Kongeørn på Rådyrbukk
Jeg har jobbet en del med Kongeørn i vinter og noen bilder har det blitt så her er ett til.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-15 21:47:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 10 D
  • EF 70-200 mm. f2,8 IS.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1084
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130775} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
David O.
Very powerful Rolf. Excellent focus on the eye and super boche.Nice to see ( or should I say feel ) natural shots like this.Awesome
Avsluttet .
Utrolig flott.......
Hvordan er det mulig å komme så nært med en så pass kort brennvidde.
Har selv samme kamera og objektiv (uten IS) og trodde ikke det var mulig med slike bilder uten 4-600mm objektiv.
Vi du røpe litt om hvordan det er tatt , f.eks om hva du har brukt som kamuflasje og hvor nærme du satt.
Hvis det ikke er en hemmelighet da , hehe.
Bent O.
Hei Rolf.
Et av mange fantastiske bilder du har tatt av ørnen! Veldig inspirerende å se på bildene dine, og jeg vil som HB spør om veldig gjerne ha litt info om de samme tingene hvis det lar seg gjøre. Har tenkt meg å prøve på kongeørnen selv til neste år, og er veldig interessert i gode tips fra en som deg.

Mvh Bent
Vegard L.
Veldig flott Rolf. Ikke mye å utsette på dette. Det hvite feltet i venstre hjørnet stjeler kanskje litt av oppmerksomheten, men bevares. Fargene virker ellers naturlig og bra presentert.
Mvh Vegard
Rolf S.
Takk for kommentarene, jeg legger ut ett bilde av hytta jeg bruker til Ørnefotografering under ny versjon, ellers så vil jeg vise til Øystein Søbye som har en artikkel om ørnefotgrafering som ligger på hans nettsider.
Mvh Rolf
Kjartan T.
Snøen gjør dette til en opplevelse utenom de ''vanlige'' bildene av kongeørna på åtet. Jeg ser kaldt vær og snø som legger seg lett på ørnas rygg, og som dekker bukken slik at det ikke ser for blodig ut, det liker jeg.

Ellers er bildet så skarpt som om det var virkeligheten sett gjennom en Svarowski EL, bakgrunnen er fin og dus. Snøen ned til venstre er nevnt, de nblir litt for lys, uten detaljer og trekker oppmerksomhet. Pent bilde!
Svein B.
Dette er ditt hittil beste ørnebilde i mine øyne. Flott positur, et naturlig åte som hever bildet og er en fin del av komposisjonen, også lyset og snøværet som gir det ekstra lille. Lekkert.

Mvh
Svein B
Hugo N.
Heisann.
Vet ikke om det er skjermen som jeg sitter på eller..., men jeg synest det var kanskje litt forlite dybde i bildet. Ørnen og rådyrbukken ser ut som om de er limt inn, på en uoriginal bakgrunn, om du skjønner hva jeg mener.
Altså, ørnen ble for ''markant'' i forhold til bakgrunnen.

Hvilken blenderåpning brukte du? & ISO ?

Ellers... et fantastisk bilde.

Mvh. Hugo
Einar Y.
Hei Rolf.
Atter et blinkskudd av Kongeørn.
Det eneste jeg kan sette fingeren på her er at det kanskje kunne vært løftet litt i ''mid-levels'' på ørnen,undersida er muligens en tanke mørk?
Ellers bra komp,den fallende snøen gir bildet en god og riktig dose vinterfølelse! Godt med luft rundt det hele.
Skulle gjerne vært der selv...
E.
Stig B.
Enig med initialbror SB her; dette synes jeg er et av dine beste. Bortsett fra litt utbrent snø nede til venstre så stemmer det veldig godt teknisk. Flott med snø i lufta, naturlig åte som er dekt av snø, og snø på ryggen til fuglen.

Kjempebra.

Fint å se hvordan du gjør dette også. Koker du forresten mat mens du venter på ørna her :-)

Mvh Stig
Rolf S.
Igjen takk for kommentarene til dere alle,
Bilde av hytta er tatt når jeg gjorde plassen klar for ny sesong i slutten av november, etter jeg har lagt ut åte så er det ikke mennesklig aktivitet der på dagtid.
Mvh Rolf
Torgeir S.
Et aldeles rått bra bilde av en fantastisk flott og majestetisk fugl. Gleder meg virkelig til å komme på sånn avstand fra en slik kar!

Mvh. Torgeir
Nils B.
Hærig Rolf. Det er nettopp slike bilder som gjør lang venting kort. Dette er faktisk et flott bilde på så mange måter. Hadde bare vært meg som satt i den kamoen og tok dette bildet. Virkelig bra Rolf, fargemessig og tonemessig så er det en nytelse å se på.
mvh Nils
Avsluttet .
Knall bra bilde!

Hilsen Jørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu