Null hull
Bildet inngår i albumet K (ontrollerte forhold) - Så vakker. Så stolt. Og så hatet.
Hva er det vi gjør?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-28 11:22:36
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger552
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .

Veldig fint bilde, men ble litt kuttet på venstre side synes jeg.
Nikolai E.

Null hull, jaha.. så du nærmere etter? :) Kanskje fjernet litt plakk med det samme.. hehehe Den er nok mett etter et godt måltid?

Godt bilde, herlig situasjon! Kunne gjerne sett mer av gaupa til venstre.
André M.

Funker godt, dette. Trenger ikke mer av gaupa til venstre, men kanskje litt mer luft over den gjespende?.

Ville også likt å se dette med litt mer kontrast (curves).
Venche J.

Dette ble jeg støtt av Ann. (Gjesping smitter.)

Enig med André om litt mer kontrast. Ellers var det jo herlig skarpt.

Wenche.
Venche J.

Æhhh, ser at jeg ble så trøtt at jeg ble støtt i går kveld. :) Regner med at du skjønte trykkleifen.
Det skal altså være - trøtt. Sukk, hvorfor kommenterer man når man blir trøtt. :)
Ann F.

Å nei, da, Wenche, jeg tar selvsagt alt i verste mening bestandig.
:-))
Håper du sov godt.

Ang. kontrast ser det helt fint ut på skjermen hjemme, men gråere nå på annen skjerm.
Er litt redd for å gjøre pelsen for hvit, for den har en svak gråtone på dyret.
Mvh Ann
Steinulf L.

Fin miljøskildring. Gaupa til venstre hører med. En tanke mer luft i toppen hadde ikke vært dumt. Du kan jo øke størrelsen på canvas med en håndfull piksler og klone inn.

Fint bilde. Bra det finnes et slikt sted, fangenskap eller ikke. Ellers så skyter vi jo det meste av både gaupe og ulv. Hva hadde vi sagt dersom folk i Afrika forsøkte å utrydde løve og elefant?
Odd Tore S.

Null hull, men ukledelig gult belegg på emaljen i lavere stråk.
Jeg synes det tekniske sitter bra her, ingen behov for å justere kontrast eller farger på denne skjermen.
Jeg savner ikke klaring i toppen, men hadde gjerne sett litt mer av gaupa til venstre. Konkret: så mye at detaljene rundt øyet og munnvika hadde vært avsluttet.
Siden jeg er i det saklige hjørnet i dag, skal jeg ikke fundere over grunner til at gaupa gjesper.
Derimot har vi sett vill gaupe som en skygge i Nordmarka, og en unggaupe hadde vel tilhold i Skuibakken en stund. Så de finnes i vill tilstand også, og ikke langt unna.
Det optimale må vel være å skyte gaupe slik at man kan skyte flere rådyr og la ullballer med ben på få ferdes farefritt i sitt naturlige habitat, som da defineres rommelig av sauebønder.
Odd Tore
Inge S.

Rett og slett et knallskudd dette her. Likte dette :-)

Mvh Inge
Ann F.

Odd Tore: jeg håper virkelig at ditt siste avsnitt er ironi!

Og ja, de finnes i vill tilstand i Norge. Antatt 250 dyr i hele landet. FØR årets jakt. Som tillot nedskyting av inntil 50 dyr.

Du har forøvrig rett i at en unggaupe hadde tilhold i Skuiområdet, jeg mener å huske det var ettervinteren 2003. En viltoppsynsmann i Bærum viste meg bilder av den der den lå ved hoppet nattestid og spiste på et ihjelfrosset rådyr.
Men siden er den visst ikke blitt sett, om det er en krypskytter, en bil eller unggaupas vårlige utferdstrang etter make og bolig som fjernet den fra Skui våren 2003, vet jeg faktisk ikke.

Takk til alle for kommentarer, forresten. Det er ikke mer å gå på hverken i topp, bunn eller til venstre, jeg beskar et par trær i bakgrunnen til høyre for balansens skyld og resten er som på opptaket. Tenkte faktisk ikke komposisjon først og fremst når gjespen startet siden jeg endelig fikk en gjesp i ønskevinkelen.

Grunner til at dyr gjesper er ofte ikke at de er trette. Blant mange dyr (ulv, hund, katt, gaupe, rev, for bare å nevne en håndfull) er en gjesp et kommunikasjonsmiddel, et signal om å dempe, ufarliggjøre og roe ned adferd og situasjoner, man er ikke truende, slapp av guttær, ta det rolig.
Men selvsagt kan de være trette også. Det er helt avhengig av konteksten hva man skal lese inn i gjespen.

Mvh Ann
Odd Tore S.

Ja, Ann, det var ironi.
Jeg er litt plagsom sånn, med å sammenfatte synspunkter med motsatt fortegn av de jeg har, og så ha et lønnlig håp om at noen forstår at så gæern er jeg tross alt ikke. Men til stadighet opplever jeg at folk synes slike forskrudde synspunkter passer bra for meg.
Jeg lærer aldri.
Men bildet ditt var fint, og turen ser ut til å ha vært vellykket.
Selv bedrev jeg ca. 1/2 time av vinterferien med å ta bilder av en vill spissmus i fri dressur. Jeg skal ikke bli spissmusfotograf med 300D!!!
Odd Tore
Grethe B.

Synes bildet var flott, og holder meg langt unna diskusjonen om ulldotter etc..:-) Flott blinkskudd, skarpt og fint, og fin bluret bakgrunn!!

mvh
gt
Egil E.

Vakker, vakkert! Har vært så heldig å treffe på slike av en avstand på 5-10m i det fri, og kan love deg at disse imponerer..! Desverre hadde jeg ikke kamera klart (typisk?), men en dag så kanskje :-)
Pent kattebilde...:-D
Ann F.

Takk for kommentarer også fra de sist ankomne kritikere.

Odd Tore: jeg synes det høres spennende ut, jeg, å påtreffe en spissmus som er rolig lenge nok (etter spissmusas definisjon av rolig, formoder jeg?) til at den kan fotograferes. De mus jeg har påtruffet hittil har fartsmessig ført tankene hen til Il Tempo Gigante. Bortsett fra en liten mus som en gang var MEGET fortørnet over at jeg våget å bruke den utedoen hvor den hadde tatt bolig i en gammel trekasse fra Melange Margarinfabrikker, Lillehammer.
AKK-turen til Langedrag, med forsterkning fra BioFoto/Oslo KK v/Gro Kongsten og BioFoto/Kongsberg KK v/Reidun Grønstøl var MEGET vellykket både sosialt og fotomessig, neste gang AKK har en utflukt anbefales det å bli med.

Grethe: takk. Forholdsvis fornøyd selv, også, skulle bare ønske at lillehjernen hade slått inn med tenkning om komposisjon, så den til venstre var blitt med litt mer. Men jeg er meget fornøyd med å ha fått en gaupegjesp fra denne vinkelen.

Egil: kan tenke meg at det var en herlig opplevelse. Skulle ønske jeg en gang var heldig nok til å treffe ett av disse vakre dyrene utenfor et nettinggjerde. Kamera eller ikke.

Mvh Ann
Inger-Lise S.

Et godt bilde,tatt i rette øyeblikk. Rolig og fin bakgrunn som fremhever gaupene.Flott!

Mvh Inger-Lise:)
Tore B.

Bra portrett, dette! Likevel: jeg hadde prøvd å eliminere sidemannen og bare tatt utgangspunkt i fjesets ''symmetri'' og masket hardt inn både fra venstre og nedenfra.
Da blir det mer ''villskap'', etter min mening:-) Forslag kommer på mail.
Per Inge Ø.

Hei Ann.

Jeg ville definitivt ikke kuttet vekk den gjespende gaupens sidemann. At de to sentrale sanseorganene - øynene og ørene - akkurat er med og er rettet mot den som gjesper, understreker at her er det kommunikasjon som foregår, og som kjent er gjesping nettopp dét. Derfor er versjonen uten dette elemente etter min mening mislykket, mens din opprinnelige er vellykket.

Dessuten synes jeg at du har gjort rett i å beholde så mye av gaupens bryst, det understreker en laaaang gjesp som kommer ''helt nedenfra.'' Det er munnen som er aktivt involvert i gjespen som er i fokus, og det er også bra.

Derimot synes jeg du gjør noe dumt når du unnlater å fortelle om opptakstekniske forhold. Når man vet hvilket kamera, hvilket objektiv og eventuelt film som er benyttet får man mye mer relevant informasjon og kan lære mer. Kamera og objektiv som er brukt, er derfor viktige opplysninger det er mulig å lære mye av.

Per Inge Østmoen
Kristian S.

Helt enig i at naboen hører med. men kunne nok likt å sett litt mere av den.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu