Rådyr
Tatt akkurat i det vintersola senker seg over Namdalen.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon F-5
  • Nikkor 70-210 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger728
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Vegard L.

Hei Kjartan. Du er aktiv for tiden :-). Flott dette. Å ta bilde av rådyr er ikke det enkleste. Du har fått det skarpt selv om det er i bevegelse.
Mvh Vegard
Svein B.

Tja, vet ikke helt jeg Kjartan. Lyset er fint, men det blir en noe kjedelig avbildning dette her, ihvertfall tatt i betraktning av hva jeg føler normalt kan kreves av deg. Det ser også fryktelig ''rådyr på foringsplass'' ut, med alt tråkket i snøen i forgrunnen. Uten en situasjon som øker innholdet i bildet synes jeg det kreves mer av miljø og omgivelser for at bildet skal nå opp.

Mvh
Svein B
Fred S.

Hei Kjartan: OK bilde, men jeg er nok litt enig med SB, det hele blir litt tamt denne gangen, og det med foringsplass....... (Har du vært på Himo ? ) Regner med at du kan puste ut nå etter Norge Rundt-innsatsen ( som du gjorde med all ære i behold), og at du etterhvert varter opp med bilder med god, gammel Trana-spenst.

vh fred
Kjartan T.

Hei Vegard, takk for en kjapp kommentar. Fint at du likte det, rådyret er et nytt dyr i portfolien... Har mange helt greie bilder av det, og dette er liksom et helt standard bilde for å legge inn i mappa med -Norske dyr-.

Svein B - du har rett, og takk for at du forlanger mer. Da er det bare å reise ut for å prøve igjen... eller lete litt i arkivet - for det finnes noe med mer hopp og sprett og spenning i. Lover å prøve å komme sterkere tilbake :)

Og Fred, takk for skryt av Norge rundt innsats og ''slakt'' av bildet. Jeg synes det er et helt greit artsbilde av rådyret, men er altså fornøyd med at det forlanges mer... Du har rett i at det er tatt på Himo... Men det tok jammen lang tid før de tok sjansen på å komme fram sammen med elgen. 11 elg og 6 rådyr sist jeg var på besøk hos Jon Håvard.
Stig B.

Høres ut som et sted med artige muligheter, dette Himo :-)

Som artsfoto er dette teknisk greit, jeg ville puttet det i kofferten under rett merkelapp og gått ut etter mer. Enig i at vi må stille større krav til deg etter det du har vist tidligere, du kan mer.

Jeg følger imidlertid alltid en ''stige'' når jeg treffe nye arter; først ''skaff et bilde'', deretter ''teknisk bra artsfoto'', så helst miljøbilde, og til slutt adferdsbilde. Jeg har masse på steg 1 enda :-)

Helt enig med FS mht skryt til din tv-innsats.

Mvh Stig
Jan W.

Må si meg enig med SB her Kjartan.

Synes det er nesten vanskeligere å lykkes med disse firbente enn med fuglene. Har en god del slike av rådyr her i arkivet selv og.
Men på den annen side er det jo greit å legge ut og for å få et lite spark på leggen om hvor landet ligger.

Mvh. Jan
Kjartan T.

Jepp, takk for kommentarer Stig og Jan. Ta et søk på dotten så ser dere at det er forholdsvis vanskelig å ta gode rådyrbilder. Tror ikke det er noen skikkelig gode som viser rådyra i dyp snø eller gode miljøbilder vinterstid.

Det er ikke noe man brenner av i farta ut gjennom et bilvindu, (hvis du ikke har enorm flaks da) det er et motiv som må jobbes med over tid.
I'll be back... Det er fint å få et spark på leggen:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu