- Gamalostbygdi - Vik i Sogn
Når en kommer fra Voss, kjører over Vikafjellet med 3 meter høye brøytekanter, da møter man dette utrolige utsynet! Vik er ei perle, inneklemt mellom fjell, og fjorden åpner seg utover.

''Gamalostbygdi'' kalles bygden, for her ligger det eneste gamalostysteriet i verden. ''Gamalosten inneheld svært lite fett og har ei helsefremjande verknad'' sier reklamen

At denne bygd i tidligere tider har vært svært viktig stadfestes ved at det finnes 2 kirker som er bygd på 1100-tallet: Hoppestad Stavkirke og Hove Steinkirke

Bildet er tatt 11.mars i år
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-15 12:01:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-03-15 13:50:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Sony F-717
  • -
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger700
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130381} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bjarne J.

Imponerende, for et land vi har!
Nikolai E.

For en utsikt! Virkelig flott komponert med bydga i forgrunnen, fjellsidene utover fjorden, og og det massive landskapet på andre siden av Sognefjorden. Ser ut til at du har fått med deg ferga mellom Hella og Balestrand (som ligger lenger ute til venstre i fjorden). Flotte snødekte fjell.

Fint med teksten til bildet, gjør det hele mer interessant og severdig (gjelder alle bildene dine). Reine Vestlandsreklamen! :)
Hege J.

Hei Oddbjørn!

Henger meg på skryten til Bjarne og Nikolai.
Dette var virkelig vakkert! :-)
Velkomponert bilde fra et utrolig utsiktspunkt.
Fin historie til bildet ditt - som alltid. Er litt misunnelig på muligheten du har til å farte sånn rundt i landet vårt og se alle perlene Norge har å by på. ;-)

Dette er det klasse over, Oddbjørn! :-D

Ha en strålende søndag!

Mvh Hege
Vegard L.

Flott Norges reklame. Jeg lurte på om jeg skulle foreslå en forgrunn, men bygda fungerer bra nok som forgrunn. Hvor man skal kutte i bunnen er vanskelig å vite, du har kuttet noen hus, men det er vel vanskelig å unngå.
Mvh Vegard
Venche J.

Vakkert. Enig med det positive som er sagt av de over. :)

Wenche.
Kjetil M.

Et vakkert bilde fra Norges desidert vakreste fylke!

Hilsen Kjetil
Stine J.

Nydelig natur du gjengir her. Flott bilde. :-)

mvh Stine
Oddbjørn W.

Takker så mye for denne overveldende tilbakemeldingen. Jeg blir både dypt takknemlig, og ydmyk...

Selv synes jeg bildet er vakkert, og det som for meg gjør det litt ekstra - utover at dette er en perle av en plass - er den blå fjorden mot den hvite snøen.

Utsnittet kan en selvsagt diskutere, men jeg valgte utsnittet i bunn utfra at bebyggelsen ble mer og mer grisgrent oppover lia. Og at jeg da måtte kutte på tvers noen hus var vanskelg å unngå. Tror ikke dette er særlig sjenerende, men slike ting er alltid interesant å diskutere.

''Norges desidert vakreste fylke'' skriver Kjetil. Ja, jeg skal ikke være uenig. Ihvertfall er det en fornøyelse å fotografere når en har slike landskaper foran seg med blåe fjorden, bratte fjell og dype daler.

Og ferjeruter blir vi også informert om av Nikolai. Lokalkjent?

Mange, mange takk til dere alle sammen som har tatt dere tid til å kommentere dette bildet!
Thor Arne U.

Herlig bilde Oddbjørn !!

Her er det bare å henge seg på tidligere talere..... ord blir fattige....

- thor arne
Oddbjørn W.

Mange takk for kommentaren, Thor Arne.

Har lagt inn en ny versjon med et større utsnitt, som i klartekst går ut på mer forgrunn. Vesjon 2 og 3 er identiske i utsnitt, men jeg så at versjon 2 ble for matt i fargene. Versjon 3 skal være bra

Eller....?
Nikolai E.

Har sett på de to nye versjonene, og synes faktisk at det ble bedre enn ditt første utsnitt. Her har du større fokus på forgrunnen, dvs Vik. Vi ser mye mer av bygda, ser hva som er utviklingen (nytt byggefelt til venstre), og naturen rundt sentrum. Stort pluss at du har fått med litt av granskogen i lia opp mot utsiktspunktet, det gir en fin innramming, og bedre dybdefølelse.
V3 med bedre kontrast er vel å foretrekke framfor v2.

Om jeg er lokalkjent? (ref ditt spørsmål lenger oppe) Neida, det er mange år siden jeg kjørte over Vikafjellet og kom ned denne vegen. Før hovedveiutbyggingen østover, var denne strekningen mer benyttet for å komme seg til indre av Sognefjorden, eventuelt over Sognefjell.
Oddbjørn W.

Da jeg så gjennom bildene jeg hadde tatt fra Vik Så jeg at dette bildet muligens kunne ha noe for med sitt større utsnitt. Derfor var din tilbakemelding kjærkommen og hyggelig.

Mange år siden du kjørte her, skriver du. Da synes jeg det er på høy tid å ta en ny tur. Du nevnt ferja i bakgrunnen, og da vet du sikkert også at om du tar til høyre eller venstre kjører du inn i noe av det flotteste landskapet her i det sørlige Norge! Og husk å ta med NAF-boka - som kan kjøpes fritt nå i bokhandel om du ikke er med i NAF. For meg er den uunværlig!

God tur - og mange takk for kommentaren, Nikolai!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu