Solnedgang i april
Sløret himmel mot vest. Tatt med telezoom.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-11 13:07:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • zoom 80-250mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt på frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger580
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130043} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thomas M.

Utrolig BRA!! Det er slike bilder jeg savner...
Flott utsnitt, nydelige farger, fin speiling og til slutt det beste av en solnedgang, solen :)


mvh thomas mørch
Lars W.

Sjeldent jeg tipper over av begeistring av solnedgangsbilder, men denne var godt over snittet. Flott stemning, godt komponert!
mvh
LarsW
Nikolai E.

Et av de virkelig bedre solnedgangsbildene, ikke bare den et fint stemningsbilde men flott naturbilde samtidig. Komposisjonen sitter perfekt, jeg vurderte først om sjøen i underkant kunne kuttes litt, men kom fram til at sjatteringene i flaten (strømforhold?) gjør den levende og alt må være med. Det som kunne vært forbedret er en selektiv justering av fjellsiden til høyre for solen. Den virker disig og kontrastløs, ved å gjøre det mørke ganske mørkt ville du oppnå en bedre balanse i forhold til de mørke skogpartiene i forgrunnen.
Odd Tore S.

Solnedgang med detaljer i forgrunnen som ikke er siluetter sammen med sol som ikke er utbrent er ikke det mest vanlige. Her er landskapet både storslått og rolig samtidig.
Jeg synes den litt grå tonen passer bra sammen med sola, som nødvendigvis må være noe sløret om landskapet skal bli såpass opplyst.
Gjør seg bra!
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Min første tanke då eg ser dette er at det kunne like gjerne vært to bilder,
massevis av fin stemning her både i himmel og sjøen,
nedre del kunne også stått åleine i et panoramaformat.

Mvh IAV
Gunnar G.

Jeg har forsøkt å gjøre fjellene noe mørkere, etter antydning fra Nikolai Enes, men resultatet blir at bildets mørkere deler gror igjen, og jeg mister noe av det som er virkeligheten, nemlig at solnedganger egenlig ikke er så mørke som mange bilder viser. En amerikaner klagde for noen år siden til sin reiseoperatør etter et besøk i Nord-Norge over at midnattsola så ut som en vanlig sol og natta var lys, noe som var ytterst skuffende. Han hadde bare sett bilder av midnattsola hvor sola var en lysende kule på en mørk himmel, og det var det han hadde reist til Norge for å oppleve!
At dette bildet er blitt såpass lyst som det er, skyltes utelukkende de tynne disaktige skyene i horisonten. Ellers hadde dette bildet trolig også blitt et klassisk ''midnattsol-bilde'', selv om det er tatt i begynnelsen av april i fjor.
Gunnar
Nikolai E.

Interessante innlegg fra OTS og GG (fotografen). La meg få presisere: Jeg kunne ønske meg at fjellsiden til høyre hadde litt mer kontrast, dvs at de mørke feltene kunne vært mørkere. De lyse feltene (snøen) er bra som det er. Ideen min er at et mørkere inntrykk av fjellsiden vil balansere med de mørke skogpartiene. Altså en ren komposisjonsmessig justering. Himmelen er jo helt perfekt, og det er et bra poeng at solskiva kommer så godt fram.

Ellers en herlig historie fra Gunnar om turisten som klage på at midtsommernatta var for lys.Vel, de som lagde turistbrosjyren har kanskje aldri sett midnattsola selv :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu