Alteret
Detaljer fra kapellet. Legg merke til detaljene i Altertavla.
Bildet inngår i albumet Iskalde saker - Bilder fra SORRISNIVA - stedet for iskalde opplevelser.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma EX 12-24mm f4.5-5.6 Aspherical DG
  • Brennvidde13mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ og ærbødighet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger544
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130140} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjørn H.

Detaljrikt til tusen..... og får et kjølig og flott lys -

Meget visuelt bilde Wencke -

Syns denne serien din er veldig veldig bra, og håper virkelig hotel direktøren vet at du sitter med en fin serie bilder på lur ... hehe ...

Bjørn ;¤

Inge S.

Du gir deg ikke?:-))
Det er bare utrolig fin serie dette her.
Men det kommer mer? Jeg nyter dette.

Mvh Inge
Gunnar G.

Øvre del av bildet er vakkert, rent og fint med hensyn på elementer og farger. Komposisjonen er også bra, selv om jeg skulle ønske at den ene ''istappen'' ikke hadde vært over korstets øvre del. Likeledes at den venstre ''istappen'' i høyre dekorasjon ikke hadde hatt sin skrå nerkant akkurat langs konturlinjen av alterflaten oppe. Du burde altså ha flyttet deg (kanskje) 10 cm til høyre for å unngå disse to tingene. Det som jeg synes er mest problematisk i bildet er dets nedre del med stoler og reinskinn. Selv om reinskinn er en selvfølge hvis man skal sitte her inne, betyr ikke det at de er like gode som elementer i et stilfullt bilde. Som turistbrosjyre-bilde er det OK, men her på Foto.no antar jeg du viser bilder fordi Bildet som sådan er interessant. Og det er nettopp i vurderingen av bildet som kunst at jeg får problemer med reinskinnene. På en måte synes jeg det ødelegger den rene stemningen i bildet, som er ganske fatastisk. Kanskje er det for lite reinskinn med? Skulle bildet vært tatt lengre bak, slik at man så både stoler og reinskinn? Hvis du var alene i rommet, kunne du kanskje ha fjernet alle skinnene i stolene, og latt skinnet på gulvet foran alteret ligge. Men da måtte du ha snudd litt på det slik at det lå pekende direkte mot alteret, og ikke som nå, noe på skrå.

Dette ble kanskje mye, men dette bildet er så bra i utgangspunktet at jeg syntes du fortjener litt grundig vurdering av bildet og dets elementer.
Gunnar G.
Odd Tore S.

Du overbelaster min evne (og tid) som kommentator for tiden!
Men her må jeg kommentere, fordi dette bildet gir de ''riktige'' fargenyansene i forhold til is og kulde, slik jeg ser det.
Resten får være til en annen gang, men tilbakemeldingen om lys og farger synes jeg er så viktig (og positiv) at den måtte jeg bare få avgårde.
Odd Tore
Venche J.

Tusen takk for kommentarer og gode råd. :)

At dette bildet fikk de helt riktige fargene kommer ganske enkelt av at jeg endelig fikk litt kaldt dagslys som medhjelper. Etter denne fotoseansen har jeg fått en ny forståelse for begepet lysmåling. En ekstern lysmåler ville gitt bedre kontroll under slike forhold - det tror jeg at jeg ønsker meg. :)

Bjørn, ja jeg ble fornøyd til slutt. :)
Inge, jeg er utrolig sta når det er noe jeg vil.
Gunnar, dine kommentarer tar jeg med meg på veien. Takk. :)
Odd Tore, nå skal jeg ikke slite deg ut mer. :)

Jeg lar dette være det siste bildet i serien her inne. For de som ikke er blitt mett. Det finnes flere bilder fra ishotellet på portfoliosiden min:
http://weje.foto.no/

Som et siste lille sukk denne gang vil jeg takke alle dere som har kommet med tilbakemeldinger.
<bold>Uten deres hjelp ville jeg aldri fått så god forståelse for å *ta bilde*.</bold> En spesiell Takk til Reidun - hun har jeg lært mye av.
Avsluttet .

Heisann

Jeg er enig med Odd Tore i at det stemmer godt med lys og farger her. Imponerende skue rett og slett. Synes absolutt du har fått frem den riktige stemningen i dette rommet.

Bildet bærer preg av å være veldig ''lett'' i øvre del. Jeg synes det bør være det også, og det gir de rette assosiasjoner til et kirkerom.

Flott levert !

Svenn
Ketil M.

flott, mangler bare en person i bildet
Jonny E.

Hei igjen Wenche

En skikkelig god serie det her,
Alta Iglo Hotell må vel ha bruk for nokka av dette i markedsføringa si.
Interessant og lese kommentaran til Gunnar Graff om de små detaljan.


Ha ei god helg begge toan

. JonnyE

Odd Tore S.

Hei igjen!
Ingen fare for at du sliter meg ut, jeg har mange naturlige forsvarsmekanismer mot slikt. Men det er så mange lyster som må følges, og da må også ting jeg har god lyst til priorieres vekk nokså ofte.
Nok om det.
Du skriver at du ønsker deg ekstern lysmåler. Nå var jeg en ganske lang periode tvunget til å bruke en slik, fordi kameraet mitt ikke hadde lysmåler eller at den ikke funket.
Etter min erfaring til nå, er den beste lysmåleren jeg har hatt histogrammet på kameraet. Har jeg tid, kjører jeg helt etter den, og eksponerer mot høyre, dvs. slik at jeg utnytter kameraets dynamiske område uten å brenne ut. Det blir gjerne flere forskjellige eksponeringer av hver motiv.
Men fargen på mange av bildene dine er ikke en følge av uheldig eksponering, men heller at lyset er for rødt i forhold til det jeg synes er passende. Her har du muligheter til å justere med hvitbalansen, slik at bildet går mer mot kaldere fargetoner.
Jeg vet ikke hva du har gjort her, men det skulle være rart om det ikke er noe å hente her eller i PS.
Odd Tore
Venche J.

Takk for kommentarene til de siste. :)

Odd Tore, dersom du går på portfoliosiden (serien iskalde saker) og ser på bildet av hele iskapellet (stående format), så ser du at lyset er riktig. Dette bildet er tatt med 20 millimeter fastlinse med lysstyrke 2,8. Det er et Nikon Nikkor objektiv. Alle bildene tatt med sistnevnte objektiv får riktig farge på lysene allerede i RAW-filene, dvs. de sprekker ikke over i rødt. Jeg tror det er Sigmaen som ikke er god nok på slike farger i dårlig lys. Det blir iallfall min konklusjon etter å ha brukt begge objektivene under samme lysforhold.

Alle opptakene er gjort i RAW med WB på clody (5500). I RAW-pluggen har jeg brukt 3200 - 4200 k, avhengig av lysintensiteten/farge mot isveggene.

Det er mulig jobben kan gjøres bedre i PS, men jeg er iallfall ikke i stand til det - ennå. :)
Wenche.
Lars-Anders M.

Meget vakkert bilde. Her er farvetemperaturen ok. Stå på.
Odd Tore S.

Hei enda en gang!
Jeg har sett på portfolioen din. Sigmaen lager jo ikke alltid bilder som har rødstikk? Men den kan jo ha et innebygget rødstikk som gjør at bildene lett tar av i denne fargen.
Jeg har en Nikkor 24 mm som har tendenser til grønnstikk, så objektiver med fargestikk finnes. Dias tatt med det er alltid mer grønnaktige i fargen enn andre dias som ble tatt samtidig med Nikkor 50 mm eller Nikkor 200 mm.
Siden jeg ikke bruker RAW enda selv, har jeg lite å bidra med videre. Men jeg følger med.
Odd Tore
Roger K.

Hei hei, Wenche!
Må si du kom herlig i mål med denne serien fra ishotellet i Alta. Tåler flere slike bilder. Ser du fikk en annen tone i dette bilde og kan sikkert ha noe med tilførsel av litt dagslys. At objektivene har forskjellige fargegjengivelse opplever jeg selv også. Noe mulighet har du i hvitbalansen da denne også kan finjusteres litt. Nå føler jeg ikke dette har vært et minus for din serie her. Det virker godt gjennomtenkt og praktfult utført fra A - Å.

Ha en fin dag

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu