Hønsehauk
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm A-FS II
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetIso 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger733
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Stig B.

Her var det liv !!!!!

Flott fjærplukking som viser dynamikk med uskarpe bevegelser og skarphet som man kan vente med slike lukkertider på øyet.

Likte dette!

Mvh Stig
Rolf S.

Spennende fugl dette her, men her syns jeg det ble litt for uskarpt og litt for stram komposisjon men det var ikke mye til lys heller med så høg iso og lang lukketid så er det ikke lett å få gode resultater.
Er det Hauk fra Karmøy ? jeg hørte rykter om att du hadde vært en tur her nede på sørvestlandet.
Mvh Rolf
Venche J.

Flott igjen Kjartan. Er det bevegelse fra fuglen som skaper slik liv i fjærfrakten bak, eller er det vind? (Jada, jeg ser lukkertiden, men dog.)

Wenche.
Hans-Gunnar H.

Livlig bilde!
Godt skildret 'ribbing', synes bevegelsen så abselutt kler bilde og innhold, savner egentlig ikke noe her.....
MVH Hans-Gunnar
Jan Fredrik I.

Fint actionbilde.
Litt mer lys hadde gjort seg med tanke på detaljering og farger men ellers ett bilde med vellykket bruk av lang lukkertid som bidrar til å gjøre bildet mer levende. Pluss for at det er i et tre og dermed ikke ser ut som et vanlig foringsplass på bakken bilde.
Fint levert.

Mvh

Jan Fredrik
Svein B.

Blir ikke helt fortrolig med bildet Kjartan. Synes uskarpheten i bildet ikke er helt heldig plassert, for å si det slik. Bruk av lang lukkertid kan jo gi spennende resultater, og framheve hendelser i bildet på en utmerket måte. Men i dette tilfellet ser det nesten bare ut som om du ikke har hatt noe valg. Skal hodet ha uskarpheten så synes jeg du må ha enda mere fokus på blikkontakt med hauken i det hele. Ikke lett å få til, men du er absolutt inne på noe. Du skal ha skryt for det fine miljøet du viser i bildet, akkurat slik jeg forbinder med hønsehauken, og kledelig for bildet.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Takk for at dere tar dere tid til å skrive noen ord alle sammen.

Rolf, det stemmer at hauken er knipset på Karmøy, du må se på Norge Rundt denne fredagen for å få med deg mer. Fikk endelig lurt inn litt naturfoto i programmet :o)

Svein B, takk for synspunkter. Skal legge ut et bilde som kanskje faller bedre i smak senere i dag. (Selv synes jeg dette action-ribbe-bildet var godt:) Skryt for miljøet skal ikke jeg ha, det er plukket ut av Knut Erik Nes på Karmøy, det er hans kamuflasje som er benyttet. Se Norge Rundt du også da: Fredag kl. 19.30

Nå ble det mye reklame her...
Kjetil H.

Info og seertips kan man også kalle det, Kjartan. Blir morsomt å følge med på.

mvh
Kjetil
Kjartan T.

Tips til en som undret seg på hvordan man tar slike bilder:

Har vel ikke så mange tips som kan hjelpe deg å spare tid, det tar nemlig laaaaang tid å ta slike bilder. En av de ''enkleste'' artene her hos oss er havørna (fordi vi har en del av den). Der er fisk et fint åte, men alt annet av kjøtt, påkjørte dyr og innvoller går også.

Viktig er det å huske å krype inn i kamuflasjen før det lysner og å holde seg der til fuglene har forlatt åteplassen. Du kan også få noen til å komme å hente deg ut av teltet/hytta. Gjør dette hver gang selv om du ikke ser fugler, de følger nok med og ser deg.

Lyd er ofte ikke det som skremmer fuglene mest (de kommer ganske rask tilbake og blir vant til knips og klikk. Ja, selv prat), men et glimt av menneske vil få dem til å sky plassen for en lang stund.

Det kan lønne seg å henge et plastrør (kort stubb av takrenne e.l.) løst i åpningen på teltduken slik at de blir vant til at noe stikker ut og rører på seg der. Fjern denne når du stikker ut telen.

Legg ut mat i mange dager eller uker før du selv kryper inn i teltet. Det lønner seg å være sikker på at det er aktivitet i området før du bruker en hel dag på å vente.

Kalde vinterdager er de beste, da trenger rovfuglene mye mat.

Lykke til!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu