sak - kanskje den kunne vært beskjært bort.)
Bildet hadde nok gjort seg som en beroligende dekorasjon på venterommet til tannlegen min.
Carsten A.
Gunte, det var gode ord - og ved 17.00-tiden, da du skrev ditt innlegg, gikk det en ny rull gjennom kameraet med ''Skoda-reflekser''. Rimelig bil, så en har råd til film, billig i drift, så en har råd til mer, og så kan den jo også gjøre tjeneste som modell. Burde vel egentlig ha kjøpt den brukt, sånn som jeg gjør med kamerautstyr (for å ha råd til mye film).

Thorfinn, ikke tvil om at dine abstrakte saker har vært en inspirasjon for meg, men en må jo gjøre sakene på sitt eget vis.

TA: Skoda Felicia tilfredstiller mitt krav til bil (motor, 4 hjul, tak, billig i drift, kan om nødvendig bryte alle fartsgrenser). Den lille refleksen ville jag faktisk ha akkurat der, strevet litt med å få plassert den. Og under opptakene i ettermiddag strevet jeg med å unngå slikt. Dette er en type motiv det må arbeides med.
MVH CA

Avsluttet .
CA:Några måste ju jobba medan andra är ute och roar sig med kamera-kamraten..hehe..
förrestan får det nog vara en nyare Skoda om det ska bli några reflexer,rost reflekterar som bekant inte ;)..men förrövrigt har du helt rätt inställning till fordonet..väntar med spänning på nästa ''reflex''..
mvh/gunte..
Jan Rune B.
+ for kreativitet, bra ble bildet også, hadde ikke sett at det var en skoda.

JRB ::)
Aleksander J.
Abstrakt.
Fin bil du har.
Har sansen for dette.
Erling K.
Et flott og dekorativt bilde! Jeg fikk lyst til å prøve å lage noe lignende!
Hilsen EK.
Johan G.
Jeg synes ikke-skarpheten i kantene rundt refleksene er spennende i dette bildet. Også formspillet er spennende med den røde og dens kopi, hvor den blåe har den lett bølgende liggende bak seg. Endog virker det som om det ligger en lett uskarp maske over bildet, og det har sin effekt, men hva kommer det så av ?
Carsten A.
JG: Et fotografisk opptak der intet er i fokus ser selvsagt ikke skarpt ut. Men når relativt sett sterke lyskilder, herunder spekulære reflekser, er ute av fokus, kan de danne sirkulære og/eller ovale forholdsvis skarpt avgrensete former. Deres størrelse og form er avhengig av brennevidde, blenderåpning (samt blenderkonstruksjon), opptaksvinkel og selvsagt også graden av ''ikke-fokusering''. Om blenderåpningen er relativt liten og/eller blenderen har få lameller, kan disse tilsynelatende ''skarpe'' formene få et mangekantet utseende. Med åpen blender (og mange lameller) vil de ofte kunne bli tilnærmet sirkulære eller ovale. Med selv minimale forflytninger av kameraet i opptakssituasjonen endrer de gjerne form, størrelse, plassering i billedflaten etc. etc.

I dette tilfellet dreier det seg om spekulære reflekser på et bilpanser. Dette er dermed selvsagt høygradig ute av fokus.
MVH CA
Arve k.
Vannvittig bra! det er ikke mer og si.
Thorfinn B.
Etter å ha sett på dette bildet flerfoldige ganger (samt kommentert det to ganger tidligere), synes jeg fortsatt bildet er vanvittig bra. Likevel har jeg kommet til konklusjonen at bildet har <B>litt</B> (og da mener jeg bare litt for å pirke....) harde kontraster.
Egil O.
Et flott bilde! Assosiasjonene går til en fantasifisk som vokter over et gullegg...
EO
Avsluttet .
Og mine assosiasjoner går til malerier av Gunnar S. Gundersen. Abstrakt, fargeperspektivet som gir romfølelse, og oppdelingen av flatene, jo, Gundersen. Bra!
Lars-Anders M.
Dette kan du!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu