Ektepar i uvær
Ett av minst femti ok bilder tatt i kamuflasjen hos Norway Nature i Flatanger i dag. Jeg kjempet mest mot dårlig lys, men synes selv bildet har en historie. Blir det for mye som skjer?
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-21 18:16:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-21 20:14:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300 mm nikkor + 1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1265
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123708} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Lasse H.
Hei,

Et typisk foringsplassbilde der både kråker og større rovfugler samles rundt matfatet, men likefremt et meget flott motiv.
Utsnitt og komposisjon heller ''litt'' tungt mot høyre på skjermen, ville for min del vurdert en beskjæring av venstre side og bortkloning av det som måtte bli igjen av kråka ved halefjærene (her kommer man inn på diskusjonen om hvor mye man skal manipulere bildet før det mister sin ektehet) .
Toneomfanget i bildet er godt balansert som følge av gråværet. God skarphet som omfatter alle fuglene og forgrunnen. Kunne kanskje tenkt meg en litt større fargemetning.

Mvh
Lasse
Kjartan T.
Hei og takk for kommentaren Lasse. Jeg klonet bort kråka og tok samtidig bort litt av historien i bildet. Selv liker jeg det dårligere... men takk for rådet om større fargemetning, det ga et løft synes jeg.
Henning H.
Versjon 2 blei nesten like høgretung som den første fordi du kutta på høgre side også. Auken i fargemettinga var passande. Veldig fin og skarp ørn til venstre og rørsle skapar uskarp ørn nr. 2 som ikkje gjer meg noko anna enn at auge blei veldig rart. Syns bilde har litt meir innhald enn eit vanleg artsbilde og likte det, men skulle som sagt vor utan kuttinga på høgreside av versjon nr.2.

mvh Henning
Kjartan T.
Ja, jeg ser tabben nå. Får skylde på at jeg måtte tidlig opp for å ta disse bildene i dag tidlig. Dro ut klokka 05.00 .... så jeg er nok en smule trøtt. Ny versjon kommer.
Jan R O.
Av de versjonene du la ut liker jeg helt klart v1 best. Veldig fint lys og bakgrunn og spennende med både ørn og kråke i bildet. Artig med den borteste ørne som er ''vill'' i blikket. synes ikke du skal ta bort kråka til venstre, den er liksom en ''fortsettelse'' av ørna. Også fint med kråka til høyre som gjør at bildet ''svinger'' mot høyre og fortsetter videre til venstre og avsluttes med venstrekråka. Likte også at du hadde fått snøbygene så godt med. Foringsbilde javel, men det er uansett ikke unaturlig at det er slik du presenterer det. Steinen er også ok.
Jan
Jan Fredrik I.
Her synes jeg originalen er best Kjartan.
Greit at den er litt høyre tung men bildet er for min del fint forankret på venstre siden med kråka nederst i hjørnet. Fin action følelse i bildet pga snødriv og eting selvom fuglene sitter på bakken. Liker også godt detaljen med kråkene som sitter håpefullt og venter på å få noen smuler fra de ''rikes'' bord.
Likte dette godt(originalen).

Mvh

Jan Fredrik
Bjørn H.
V1 er best ... , uten tvil ...

Kan ikke skjønne annet en at dette er meget flott ....

Kan sitte å nyte det lenge ,,,

Føler liksom ikke at det er høyretungt i det hele tattt jeg ... ???

Bra skildring, og et motiv som slett ikke er ''hverdagskost'' -

Bjørn ;¤

Kjartan T.
Takk Bjørn, Jan F. og Jan R. Jeg synes selv også at det er et ganske morsomt og spennende bilde. Kanskje skjer det, som nevnt, litt for mye, med kråka som napper i stjerten, fisken som går ned i halsen og andre som kikker litt grådig på...

Er ikke så ofte at du ser et ørnepar, med to voksne fugler sitte slik. Jeg tror det er hannen som svelger fisken, mens hunnen (med litt større nebb) sitter i forkant. Dette paret dominerte foringsplassen da de kom ned, ungfugler og en annen voksen fugl skvatt til siden...
Jarle A.
LH Skrev: Et typisk foringsplassbilde der både kråker og større rovfugler samles rundt matfatet!!
Hva så???
Bildet er bra og ikke likt alle andre fuglebilder. Liker versjon 1 best.
Jarle
Stig B.
Likte faktisk v1 best, selv om det nok er litt høyretungt. Plasseringen av fuglene, og hele scenen, gjør at jeg liker dette best.

Flotte fugler dette, må ha ''pumpet'' når disse kom tenker jeg.

Fin situasjon bra skildret. Snøen i lufte gir en ekstra piff. Me like.

Mvh Stig
Monica J.
Enig med Stig. Jeg likte versjon 1 best. :-)

MJ
Ronnie S.
Flott rovfuglbilde. Vanskelig å kutte på dette syntes jeg. Må ha med hele scenen. Misunnelsen er mekbar fra kråkene og det ser nesten ut som om maten kommer med vinden :-)
Kjartan T.
Takk igjen til alle som skriver ned sine meninger.. Liker selv også versjon1 og vil nok holde på den.
Rolf S.
Enig med Ronnie Sund, liker versjon 1 best.
Mvh Rolf
Lasse H.
Jeg får vel gi meg og si V1 jeg og... :-(

Lasse
Arne S.
V1 helt klart. Snødrevet og ørnas skarpe blikk gjør motivet sanselig. Nesten på nivå med det store, hyggelige smilet i Norge rundt.

:)
Wigdis W.
En virkelig flott serie du presenterer for oss fugle-elskere her. Ved slike anledninger syns jeg ikke noe skal hverken kuttes eller klones, derfor versjon 1 for meg.
Odd Tore S.
v1 for meg.
Jeg synes (alle) de misunnelige tilskuerkråkene både hører med i historien. Flott atmosfære her!
Eventuelle kommentarer om komp får liten vekt ved et motiv som dette.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu