Karlsbrua
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger498
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Jan Frode A.

Et vakkert bilde fra en vakker by!

Fine toner, flott utsnitt. Liker denne vinkelen på bildet, anderledes enn 'standarden' med fokus direkte på brotårnet. Artig å se broa såpass folketom.

Denne byen er jeg virkelig fasinert av.

mvh -jfa-
Terje M.

Hei. Du har vært i Praha ser jeg !!! Mye fin arkitektur der. Kansje ikke rette årstiden å reise? ser ganske ''hustri'' ut dette her!!!!! M.H. TerjeMj.
Fred S.

Definitivt hustri, ja, Terje. Bildet er tatt tidlig på morgenen den dagen vi reiste tilbake, Jan F., derfor såpass folketom. Selv seint i februar gikk vi i kø på brua midt på dagen.
Praha er i det hele tatt en fenomenalt flott by; eneste ulempen er at all trafikk på flyplassen lammes når det snør. Vi ventet i tretten timer før flyet vårt kom avgårde tilbake til Norge, etter at små traktoret hadde pløyet i sørpa på rullebanen hele dagen. Takk for kommentarer.

vh fred
Avsluttet .

Praha er en aldeles flott by med arkitektur man ikke finner mange andre steder.

Jeg likte også valg av utsnitt veldig godt, samt vinkelen bilde er tatt fra. Tonene i bildet er heller ikke å forrakte.

MvhJRH
Bjørn H.

Jøss så kult Fred ... sto på samme plassen i februar og tok bilder selv i snøkaoset .... dæææven hadde vi bare visst .. hehe .. skulle vi ha preika over en tjekkisk øl gitt -

For meg var det virkelig en opplevelse... bare så estetisk, romantisk og vakkert på alle måter - (jeg vil tilbake) :))

Jeg likte nettopp at det var vinter og snø der nede. Bildemessig står det jo så flott opp til alle disse duse pastell fargene som ellers var å se -- vel vel ...

Bildet er klasisk og fint komponert -

Liker også vinkelen du har jobbet fra -

Tonene kler bildet og gir motivet unektelig litt mer'' østblokk feeling'' .... :))

Tja ... hvis man kunne ønske noe ''ideelt sett'', kunne det kanksje vært et vassere lys - morgen eller kveldlys ...med lys i denne lykta f.eks -

Og muligens litt mer raffinert og spennend utvalg av menneskene på brua ... d.v.s. .. kanskje bare en syklist, eller et forelsket par, eller en ensom katt eller noe sånt ... om du skjønner -

Noe som kunne pirre sansene mer - tja ... men men ... du kunne vel kanskje ikke stå der i timesvis.... du var vel ikke helt aleine tenker jeg ...

Men som sagt - jeg liker bildet fra PRAHA :))

Bjørn ;¤




Marius F.

Praha er visst en meget vakker by og synes du formidler et vakkert stykke av byen her. Flott teknikk og vakre toner i bilder. Fint utsnitt hvor broen er med på å føre blikket innover bildet. Meget pent!

Mvh, MF
Fred S.

Takk til Jan Roar, Bjørn og Magnus !
Ja, det hadde vært noe det, Bjørn ! Skulle gjerne ha tatt en øl sammen med deg i Praha, vi smakte på brygget nå og da, ikke til å unngå når de hyggelige restaurantene reklamerte med halvlitere til 29 korunas, og vi attpåtil en stund svevde i den villfarelsen at ølet inneholdt 12 % ! En fabelaktig by; har aldri vært der før, men vil tilbake. Hadde håpet på en kombinasjon av tåke og sol der borte, men det var mest grå, pregløs vinter med flatt lys, og bildene ble deretter. Er helt enig med deg mht. til dette ha noe ''sansepirrende'' på brua; har til og med forsøkt å klone inn noe(n) i den sjangeren, men det ble så teknisk mislykket og søkt at jeg droppet det. Var der klokka halv åtte om morgenen for å få en mest mulig tom bru, og tok det jeg fikk. Men brua står der forhåpentligvis til neste gang.

vh fred
Anniken S.

Shopping, shopping, shopping....... åh som jeg lengter tilbake til Praha.
Byen jeg aldri går lei. Turen går tilbake for 4. gang i november.
Det denne byen ikke har, trenger du heller ikke!
Har trasket noen turer over broen,
byens beste diskotek ligger rett ved siden av :)
Et yrende liv til vanlig på denne broen, men du har jo sikret deg en god plass så tidlig på morgenen. Annerledes å se den så vinterkledd og kald.
Vanligvis er den proppet med gateselgere og andre gjøglere som skaper mye liv og røre. Vlatva sniker seg rolig under og Praha borgen kan beskues..... Dette er flotte saker Fred, man bare MÅ bli forelsket i denne byen.
Ville ha kastet på en liten dæsj til med kontraster på bilde.
Fred S.

Hei Anniken ! Bortsett fra dette med diskotek og shopping er jeg helt enig med deg når det gjelder Praha. ( Er for gammel for Disco, og shopping er ikke min styrke. Selv kona nøyde seg med å handle til ungene. (Men hun ble hektet på skoutvalget)
Tydelig at du kjenner byen, selv var vi der for første gang. men det ga mersmak.

Skulle gjerne ha kommentert det siste bildet ditt, men det ligger på billedkritikken, og jeg har ikke tilgang dit. Men ikke av dine beste, er nok litt enig med Arne S. i mya av det han sier. Du tåler å høre det !?

vh fred
Janne L.

Flott behageligt bilde. Det ser kaldt og ufyseligt ut, men alikevel så har det et roligt drag over seg. Flott.
Janne
Odd Tore S.

Utførelsen her minner meg om glanssidene i ''Teknikkens vidundere i fartens tidsalder'' fra ca. 1934 når det gjelder fargevalg, bruk av kontrast og klarhet.
Der hadde de ikke spart på innsatsen, og dette er derfor et positivt utsagn fra min side!
Har ikke så mye å si ellers, bildet er vel nærmest ''klassisk'' i stil også, og passer godt til den teknikken du har valgt.
Odd Toer
Avsluttet .

Stund siden jeg har sett på bildene dine, nå som jeg ikke har bokmerking lenger...heheheh...

Flott bilde, med fine kontraster....har selv vært på den brua....praha er en vakker by......

God Påske

Mags:D
Fred S.

Takker for nye kommentarer her også, og god påske tilbake, ikke minst til deg, Magne. regner med du skal til fjells.

vh fred
gaute h.

Sjå her ja Praha er også fotogen om vinteren , BRA BILDE
Gaute
Kristoffer L.

Selv om jeg bare har vært én gang i Praha selv ( http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_fotograf.cgi?bruker...rieid=8078 ), rakk jeg å bli både imponert og bergtatt av denne vakre byen.

Jeg er litt sent ute, men slutter meg til kommentarene fra andre Praha-elskere ovenfor. Dette var et både pent og godt bilde!

- Kristoffer
Kristel S.

Hei Fred :)
Ditt siste bilde her inne, hvor du oppfordret til 'slakt', så jeg på som en god øvelse for øyet. Senere, etter å ha fulgt diskusjonen i løpet av dagen, tenkte jeg; hvorfor ikke ta for seg hele mappa di ;)
Det blir ingen lett sak, det har du jo fått høre flere ganger i dag, men at bildene dine ikke kan gis kritikk er jeg uenig i (en kan snu på flisa og si at; Nina Simone synger så heslig og falskt, at henne kan ingen like! Det blir like dumt.) Om jeg får det til er en annen sak, men øvelse gjør mester. Og det er trygt å øve her hos deg :)
Håper du syns det er greit, og at du til og med kan få noe ut av det selv etterhvert.

Dette bildet har jeg sittet og sett på før, og har siden gått og tenkt på om jeg kan få råd til en tur hit snart.
Jeg synes det er veldig deilig å se brua uten vrimmelen av turister og kunstnere. Praha er en by jeg liker å rusle rundt i alene, i regnvær, med hodetelefoner som gir rolig klassisk musikk, og bare la den mektig behagelige stemningen synke inn, nikke til en og annen annen rusler. Jeg føler meg hjemme i Praha.
Det er akkurat denne stemningen, som jeg liker så dypt og inderlig, jeg synes du formidler utrolig bra her.

Dette er sikkert super-duper-pirk (hadde vært fint om du ville gi meg tilbakemelding på det, så jeg kan lære meg hva som er viktig og ikke), men jeg synes noen av de loddrette linjene virker noe skjeve? Det gjelder spesielt hjørnet på bygningen til venstre, og på spirene øverst porten på karlsbroa (kanskje hele bygningen). Ja, faktisk kan det virke som mange av spirene er litt i ulaget. Det er i tilfelle snakk om mikroskopiske greier, så jeg er slettes ikke sikker på om det bare er en illusjon.
Bildet virker som det heller litt mot venstre, men det er forferdelig vanskelig igjen å se om det er en illusjon, og bygningene har helt sikkert sine skeivheter. Av en eller annen grunn fester blikket mitt seg hele tiden til den øverste hvite linjen på den nærmeste statuen, og jeg tenker at den ville jeg brukt som utgangspunkt. Men, så ser jeg stolpen foran, den ser jo bein ut? Arh, nå er det rett før øynene går i kryss, og da er det på tide å gi seg! Jeg tror jeg har drømt meg bort i dette bildet i halvannen time nå!!! Og på en så u-kristelig tid!!
Takk for opplevelsen.

Mvh Kristel.

Fred S.

Hei Kristel, forholdsvis tidlig en lørdags morgen: Ta for deg hele mappa mi, sier du ? Da skal du få litt av en jobb ! Men for all del, alle her inne synes det er morsomt når ens egne, gamle bilder kommer fram i lyset igjen, så få på deg Orderud-sokkene, og sett i gang når du får ånden over deg.
Og selvsagt er det bare tull at ikke bildene mine kan kritiseres: Det er haugevis med ting å henge seg opp i; selv om motivene mine kanskje er litt pene og ''ufarlige'', som det hevdes, så er det nok av tekniske mangler. Fotoapparatet mitt er ikke særlig avansert, og jeg kompenserer ofte for det med å gjøre de merkeligste ting i Photoshop, og selv forholdsvis utrente øyne bør kunne oppdage både små og store ''feil'' i bildene mine. Så jo, det kan sikkert være god trening for deg, og det er hyggelig at du vil satse på mine bilder. Regner imidlertid med at du går lei etterhvert.

Praha er en flott by, ja, skjønner at du har vært der, og det er en by å drømme seg bort i, hvis en samtidig har lommeboka såpass godt plassert under klærne at ingen får kloa i den. Det ER mange tårn og spir der, et kamera fortegner en del, så skeive linjer kan det nok bli. Rettet opp ''hovedlinjene'' her før jeg la det ut, brukte faktisk takrenna til høyre i bildet som ''mal''. Ser nå at den ikke er helt snorrett, så når du finner små skjevheter enkelte steder kan sikkert det stemme, vanskelig å unngå slikt. Ellers har jeg tonet bilde; jeg bruker ofte det som middel for å få fram en eller annen stemning.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu