Dykkende sothøne - eller fysårask fjærfyk!
Ja, der står man da, med fokus ferdig innstilt og fingeren på utløserknappen, klar til å trykke av i det høna gjør tegn til å dukke.
Men jamen klarer fuggel'n å være raskere enn meg. HVER gang!

Av ca. 40 bilder før det ble for dårlig lys var dette det eneste hvor man kunne skjelne fuglekroppen. Resten er diverse fuglefrie plask.

Men etter å ha sett på det noen ganger liker jeg det bedre og bedre. Selv om planen var å ''ta'' høna idet hun hopper opp og lager kroppen om til halvsirkel for å å dykke.
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger726
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130891} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stian Lande I.

Hehe:) morsomt...
Venche J.

Ja, hvem har ikke opplevd dette. :)
Odd Tore S.

Et kjent, kjært og velbrukt motiv.
Om det kan være til noen trøst, tror jeg at du har skarphetplanet litt foran svømmehøna, sjekk hvor bølgene ser skarpest ut, så tapet er kanskje til å bære likevel.
Ellers har det faktisk vært et slikt dykkebilde av skarv her på dotten nylig, og det syntes jeg var både vellykket og interessant. Men han hadde kanskje kortere reaksjonstid enn summen av din og kameraets reaksjonstid.
Anbefaler fotografering av spissmus som trening til denne typen motiver og som trening i selvbeherskelse (men det tror jeg at jeg har nevnt før).
Odd Tore
Nikolai E.

Uansett skarphetsplan eller mangel på sådant, bildet er jo tøft til tusen! Lukkertiden er rask nok til at bevegelsen i vannet er nesten frosset, mens høna er som en skygge av bevegelse. Som nøkken kanskje? :) Stilig med de to vannvirvlene etter vingene, formoder jeg. Supre farger.
Men er det litt banding i dette bildet også? Se på småbølgene, er det naturlige linjer eller det gradienter fra komprimeringen?
Inger-Lise S.

En velkjent situasjon:) Ikke mulig å se at det er en sothøne her,nei.
Morsommere dette enn om vi så sothøna. Fin effekt på vannet.


Inger-Lise
Steinulf L.

Hvilket beviser at fuglefotografering - inkl. ender- ikke er så lett.
En fin illustrasjon på noe flere av oss har opplevd.
Stig B.

Jeg har holdt på i flere omganger for å forsøke å få til det samme med Kvinand, og har maange slike resultat :-), har tydeligvis for lang reaksjonstid.

Artig som bilde, men har ikke samme effekt på meg som det nevnte skarvebilde av Jan Wærnes, for det viste hele fuglen i dykkøyeblikket.

Mvh Stig
Eli B.

Slår meg sammen med de andre kommentarene her. Likevel, jeg synes dette var morsomt bilde. Du får bare stå på!
mvh Eli
Stine J.

Ja, slike situasjoner blir det lett. :-) Du har fått mange gode råd ovenfor, så jeg sier bare artig uansett.

mvh Stine
Grethe B.

Morsomt...hehe, noe mange kjenner seg igjen i tenker jeg ja. Men vanneffektene var fine, og man kan skimte en liten stuss der...
Artig historie.

mvh
gt
Ann F.

Takk for kommentarer.
Og medfølelse.
Godt å vite at man ikke er den eneste med for treg finger.
:-)
Bildet ligger ikke under humor for ingenting! Men det blir i alle fall ikke kastet, tvertimot.
Jeg har et bilde av en gråmåke i omtrent samme kategori. Den lettet idet jeg trykket av. Bildet består av tre vannplask skrått over bildet. Og en bitteliten bit av en måkefot i øvre høyre hjørne. Har tatt vare på det, også, jeg.

Nikolai: spor av banding kan være en kombinasjon av både nedsampling og forholdene i vannet, de er svakt synlige på råfila også, det du ser her er nesten ikke beskåret bortsett fra litt ned fra toppen, og pixelantallet er nedjustert fra 3008 x 2000 i en eneste jafs.

Mvh Ann
Odd Tore S.

Hei, Ann!
Jeg tror ikke at det er banding, men et ganske vanlig bølgefenomen med bølger av kort bølgelengde som dør ut ganske snart.
Du vil se samme type mønster på Arne Strømme's bilde nr. 164398 , der det oppstår et kortbølget bølgemønster der de mer langbølgete bølgene utenfra reflekteres. Nå har min kunnskap om bølger forlengst forlatt toppetasjen og sannsynligvis gjort unna mesteparten av ryggmargen også, så jeg har ikke mer på lager enn en svak ryggmargsfølelse som begrunning av dette.
Odd Tore
Morten W.

Dette ble da (j) fint!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu