Ikke min feil, er det vel?
Hentet bilder i dag og fikk dette makkverket med. Merkelig- det er vel lab'en som har gjort en feil, ikke jeg?
Skulle ikke ha med sola på bildet, men den kom med på det svarte, pluss at en del av forrige bilde, som forøvrig ble helt bra, kom med. Noen tips på å unngå orange solflekker forresten (sola var LAV!)
Utstyr
  • EOS 500N
  • 28-80 mm
  • Brennvidde28mmmm
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Gold
  • Nei
  • AnnetScanninga er dårlig
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger85
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1287} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Svein G.

Det at sola kom med kan komme av at søkeren på kameraet ditt ikke viser 100% av av hva som kommer med på bildet (svært få kameraer gjør det). Du vil derfor få med mer enn hva du ser i søkeren.

Når det gjelder det andre problemet med bildet, så kan det se ut som om kameraet ikke har trukket frem filmen riktig. Var dette f.eks de siste bildene på filmen? Jeg vet jeg har opplevd det samme på et av kameraene mine.

Orange solflekker kan komme av reflekser enten i objektivets linser eller som det ser ut her: reflekser i isen/vannet.
Christian K.

Slik det ser ut for meg virker det som om laben har kopiert deler av to bilder. Skillet mellom bildene på negativet er altså kommet med. Det at det er lys mellom bildene kommer av at sterkt lys sprer seg i filmen.
geir j.

Her er både naturlig reflex i isen og reflekser i linseelementene, i dette tilfelle er alle refleksene gule. Alle bilder tatt rett mot sterk sol vil gi slike reflekser, men refleksenes lystyrke og farge avgjøres av antireflexbehandlingen. Et objektiv med bedre antireflexbe. ville gi svakere refkelser i mørkere farger.
Thor Inge V.

Svein sier at sola kom med på bildet fordi at søkeren din ikke viser 100% av det som kommer med på bildet. Det er en bra forklaring. Grunnen til at du har fått med sola utenfor ruten og litt inn på neste bilde, er at du har tatt bilde av en lyskilde med svært høy intensitet. Da vil det ofte komme en slags ''overstråling'' utover filmruten. Det er også grunnen til at lab'en har mistolket, og trodd at to bilder er ett. Når det gjelder ''solflekkene'' dine, så er det refleksjoner mellom linse-elementene. Og de blir du ikke kvitt så lett i motlys. Du kan f.eks. kjøpe et objektiv av bedre kvalitet. Men du kan også bruke øynene og se i søkeren om du ser noen refleksjoner.
Kjersti D.

Nå har jeg sett på negativet- og der er det ingenting som tyder på at det har blitt trukket fram feil- altså må det vel være lab'en. Det er ikke noe solflekk på det bildet som det er en bit av når det er helt heller.
Hm...Trodde jeg hadde en god linse- det er den som fulgte med kameraet. Canon.
Men men. Det finns ikke noe motlysfilter eller noe- det er jo litt synd å aldri kunne ta bilder i motlys!!!
Vet at refleksene blir verre når en zoomer, så jeg gjorde ikke det, pluss at jeg flyttet på meg for å unngå reflekser- så ingen da jeg tok bildet, men det har vel kommet på likevel.

geir j.

Bildet er ikke så håpløst hvis du kopierer det litt mørkere. Da vil refleksene kanskje bli borte.
Audun S.

Zoomobjektiver gir alltid mer reflekser enn faste brennvidder, henger sammen med antall linseelementer.
Et dårlig filter montert på linsa gjør saken verre. Bruk et godt filter med multicoating, det redusere ikke kvaliteten nevneverdig (et filter kan ikke ta bort reflekser som oppstår inne i objektivet).
Hvis du ikke vil ha med sola på bildet, og ikke ønsker at reflekser skal oppstå (for det gjør de hvis sola treffer linseflata)kan du prøve å skygge med hånda fremfor linsa slik at refleksene akkurat opphører uten at hånda kommer med på bildet. Prøv å holde hånda eller noe annet så langt fremfor linsa som du når. Solblendere duger ikke når sola er like utenfor bildekanten. Har du nedblendingsknapp på kameraet , så bruk denne for å sjekke hvordan refleksene arter seg ved ulike blendere), og at det du skygger med ikke kommer med på bildet. (Ellers er det kjekt med 100% søkerdekning, men det er det desverre ikke mange kamera som har (de fleste er beregnet på at det normalt sitter negativ film i kameraet og at labben kutter i kopieringsprosessen). ;-)
geir j.

Et dårlig filter gir 1 ekstra reflex. Ta det gjerne av!!!!!
Stephen F.

Optikk som følger med et forholdsvist billig kamera holder gjerne dårlig kvalitet, mekanisk, og optisk. Så derfor neste gang, kjøp hus og optikk seperat, og legge gjerne noen ekstra kroner på bordet når du skal kjøpe optikk.

Stephen F.

...du får det du betaler for.
Stephen F.

En ting til, stol aldri på den som skal selge deg fotoutstyr.
Kjersti D.

Takker for tips og råd!
Hadde ikke filter på da jeg tok bildet.
Da jeg er amatør og fremdeles går skole har jeg ikke råd til noe dyre kameraer til 50 000 og må nøye meg med 1/10 av den prisen- så de problemene som følger med må jeg altså bare leve med, tydeligvis.

Jeg er godt fornøyd med det jeg ser og det som kommer på bildet- så det er ganske så nøyaktig- mente å ha med nederste del av sola for å muligens få en effekt- det fikk jeg ikke. Det er mindre enn en uke siden jeg tok bildet, så jeg husker godt at det ikke var noen rare lyder eller noenting- framtrekket var normalt. Skal ordne med bildet i morgen!
Stephen F.

For 5.000. får du et hus, og et veldig bra objektiv(brukt).Dersom selgeren nå har sagt at dette er veldig bra utstyr, så har vedkommende villedet deg.DU skulle kjøpt brukt, f.eks RUDE foto, eller Oslo Kamera Service.
Stephen F.

Glemte et firma til. Du kan også henvende deg til Lømorck Foto.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu