Mars-måne
Bildet er tatt med et lånt Fuji-FinePix kamera i begynnelsen av mars ved 18 tiden om kvelden på tur innover Balsfjord i Troms. Bildet er senere beskåret og lys/kontrast-justert i Photoshop. Halovirkningen rundt månen skyldes en lett disig/skyet himmel. Det gjorde at månen ikke lyste for sterkt.
Jeg offentliggjør bare bilder jeg selv liker, ut over det er ikke jeg den rette til å bedømme mine egne bilder.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-02 20:33:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Fuji FinePix
  • standardobjektiv -zoom
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt gjennom åpnet bilvindu, støttet til vinduskarmen. Kameraets belysningsautomatikk har sørget for resten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger386
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128952} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Hei!

Veldig fint bilde, liker at du har med både fjord, bygd, fjell og himmel, og ikke minst månen. det som jeg synes er veldig synd er at det er mye bildestøy her. det kan gjøres noe med ved hjelp av en pc. Ellers veldig fint.

DN
Thomas M.

Nydelig motiv! Men teknisk er det noe støy...
Gunnar G.

Det er interessant at det er grovkornetheten i bildet (billedstøyen) som kommenteres. Bildet er tatt for noen år siden. I dag har jeg et Nikon D100 som er langt mer lysfølsomt. Men likevel har jeg bevisst fremtvunget billedstøy (grovkornethet) nettopp for å få fram en billedfølelse som likner mer på maleri enn på foto. Noe senere legger jeg vel ut noen eksempler på det. Da skal dere få se grovkornete bilder!
Men i dette bildet her måtte jeg bare godta det kamera kunne levere.
Gunnar G.
PS. Hvordan fjerner man egentlig støy i ettertid, den veien har jeg faktisk ikke gått??
Odd Tore S.

Fint motiv, fine fjell og en måne som er bedre enn gjennomsnittet for landskapsbilder med måne, hvor månen ikke er klonet inn fra et nær samtidig opptak hvor eksponeringen er tilpasset månen som gul ost i solskinn.
Ingen mangel på støy her. Den kan fjernes mer eller mindre ved bruk at Neat Image. NI lager gjerne skogen om til gråaktig grøt samtidig, men er verdt å prøve. Demoversjonen er gratis, søk etter Neat Image på nettet og se hva du får til.
NI er ikke min favorit fordi det har en tendens til å gjøre det det selv vil i stedet for det jeg ønsker, men i begrensete porsjoner kan det være nyttig.
Odd Tore
Avsluttet .

+ mesterlig komposisjon. på rett plass til rett tid.

- ang. den malerifølelsen du har prøvd å få fram: det blir for mye av det gode. det gir meg mer assosiasjoner til dårlig jpeg-komprimering med en dose uskarphet enn til noe maleriaktig dessverre.
Christer B.

Ahh, det perfekte gylne snitt. Det er så perfekt at det blir uutholdelig kjedelig. Men for all del, det er jo sånt som selger. Kunne gitt deg en rekke forslag til frekke beskjæringer, men er ganske sikker på at du er uenig. Så stå på, noen må jo følge reglene også.
Johan G.

Med hvit ramme sitter det godt. NeatImage er ikke nødvendig, støyen sjenerer overhodet ikke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu