Tett på hauken
Enkelte ganger kommer de nært, svært nært. 300mm blir noe i meste laget men med dårlig lys, nært pippen, og ikke minst av frykt for å skemme hauken benyttes muligheten til å forsøke seg på nære opptak istedenfor å bytte objektiv.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D100
  • 300mm AF-I
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetMed kulde og godt varmt vennskap i kamoflasje en nøye utvalgt plass. Bildet sees best i fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger853
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125847} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .
Veldig flott og nært portrett av denne rovfuglen. Du er god på Hauk, NIls.

-k
Tom Just O.
- Virkelig bra! Kan du fortelle litt om omstendighetene?
Nils B.
TJO: Omstendighetene, tja. Først og fremst så bør slike seanser planlegges. Langtidsforing og overvåking av foringsplassen. Kamoflasje bygges og settes opp på egnet sted. Resten består i mange, kolosalt mange timer venting i sågar dårlig vær som fint vær. De aller fleste gangene blir det ingen ting og det kan til tider tære på tålmodigheten. Så med andre ord, du må ha god tid, gode varme klær og et hav av tålmodighet.
Lars Erik N.
Wow. Skikkelig bra. Tøff fugl! Hvor lenge måtte dere ligger der før den kom ?


Lars
Steinulf L.
Imponerende. Godt at ventingen ga resultater.
Nils B.
LEN: Å tidsangi ventetiden kan nok fortone seg som vanskelig da planleggningen ofte går over uker. Men en går inn i kamoen før det lysner og starter voktingen når det gryr av dag. I dette tilfellet kom den på det tispunkte som gjorde at det ikke lot seg fotografere med objektivet som var valgt uten at en dytta opp isoen en hel del, og det har jo som kjent sine ulelmper. Så da er det bare å håpe at den sitter til det er lys nok.
Morten J.
Nydelig.
Svein B.
Utsnittet/ komposisjonen er flott, men det er en liten bevegelsesuskarphet i det meste av motivet som skjemmer litt slik jeg ser det. Øyet er relativt skarpt, men optimalt skulle jeg gjerne sett hele hodet skarpt, og gjerne tegningene i brystet også. Forholdene gjør vel sitt til at dette blir et urimelig ønske, og jeg nyter uansett å se bildet slik det er.

Mvh
Svein B
Ole Walter S.
skarpt, flott og herlig fuglebilde. Fargene er også flotte. Bra jobbet!

mvh/Ole Walter Sundlo
Stig B.
Nøyer meg med Flott!!!! Støtter meg til SB sin kommentar, men lever godt med skarpheten likevel.

Fint også med info om prosessen.

Mvh Stig
Trond H.
Teknisk veldig bra, er jo heller ikkje så ofte ein får sjå ein slik fugl så nært... Optimalt sett kunne kanskje også eg ønska litt større dybdeskarphet, men det er nok, som andre også har påpeikt, litt optimistisk å håpe på, forholda tatt i betraktning.

MVH TH
Jan O Ø.
Veldig bra.Har jobbet litt med hønsehauk selv og vet hvor vanskelig det kan være. Skarpheten er fin slik jeg ser det. Fin bakgrunn. Dybdeskarpheten kunne nok vært bedre ja men det blir flisespikking. Bra bilde

Mvh Jan O. Øvergård
Venche J.
Veldig, veldig flott Nils.

Wenche, som leser om planleggingen og tålmodigheten og erkjenner at dette ikke er noe for meg. :)

(Utålmodig deLuxe = Wenche.)
Nils B.
Takker for ærlige og oppriktige tilbakemeldinger.
Avsluttet .
KÄMPEFLOTT bild på duvhök (S) hönsehauk (N) hälsar amatörornitolog Leif
Jonas L.
For et herlig blikk!
Flott utsnitt. Enig med Svein i at skarpheten ikke er helt 100%, men du verden, jeg hadde vært stolt om jeg hadde sittet igjen med et slik resultat.

mvh JL
Inger-Lise S.
Imponerende flott bilde. Dyktig jobba.

Inger-Lise:)
Avsluttet .
Blir egentlig ikke overhengende imponert over dyre- naturbilder; men dette var virkelig noe annerledes og meget givende.

Haukens øye og det blodige nebbet. Og ikke minst nærheten setter dette bildet høyt opp hos meg.

Ø
Ketil K.
Dette bildet må ha vært verdt ventetiden! Morsomt å se at et prosjekt som du har kan gi så flotte resultater. Her må vi selvfølgelig skille litt mellom portrett som her og situasjonsfotografering med historie - som du jo tidligere har vist at du mestrer svært bra med ditt bilde av flygende hønsehauk og due. Uskarpheten i bildet her fordeler seg noenlunde jevnt, øye og nebb oppleves som skarpe, så alt i alt spiller etter min mening ikke uskarpheten inn annet enn positivt, og tilfører en nesten umerkelig bevegelseseffekt i bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu