Trygghet.
Denne gamle kaistolpen har sørget for trygghet for båteiere, sannsynligvis i mange år. Helt fra den tid da hamptau ble brukt - frem til dagens sterke nylontrosser. Bildet kan også tolkes symbolsk. Pålen symboliserer et fast holdepunkt. Noe som kan være godt å ha i dagens rastløse verden. Kanskje blir dette bare tull, eller ? Det er iallefall mye rart man kan filosofere over når man rusler en tur i havna.
Kan en gammel kaistolpe være et fotomotiv, mon tro? Det går vel an å forsøke.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-13 18:41:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-02-13 18:43:00
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-02-13 20:09:35
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde12.7mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/50s
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126724} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Med det blå tauet er stolpen absolutt et godt fotomotiv! Særlig med fugleskitten på. Synes du har fått tauverket og stolpen veldig godt plassert i bildet her.

I utgangspunktet synes jeg versjon 1 er best - jeg liker det lyse blå tauet not det mørke vannet. I versjon 3 blir vannet litt for ''snilt''. Jeg lurer på hvordan det hadde vært om du hadde beholdt fargene på stolpen og kaia, men latt vannet være mørkt som i V1? Eller sagt på en annen måte - fjernet fargen på vannet i V3?
Inger-Lise S.
Hei Kurt! Er det ikke spennende hva slags enkle gjenstander,dagligdagse, som kan bli et fint motiv? Jeg likte dette veldig godt.
Klart og fint og med fin struktur i treverket. De er jo fine alle versjonene, men jeg liker best v#1.

Inger-Lise:)
Ola B.
Jeg bruker selv å fotografere slike kaistolper/påler med dertil filosofering. Jeg synes du har tolket denne pålen på en utmerket måte. Komposisjon, skarphet, farger - alt stemmer - jeg likte versjon 4 best. Stå på.
Hilsen Ola Albert.
Peter M.
Hei Kurt. Min analyse er som følgende:

[+] V1 fungerer best i mine øyne. Tittelen du har brukt passer ypperlig. Og versjon 1 fungerer derfor best siden det er tauene du vil fremheve. Fortøyningspålen er jo nesten opprinnelig B&W så da er det greit at alt annet enn tauene er i B&W. Jeg føler som tittelen din sier at den sammen med tauene utstråler en trygghet, konturene og skarpheten er fin, og det bidrar til å fortelle at pålen har stått der lenge under all slags vær (Den står der like stødig og fast ennå. Trygghet). For min del liker jeg godt måsedriten som har rent nedover og på tauet. Den synes jeg tilfører liv i bildet, den forteller at dette er en påle som blir flittig brukt av både fugl, båt og menneske.

[-] Det jeg gjerne skulle sett var mer sjø, altså mer liv i sjøen, gjerne opp mot kuling, eller storm for den saks skyld :p Med andre ord sjøsprøyt og større bølger. Ellers finner jeg ikke stort annet å påpeke.

Intet annet enn et flott bilde i all sin ''enkelhet''.
mvh.
-Peter-
Inger Anne Maritsdotter V.
Det første er ofte det beste , så eg går for #1 her.

Likte dette p.g.a. dets enkelhet i komposisjonen og måten du formidler det på. Det passer og fint sammen med teksten under.

Mvh Inger Anne
Roger K.
Hei Kurt!
Gammel kaistolpe kan absolutt være et fotomotiv. Med tittel og undertekst som hører til ser en hva du tenker med det. Bra for bilde. En ide å jobbe videre med. Ordet gammel er brukt og det første og eneste som jeg føler ikke stemmer da er tauverket. Hampetau? Da nytt og gammelt blir blandet sammen føler jeg det ikke stemmer helt. Da faller valget mitt på v#2. Tar jeg bort ordet gammel og konsentrerer meg om tittelen ''Trygghet'' stemmer det bedre for meg i v#1.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Kurt S.
Takker så mye for kommentarer.
Roger: Jo jeg forstår hva du mener -:) V2 som er i duotone skulle liksom symbolisere gamle dager. Men tauet blir jo det samme da -:) Er ikke sikker på om det var hampetau de kalte det i den tida. Bare noe jeg mener å ha hørt. Mulig jeg tar feil. Ja, man kunne kanskje gjøre noe mere ut av et slikt motiv avhengig av været, og fantasien da -:)
Mvh Kurt
Kay R.
Bilde står bra som det er... kaistolpen e fin som hovedelement og tauet/tauene bryter opp linjene på en positiv måte. På min skjerm ser det ut som det hvite på tauet og måse skiten har en del magenta trykk i seg..hmm? Stemmer det eller? Ville bare nevne det... Ok bilde men har jo selvsagt sett mer spennende fra din hånd... Ha en fin natt...

MVH Kay:-)
Roger V.
Du har tatt et bildet som jeg garantert har kommet til å gått rett forbi i mangel på inspirasjon og kreativitet.
Det blå tauet skapte fin kontrast til kaistolpen og havet. Linjeføringen ble ikke rotetet i mine øyne.

Neste gang jeg ser noe slikt på mine fototurer skal jeg jammen stoppe op.

Roger
Johan K.
Hei.
Litt usikker på hvilken versjon som faller meg best i smak. 1 eller 4 (Men i 4ern bør du fikse på vannet på høyreside mellom tauene. Litt blått der :)
Synes du har gjort et bra bilde av et motiv som dette og elementene er bra plassert i bildet. Tauet som går inn diagonalt fra venstre og ned i høyre gir bildet en god balanse.
Liker bildet, i all sin enkelhet.

Johan
Kurt S.
Takk for kommentarer til dere andre også.
Kay: Kan ikke se magenta, som du nevner, men det er mulig det er noe der.
Johan: Jaggu har jeg glemt en del av det blå mellom tauene ja -:)
Har ikke tilgang til P.S her jeg sitter nå, men begge de nevnte detaljer skulle ikke være noe problem å få fikset.
Kurt
Bjørn H.
Hei -

Fin dokumentasjon og et OK bilde -

Alt er jo motiver ..også stolper og tauverk ...

Liker tanken og flosofien din Kurt, noe som kommer fint til utrykk gjennom bildet -

Tror jeg liker V4 med innslag av grønt :))

Bjørn ;¤

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu