En ren avbildning
av sigarettholdegropen på et glassaskebeger
Utstyr
  • Nikon COOLPIX880
  • -
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • AnnetKameraet stod på en genser inne på en kafé. Spotlighter lyste ned på askebegeret som stod på et lyst trebord. Har endret fargemetningen pittelittegranne. Unsharp mask filter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_13076} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Tor Olav K.

Øh... Beklager. Det var ikke fargemetningen jeg endret - det var toneomfanget.
Mvh Tor Olav
Eivind A.

Faktisk ikke helt skarpt. I tillegg ser jeg med én gang at det er tatt med digitalkamera. Vet ikke helt hvorfor.

Mvh, EHA.no
Carsten A.

Makroområdet byr på mye interessant, men slikt som form og komposisjon må til også der om det skal blir noe bilde av det, og det er det ikke blitt her. Ellers er bildet nærmest monokromt, skyldes antakelig fargetemperaturen ved opptakslyset. Jeg trodde dette digitale kameraet kunne stille hvitbalansen etter opptaksbelysningen, men denne funksjonen ser i tilfelle ikke ut til å være brukt.
MVH CA
Jomar H.

Kan du røpe hva motivet er?
Carsten A.

Les ''Teknisk'', så ser du det!
MVH CA
Tor Olav K.

Takk for kommentarene.

EHA:
- Ja, jeg må rømme inn at jeg plagdes litt med å få plassert fokus riktig. Jeg ønsket å ha fokus på det ''hjørnet'' som er nesten skarpt og som har en utbrent liten flekk.

-Siden kameraet ikke har manuell fokus, så forsøkte jeg gjentatte ganger å plassere ett av de 5 tilgjengelige fokusområdene over dette ''hjørnet''. Men det ser ut som kameraet likevel plasserte fokusplanet litt lenger bak i bildet enn det jeg ønsket =(

- Grubler ellers litt på om du synes at de bildene som du mener å gjenkjenne som digitalkamera-bilder, er av dårligere kvalitet enn bilder som stammer fra ''analoge'' mediaer.

CA:
- Det stemmer at dette kameraet har mulighet for å korrigere hvitbalansen (opptil flere metoder), men det er ikke alltid jeg ønsker å benytte disse (f.eks. i ''den blå timen'').
- Før jeg tok dette bildet prøvde jeg meg med noen bilder der jeg korrigerte for den noe gulaktige fargen lyset i rommet hadde, men kom raskt frem til at jeg ikke likte resultatet.
- Og JA bildet er nærmest monokromt i oransje toner. - Dette fordi motivet bare inneholdt følgende elementer: ''offwhite'' vegg, gulaktig bord, en tankte varmtonet glass og gulaktig lys. Altså ingen andre farger. Dermed ville også en hvit-balansejustering bare ha ført til at tonene istedenfor hadde gått i varianter omkring grått.

Med vennlig hilsen fra Tor Olav
Thomas A.

liker bildet mget godt.
Carsten A.

Vet ikke riktig hva som (utover tekniske opplysninger) skulle røpe at dette er et digitalt opptak. Jeg har sett ganske mange bilder fra Nikon CoolPix 880, og det er åpenbart at kameraet kan lage filer med ganske høy kvalitet. Manglende manuell fokusering er selvsagt et alvorlig drawback.
MVH CA
Eivind A.

TOK: Det er ikke lett å si hva det er som gjør at jeg ser forskjell på digitale og analoge bilder. Kanskje er det fordi digitale kameraer har noe ''oljefarge'' i utbrente/hvite områder, hvis du skjønner. Dessuten er skarpheten ... hmm... annerledes.

Jeg vil ikke si at digitale bilder dermed er dårligere enn analoge. Overhodet ikke. Men et digitalkamera må følgelig koste mye mer enn et analogt kamera, hvis optikk og øvrig ellers skal være av samme kvalitet.

Mvh, EHA.no
Lars-Anders M.

Bra.
Tor Olav K.

Ville bare nevne en liten oppdagelse jeg gjorde for noen uker siden: CoolPix 880 har faktisk mulighet for å stille fokus manuellt. (Men denne finessen er ganske godt gjemt.)

Ellers takk til TA of LAM for kommentarene.

EHA: Jeg har nok ikke lagt merke til ''oljefargene'' some du nevner, men jeg skal prøve å kikke nøyere etter på digitale fotografier jeg kommer over.

Med vennlig hilsen fra Tor Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu