Helgelandsnatt
En nydelig kveld i sommer som var.
Vi ser Lovund til venstre og Træna til høyre. Bildet er en feiring av mitt Cannon 300 d som jeg bytta ut i dag.
Da 300 d kom ut ble fotointerressen min vekt til livet etter en del år hvor jeg ikke har vært aktiv......
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron SP AF28-75mmF2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kurt S.
Hei.
Tror jeg begynner med det jeg mener kan rettes på.
Horisonten ble midtstilt. I dette tilfellet ville jeg derfor valgt å ha en høyere himmel. Ellers synes jeg utsnitt og komposisjon fungerer fint.
Det tekniske: Har du brukt Neat Image? Ser at havet har veldig lite detaljer og virker litt unaturlig. For stille liksom! Synes du komprimerer bildene dine for mye. Dette innvirker veldig negativt på den tekniske kvaliteten. Ser at dette er på 128 389 byte. Du kan ha opptil 250kb her på dotten. Selv bruker jeg alltid funksjonen ''save for web'' i Photoshop. Da kan du velge hvor mye du vil komprimere bildet og iallefall velge godt over 200kb. Du kan se at bildet er for mye komprimert ved at det bl.a. er kommet en stripe over berget til høyre. Ser det også på skyene i bakgrunnen.
Ellers var det jo noen utrolig flotte farger og et nydelig lys.
Nordlandsnatta kan være utrolig vakker og dette bildet har potensiale til å bli superflott!! Det første jeg tror du må fikse er komprimeringa.
Ser frem til en ny versjon -:)
mvh Kurt
John-Tore G.
bilde nr. 136229 Bildet er lagt ut før på gamle bildekritikken. Da uten Neat. Gi meg gjerne tilbakemeldinger på dette, hva som funker best...
Takker for kommentar Kurt. skal jeg se om jeg får gjort noe med det du nevner. velvel må skynde meg på skola nå;-)
mvh John-Tore
Kay R.
Hei John-Tore...

Har sett på begge bildene. Synes tonenen i dette bilde ble ganske mye flottere. Kurt nevner jo en par ting som kan gjøre bildet enda bedre men totalt sett liker æ det æ ser... Fint levert dette..

MVH Kay:-)
Viggo Strand K.
Nydelige farger, men jeg ville beskåret bildet så kraftig i underkant at odden på høyresiden ble borte. Da blir alikevel mye av vannet med på bildet. Horisonten blir mye lavere i bildet, noe som jeg syns bare blir bedre, i og med at himmelen/skyene er så dekorative.

viggo
Inger Anne Maritsdotter V.
Det flotte fargespillet er det som gjør hele bildet:-)

God helg.

-iav-
Stine J.
Liker det jeg ser her. Nydelig fargespill. :-)
mvh Stine
Inger-Lise S.
Virkelig flott! Jeg har sett på begge bildene og syns det andre er flott, men at dette er enda flottere. Lekre farger og fantastisk lys.

Inger-Lise:)
Kurt S.
Hei igjen.
Jo, jeg synes også dette bildet ble flottere enn det forrige. Ser imidlertid at havet er likedan på det forrige bildet. Vet ikke om det er bare jeg som er så pirkete her, men jeg synes havet fikk et slags plastlignende preg. Litt detaljeløst. Ser at det ikke kommer av Neat Image. Da tror jeg det kommer av at bildet er for mye komprimert.
Men, misforstå meg rett -:) Jeg synes bildet ditt ble flott men jeg tror som sagt det kan bli enda bedre.
mvh Kurt
Ketil M.
Vakkre toner du har fått til her John Tore!
Odd Tore S.
Et velkjent motiv i flotte farger. Jeg ble fasinert av disse formasjonene i 1978, men da var lyset ikke i nærheten av så flott som det er her.
På en måte har jeg lyst til å si at dette er 2/3 av to andre motiver, ett hvor vekten legges på himmelen, hvor du tar med mye mindre vann og tilsvarende mer himmel, og det andre hvor du gjør motsatt.
For meg ser det ut til at himmelversjonen ville ha mest potensiale. Jeg synes at det er en tendens her på dotten til at folk ikke godtar høy og flott himmel som en fullverdig del av et motiv. Det er jeg uenig i, men jeg har ikke lest bøkene om bildekomposisjon (og har heller ingen planer om å gjøre det).
Havet virker litt rart her, som om det er bølger og du har brukt lang eksponeringstid.
Odd Tore
Jonny E.
Hei hei John-Tore

Eg synes dette e et vellykket bilde,
og det e ingen ''kosekommentar''!

Eg kan også være enig i at det finnes flere muligheta til utsnitt.

Ka du har bytta til?


Ha en god kveld

. JonnyE
John-Tore G.
Hei dere. Takker masse for kommentarer.
Jeg vil bare nevne at det var så og si blikkstille denne kvelden, bare avbrutt av en og annen rosse som dere kan se på vannet. Dere kan også se kjølvannet av båter som har gått forbi. Når det gjelder komposisjonen her, så var jeg mest opptatt av TRIANGLET med den nærmeste odden , Lovund til venstre og Træna til høyre. Ellers når det gjelder himmel/hav så prøver jeg som regel å ha 1/3 eller 3/1
Det behøver jo ikke være sånn men generelt så prøver jeg å ikke midtstille ihvertfall, til tross for at jeg i dette bildet er veldig nær 50/50
Når det gjelder foto, så er jo reglene også til for å brytes litt:-)
Jeg har nå bytta til D 20 , som det skal bli artig å bli kjent med.
mvh John-Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu