Toppmeis
I en liten helg har jeg forsøkt å gjøre mer ut av våre vanligste skogsmeiser, med mer aktiv bruk av miljø, lys og situasjoner for å skape bilder av disse små hverdagslige fuglene som vi lett overser i jaget etter de litt mer ''eksklusive'' motivene. Setter pris på kommentarer til disse forsøkene.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetISO 200
    - 1,3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126874} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Rolf S.

Ett velykket forsøk syns jeg, Skarp meis i fint lys, viss jeg skulle pirke på noe så må det være det lyse feltet oppi venstre side som trekker til seg noe oppmerksomhet.
Mvh Rolf
Camilla S.

Synes dette var lite og søtt jeg, men er enig med Rolf. Litt tettere utsnitt på meisen, så får du hovedfokuset på den og ikke det lyse partiet oppe til venstre.
Ellers ok.
-Camilla
Stig B.

Flott miljøbilde. Jeg lever godt med himmelen som titter fram til venstre. Er så sugen på klar himmel at jeg tar imot den hvorsomhelst.

Flott teknisk. Liker lyset veldig godt, både fargen, intensiteten og vinkelen. Godt jobba.

Miljøet er jo ''korrekt'' og passe mye synes jeg. Alt i alt et vellykket forsøk.

Mvh Stig
Magnus A.

Flott og behagelig bilde å hvile øynene på,god skarphet og glimt i øyet.Kanskje litt rotete miljø,men slik er jo naturen!Uansett et bra bilde med flott lys.
mvh.Magnus
Jonas L.

Et flott miljøbilde av toppmeisen.
Ville kanskje vurdert å klone vekk den lille grenen som går ned under meisen, ellers har jeg ikke noe å pirke på her.

mvh JL
Kjartan T.

Dette synes jeg var flott. Jeg savner litt mer lys i øyet, slik at du får fram den fine fargen som toppmeisa har. Ellers et godt bilde i mine øyne.
Jan-Eilert P.

Meget flott! (Ingen bemerkninger)
Jan Fredrik I.

Fint bilde som viser Toppmeis i typisk miljø.
Liker spesiellt godt flatebruk og fargesammesetningen her.
Kunne ønsket noe mer lys på fuglen for økt detaljering og fargegjengivelse i fjærdrakta.
Likte dette!

Mvh

Jan Fredrik
Christian T.

For meg som bor på jæren, henger toppmeisen høyt og dette bildet var bare helt topp! Deilig gult lys og skarp fugl med det rette blikket. Litt forstyrrende kanskje med den ''bartusten'' på venstre som konkurrere litt om blikket til seeren (jeg hadde beskåret bildet tror jeg).
Avsluttet .

Meget flott (intet å utsette)

Mvh JRH
Erik A.

Et avgjort godt bilde av toppmeis. Absolutt ikke enig med ovenstående kommentatorer om at bardusker og himmelpartiet burde skjæres vekk. Det er jo nettopp dette som setter det erketypiske miljøpreget i bildet! Det lyse partiet er tvert imot et av bildets flotteste elementer, der de duse bakenforliggende furuduskene framstår så skildrende og flott. Samtidig gir lysglippa en naturlig ''fluktrute'' mot friheten for meisen, helt i flukt med fuglens orientering og blikk. Å få rene velkomponerte utsnitt rett inn i barhenget er nær umulig, så dette er meget bra det, tenker jeg! Skal noe kunne pirkes på, er jeg enig med JL om den vesle tørrpinnen rett under fuglen, samt at 1 cm mer luft i underkant hadde bedret kompet ytterligere.

Gromt bilde, som inngyter noe av godfølelsen man får i storstammet furuskog, stående i halvlyset på barnålsmjuk skogbunn, lyttende til meisetogene som kvitrer rastløst forbi gjennom trekronene - høgt der oppe i sollyset...
Andreas K.

Prektig!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu