Bildet inngår i albumet Etiopia -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-16 16:57:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-02-16 17:35:24
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
stian w.
Herlig lys og fine toner du har fått frem her.
Siluettene fyller bildet med mystikk, og personen i profil nede til venstre er prikken over i`en.

Høyre del av bildet tilfører ikke noe særlig etter min mening, lurer på om det kunne vært vel så bra med en beskjæring, slik at du fjerner hele det hvite feltet oppe til høyre, og lukker bildet mer. Pinnene? der oppe ødelegger også litt for formene i bildet syntes jeg.

Men liker bildet, annerledes og fint!
Arne S.
Dette bildet griper meg umiddelbart.

Får assosiasjoner til Arne Ekelands verk knyttet til industri og arbeiderbevegelse. Den skissemessige og flaterelaterte framstillingen forenkler og understreker budskapet. Dette bidrar også til å tydeliggjøre mannen til venstre - som er en viktig og konkretiserende faktor - som likevel holdes på et generelt nivå.

De delvis utviskede pinnene som går ut av hodet på personen i midten er forstyrrende. Pinnene buder vært litt lenger til venstre, og like tydelig som de til høyre.
Ketil K.
Takker for hjelpsomme kommentarer her - hadde selv helt andre tanker med bildet, derfor morsomt å lese hvordan dere oppfatter innholdet. Skjønner godt hva du mener med sammenligning med Ekeland Arne, ser litt parallell til hans bilder i Oslo Rådhus, takker for den! Og at det er flere ting som kunne vært bedre komposisjonsmessig som påpekt er jeg enig i.
Avsluttet .
Spennende bilde, derfor vil jeg dele mine tanker om det:

Det første som slo meg var ''WOW, hvordan er det mulig?'' Du tar spennende bilder Ketil.
Når jeg så på det en stund så jeg en familie, en ''perfekt'' familie. En far og en mor som støtter hodene til hverandre, og en høy og ung ungdom som antakligvis er foreldrenes første barn, så så jeg en ung jente ved siden av den høye broren, med broren sin hånd over skuldra. Disse fire lever i en isolasjon. Kanskje går de til jobber de ikke liker, kanskje spiser de fisk hver dag (ikke noe galt i fisk vel og merke) kanskje gjør barna akuratt det de blir bedt om og kanskje de alle egentlig er lei av det kjedelige livet men tør ikke å ommøblere stua. Så ser jeg den unge gutten, som er utstøtt. Har han spist desserten før middagen? Har han vært ute til elleve og ikke ti som mor sa? Har han ikke fått den beste karakteren på matteprøven? Han passer ikke inn i denne perfekte familien. Men egentlig er han den skarpe, kanskje den av de som får et spennende og godt liv.

Det er disse tankene som slo meg med det første.

Stian Håpnes
Venche J.
Min umiddelbare tanke var: Et menneske, mange soldater - hva foregår her?

... og det foregår sikkert et eller annet.Syntes de som er diffuse bærer hjelm, samtidig er de store og truende i forhold til ''det lille mennesket'' oppe til venstre.

Overmakta mot mennesket blir min assosiasjon. :)

Du har din persolige stil på mange bilder og jeg er så glad for at du deler dem med oss.

Wenche.
Arild S.
Jeg er enig med de andre om at en beskjæring i topp/høyreside vil gi bildet et løft. Da vil gutten nede til vestre få enda bedre fokus.

Flott teknikk du har benyttet. Jeg liker bildet veldig godt.

mvh
Arild
Rune Edvin H.
Bildet er tøft, og den er grei. Hvorvodt man skal kutte til høyre og venstre og oppe og nede er ikke så veldig nøye i den sammenheng. Kunne kanskje vært presentert litt mindre for å fremheve mønsteret og dybden noe mer.
Thore A.
Et usedvanlig godt bilde! Dette er et bilde som i sin enkelthet overlater til betrakteren å trekke sine egne konklusjoner og det trigger tankene. Tror dette bildet har like mange budskap som det har betraktere - og jeg skal ikke legge ut om mine tolkninger her.
Personlig ville jeg ikke beskåret en millimeter - la dte være som det er - et sterkt og godt bilde som er det.
Med fare for å ødelegge tolkninger - så er jeg litt nysgjerrig på historien bak bildet.
Ketil K.
Takker for de nye kommentarene. Jeg har bevisst unlatt å komme med ordbeskrivelse av bildet - i håp om å lære av de tolkninger og åpne tilbakemeldinger som derved måtte oppstå. En forklaring på denne type bilder tror jeg fort vil virke begrensende, men jeg kan komme med ''løsningen'' etter hvert kanskje?
Tarjei Ekenes K.
veldig tøft bilde

flotte skygger og pent komponert

de tre stolpene over midterste hode
som fader ut i hvitt
ville jeg gjort tydelige.

det er det eneste jeg kan pirke på

:-D ! son tarjeiav !
Ketil K.
Takker for innspillet Tarjei .Ser poenget ditt og forstår at noe skurrer. Jeg har forresten testet å gjøre de tre stolpene tydeligere, men synes da at de blir litt for dominerende og stenger en del for for resten av bildet. (De kom direkte i motlyset og har derfor fadet ut.) Kan evt. fjerne eller flytte stolpene - skal eksperimentere lit med dette.
Dag J.
Knakende godt og annerledes det her. Enig med TEK ang. stolpene, eller fjerne de helt.

Jeg hadde også vært fristet til å prøve en kvadratisk versjon, der du kutter inn fra høyre.

Christer B.
Virkelig sansen for dette. People on the move. Fin totaldiagonal, uskarpt nærme og klarere bak. Gutten, (slik jeg opplever han), står bakerst og betrakter det hele. For å forsterke den følelsen, kan det med fordel kuttes inn ørlite på venstresiden. Du kan også forsterke dybdefølelsen og kanskje tilføre enda en dimensjon ved å lage personene foran gradvis mørkere nedenfra og opp, men det er kanskje mer manipulasjon enn du ønsker...
Veldig bra, Ketil.
Ketil K.
Takker for nye innspill, setter stor pris på forslagene. Helt enig med deg Christer i din begrunnelse om hvordan dybden i bildet kan økes. Bruk av etterarbeid for å forsterke eller gjenskape/forbedre et uttrykk er jeg absolutt for, kun i rene naturfotos med krav til dokumentarverdi stiller det seg anderledes. Jeg kan jo jobbe frem et par versjoner, skal legge dem ut.
Ketil K.
Laget to nye versjoner. Siden det er kommet såpass mange forslag til forbedringer ville jeg satt pris på å få hvite hva reaksjonen på de nye versjonene er.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu